Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Ποταμιά-Εθνικός Άχνας 1-7

Η ομάδα του Εθνικού Άχνας επικράτησε σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με 1-7 της τοπικής Ποταμιάς, η οποία έπαιξε εκτός προετοιμασίας.

Η συνάντηση διεξήχθη την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 6, ήταν διάρκειας 70΄ και είχε προπονητικό χαρακτήρα. Παρόντες ήταν περίπου 40-50 θεατές.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη αγωνίστηκε μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής απέναντι σε έναν επαγγελματικό σύλλογο. Οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν αρκετά και κατάφεραν μάλιστα να σημειώσουν ένα όμορφο γκολ με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο.

Ο Εθνικός Άχνας του Ηλία Χαραλάμπους δυο ημέρα μετά την άφιξη του στην Ευρυτανία έκανε μια καλή προπόνηση, φτάνοντας εύκολα στη νίκη. Ο φορ Μάριος Ηλία σκόραρε τρεις φορές, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι: Γκόμπα Ζάκπα, Πάρης Μωυσέως, Φλοριάν Τολεμές (Είχε και χαμένο πέναλτι) και Ιγκόρ Χουντόμπιακ.

Οι Μεγαλοχωρίτες πιθανόν να δώσουν και άλλο φιλικό ματς μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας τους. Από την άλλη πλευρά ο Εθνικός αντιμετωπίζει την Πέμπτη 25 Ιουλίου τη Λαμία εκτός έδρας.

 

Με κόσμο το παιχνίδι

Το ματς παρακολούθησαν περίπου 40-50 θεατές. Πρόκειται για την πρώτη ποδοσφαιρική αναμέτρηση που έγινε στην Ευρυτανία για το 2021. Ακολουθούν το επόμενο διάστημα οι αγώνες Λάρισα-Εθνικός Άχνας (Τετάρτη 28 Ιουλίου) και Αίολος-Παναιτωλικός (Πέμπτη 29 Ιουλίου).

 


Διεθνές φιλικό

Η ομάδα της Ποταμιάς έδωσε το πρώτο διεθνές φιλικό παιχνίδι της ιστορίας της, η οποία μετρά 31 χρόνια. Το ματς παρακολούθησαν μάλιστα οι διοικούντες της Δημήτρης Νάσιος, Λάμπρος Φλωράκης και Γιώργος Γκορόγιας, ο Γενικός Αρχηγός Δημήτρης Αθανασόπουλος, καθώς και ο τραυματίας Κώστας Γιαννακόπουλος.

 

Διαφορά κατηγοριών

Η Ποταμιά συμμετέχει στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, ενώ ο Εθνικός Άχνας στην Α΄ Εθνική Κύπρου, τερματίζοντας πέρυσι 9ος μετά τα Play Out.

 

Επανεμφάνιση Αθανασόπουλου


 

Για τους Ευρυτάνες έπαιξε σε ματς, έστω και ανεπίσημο μετά από 1,5 χρόνο ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος, που ήταν εκτός δράσης λόγω σοβαρού τραυματισμού.

 

Προπονητικό «ξεμούδιασμα»

Οι Κύπριοι είχαν την ευκαιρία να «ξεμουδιάσουν». Πριν την αναχώρηση τους για την Ελλάδα είχαν ηττηθεί με 0-2 από την Ανόρθωση. Τα επόμενα τους φιλικά θα διεξαχθούν με τον ΠΑΣ Λαμία στις 25 Ιουλίου και με τη Λάρισα στις 28 του μηνός. Το ματς είχε διάρκεια 70΄ και σφύριξε άτομο από το τεχνικό επιτελείο των νικητών.

 


Εκτός προετοιμασίας

Η Ποταμιά έπαιξε εκτός προετοιμασίας και μετά από αποχή οκτώ μηνών, με σκοπό να βοηθήσει τον αντίπαλο της που προπονείται στην πόλη μας από τις 20 έως τις 30 Ιουλίου.

 

«Δάνεισε» τερματοφύλακα


 

Την εστία των γηπεδούχων λόγω της απουσίας του Γιώργου Καλύβα υπερασπίστηκε ο μόλις 16 ετών Αλεξάντερ Κοβαλέφσκι.

 

Α΄ Μέρος

Αναμενόμενη εικόνα

Το συγκρότημα του Ηλία Χαραλάμπους που έχει συμπληρώσει 20 περίπου μέρες προετοιμασίας είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε με 0-3, σκοράροντας τρεις φορές και έχοντας χαμένο πέναλτι. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο.

 

Τα τρία γκολ




 

Οι Κύπριοι προηγήθηκαν στο 17΄ με πλασέ σε κενό τέρμα του Πορτογάλου Γκόμπα Ζάκπα (Φωτογραφία αριστερά) και έκαναν το 0-2 στο 26΄ με ατομική ενέργεια του Πάρη Μωυσέως (Φωτογραφία κέντρο). Έξι λεπτά αργότερα ο Γάλλος Φλοριάν Τολεμές, που είχε και χαμένο πέναλτι νωρίτερα «έγραψε» το 0-3.

 






Οι καλύτερες φάσεις

10΄: Σουτ του Καρασάουσκς από καλή θέση μέσα στην περιοχή «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς και έφυγε άουτ.

12΄: Ωραία ενέργεια και σουτ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά κατέληξε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπογκατίνοφ.

17΄: Ο Καρασάουσκς σέντραρε από αριστερά, την κεφαλιά του Μωυσέως στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε ο Κοβαλέφσκι και ο Ζάκπα με πλασέ εξ επαφής σημείωσε το 0-1.

19΄: Ο Φόλπρεχτ ανατράπηκε από τον Φαρμάκη, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Τολεμές εκτέλεσε αδύναμα, με τον Κοβαλέφσκι να μπλοκάρει.

23΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Ζάκπα από αριστερά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.

24΄: Ο Γενιτσαρόπουλος από πολύ καλή θέση πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Εθνικού.

26΄: Ο Μωυσέως με ατομική προσπάθεια και σουτ στη δεξιά γωνία του Κοφαλέφσκι σημείωσε το 0-2.

32΄: Ο Καρασάουσκς με έξοχη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Τολεμές που πλάσαρε εύστοχα για το 0-3.

 

Β΄ Μέρος

Έκλεισε με «7αρα»

Το συγκρότημα της Άχνας έκλεισε την αναμέτρηση προπονητικού χαρακτήρα με 1-7 υπέρ της. Η Ποταμιά μάλιστα κατάφερε να μειώσει προσωρινά σε 1-4.

 

Έπαιξε με 10

Οι Αχνιώτες έπαιξαν για τα τελευταία 25 λεπτά με παίχτη λιγότερο, καθώς τραυματίστηκε ο Τζακ Σαββίδης στο 46΄. Ο Ηλίας Χαραλάμπους θέλησε να δει τη συμπεριφορά της ομάδας του με αριθμητικό μειονέκτημα.

 

Χατ-τρικ Μ. Ηλία

 


Ο «σταρ» της ομάδας Μάριος Ηλία (Φωτογραφία) πέτυχε τρία γκολ και συγκεκριμένα στο 44΄ έκανε το 0-4, στο 53΄ το 1-5 και στο 63΄ το 1-6.

 



Μείωση «Πελέ»


 

Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη μείωσε σε 1-4 στο 50΄ με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, ύστερα από την έξοχη μπαλιά του Χρήστου Λέρη.

 





Σκόρερ και ο Χουντόμπιακ


 

Ο έμπειρος Ουκρανός Ιγκόρ Χουντόμπιακ πέτυχε το 1-6 στο 56ο λεπτό.

 


Οι καλύτερες φάσεις

40΄: Ο Κουμής σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Ντόλεζαλ απέκρουσε με τα πόδια ο Κοβαλέφσκι.

44΄: Ο Χαραλάμπους έδωσε στον Ηλία Μ., που με διαγώνιο σουτ στη δεξιά γωνία της Ποταμιάς πέτυχε το 0-4.

50΄: Ο Λέρης με όμορφη μπαλιά βρήκε τον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ «κρέμασε» τον Χριστοδούλου και μείωσε σε 1-4.

53΄: Ο Ηλίας Μ. με χαμηλό σουτ στη δεξιά γωνία του Κοβαλέφσκι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-5.

56΄: Ο Χαραλάμπους σέντραρε στον Χουντόμπιακ, ο οποίος με χαμηλό σουτ στη δεξιά γωνία της Ποταμιάς πέτυχε το 1-6.

63΄: Ο Ηλίας Μ. πάσαρε στον Κουμή, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κοβαλέφσκι και στην επαναφορά ο Ηλίας Μ. με νέο σουτ πέτυχε το τελικό 1-7.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Κοβαλέφσκι, Φαρμάκης, Τριανταφύλλου, Χρυσικός Π.(55΄ Χρυσικός Φ.), Ηλιάδης, Λέρης, Τσούκας(42΄ Κατσαρός), Γενιτσαρόπουλος, Αθανασόπουλος, Ρέπας(36΄ Μαντζιούτας, 62΄ Ρέπας), Χρυσικός Φ.(11΄ Κατσαρής)

 

Εθνικός Άχνας (Ηλίας Χαραλάμπους): Μπογκατίνοφ(36΄ Χριστοδούλου), Άδωνη(36΄ Ταράσοβς), Περατικός(36΄ Ιωάννου Π.), Πηλέας(36΄ Ιωάννου Θ.), Γκόρουπετς(36΄ Κουμής), Φόλπρεχτ(36΄ Χαραλάμπους Δ.), Ηλία Κ.(36΄ Σαββίδης), Μωυσέως(36΄ Χουντόμπιακ), Ζάκπα(36΄ Ντόλεζαλ), Τολεμές(36΄ Αγγελόπουλος), Καρασάουσκς(36΄ Ηλία Μ.)

 








































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος