Κυριακή 14 Απριλίου 2024

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 6-0

Σκοράροντας θεαματικά τέρματα, ο ΑΠΟΚ συνδύασε ουσία και θέαμα νικώντας με το ευρύ 6-0 τα Άγραφα.

Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (14/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 1.30 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από αφόρητη για την εποχή ζέστη, παρουσία λιγοστών θεατών.

Ο ΑΠΟΚ του Παναγιώτη Ρεσίτη συνέχισε με νέο νικηφόρο αποτέλεσμα, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Για τον «ιστορικό» και πολυνίκη των τίτλων του νομού μας χατ-τρικ πέτυχε ο Βαγγέλης Κατσαβριάς, δυο γκολ (το ένα με πέναλτι) σημείωσε ο Βασίλης Μπούτσης και ένα ο αμυντικός Γιάννης Τσάκνης. Δοκάρι είχε ο ΑΠΟΚ με τον Άκη Ανδρεάκη.

Τα Άγραφα του Δημήτρη Κολλημένου παρατάχτηκαν με πολλά αγωνιστικά προβλήματα με μόλις 9 ποδοσφαιριστές και προσπάθησαν να κρατήσουν το σκορ σε όσο το πιο δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο γίνονταν με μαζική άμυνα. Δοκάρι είχε στο 51΄ ο Γιάννης Γενιτσαρόπουλος.

Ο ΑΠΟΚ μετά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του έφτασε τους 10 βαθμούς και είναι 5ος, έχοντας δυο ματς ακόμημ αφού την Τετάρτη  17 Απριλίου παίζει εκτός έδρας με το Ραπτόπουλο και την Κυριακή 21/4 αγωνίζεται με την Ακαδημία. Τα Άγραφα παρέμειναν στους 12 βαθμούς και την 4η θέση έχοντας ένα ματς ακόμη την ερχόμενη Κυριακή με την Ποταμιά.

 

Αφόρητη ζέστη

Η αναμέτρηση έγινε κάτω από πολύ υψηλή θερμοκρασία για την εποχή, με τις καιρικές συνθήκες να δυσκολεύουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

 

Ουσία & θέαμα

Το Βελούχι που είχε στη διάθεση του τους πολύπειρους και ποιοτικούς Αθηναίους Πέτρο Δάβαρη, Βασίλη Μπούτση και Βαγγέλη Κατσαβριά είχε ουσία και θέαμα, αφού πέρα από τους τρεις βαθμούς σκόραρε θεαματικά τέρματα.

 

Πρωταγωνιστής ο Κατσαβριάς


 

Ο έμπειρος Βαγγέλης Κατσαβριάς (Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ ήταν εντυπωσιακός πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

 


Με 9 τα Άγραφα

Από την άλλη τα Άγραφα έπαιξαν με 9 παίκτες σε όλο το 90λεπτο και μοιραία δεν μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικά. Ήταν το πρώτο φετινό ματς που ο Κατσαντώνης δεν συμπλήρωσε ενδεκάδα.

 

Α΄ Μέρος

 

ΑΠΟΚ 4 «αστέρων»

Το Βελούχι κυριάρχησε στο α΄ μέρος και σκόραρε 4 φορές προηγούμενο με 4-0.

 

Με πέναλτι Μπούτση


 

Ο Πέτρος Δάβαρης στο 10΄ κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Ανέστη Κοράκη. Ο Βασίλης Μπούτσης (Φωτογραφία) το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

 



Δοκάρι ο Άκης


 

Ο έμπειρος Άκης Ανδρεάκης (Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ στο 14΄ είχε δοκάρι σε σουτ που απέκρουσε και ο Κώστας Ιωάννο,  με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ.

 

Το ένα καλύτερο από το άλλο

Από το 38’ μέχρι το 41΄ το Βελούχι σκόραρε κατά ριπάς, πετυχαίνοντας πανέμορφα γκολ σε εκτέλεση. Στο 38΄ και στο 39΄ ο Βαγγέλης Κατσαβριάς με δυο όμορφα τέρματα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, για να κλείσει το ημίχρονο στο 4-0 με το γκολ του Βασίλη Μπούτση στο 41΄.

 



Οι καλύτερες φάσεις

10΄: Ο Δάβαρης ανατράπηκε από τον Κοράκη, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπούτσης το εκτέλεσε εύστοχα με σουτ στην αριστερή γωνία του Ιωάννου για το 1-0.

14΄: Σουτ του Ανδρεάκη απέκρουσε ο Ιωάννου, με την μπάλα να βρίσκει και στο αριστερό δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ.

18΄: Ο Μπούτσης σέντραρε από αριστερά και η προβολή του Κατσαβριά πέρασε άουτ.

29΄: Ο Τσάκνης βρήκε τον Δάβαρη που σούταρε ο Ιωάννου απέκρουσε και στην συνέχεια το πλασέ του Καψάλη απέκρουσε προ της γραμμής του τέρματος ο Σερπάνος.

31΄: Ο Καψάλης σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Καψάλη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας των Αγράφων.

38΄: Ο Κατσαβριάς με όμορφο δυνατό σουτ εκτός περιοχής σκόραρε το 2-0.

39΄: Ο Μπούτσης σέντραρε από αριστερά και ο Κατσαβριάς από τα όρια της περιοχής με εντυπωσιακό απευθείας σουτ στην κίνηση σκόραρε ένα πανέμορφο τέρμα(3-0).

41΄: Ο Δάβαρης έδωσε στον Μπούτση, που εκτός περιοχής και αριστερά σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» του Ιωάννου για το 4-0.

 

Β΄ Μέρος

 

Χωρίς Καψάλη και με φρένο

Ο ΑΠΟΚ στο δεύτερο μέρος έπαιξε με 10 παίκτες αφού στο ημίχρονο αποχώρησε ο Κώστας Καψάλης. Το Βελούχι πάτησε «φρένο», μειώνοντας την απόδοση του και φτάνοντας στο τελικό 6-0.

 

Δοκάρι Αγράφων


 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 51΄ όταν το σουτ του Γιάννη Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία) σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναγιώτη Τσιάκου.

 


Χατ-τρικ o Κατσαβριάς

Στο 64΄ με όμορφο δυνατό σουτ ο Βαγγέλης Κατσαβριάς σκόραρε χατ-τρικ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 5-0.

 


Γκολ για Τσάκνη


 

Ο αμυντικός του ΑΠΟΚ Γιάννης Τσάκνης (Φωτογραφία) στο 69΄ με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

 


Οι καλύτερες φάσεις

51΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο Ι. που σούταρε εκτός περιοχής στο αριστερό δοκάρι του Τσιάκου.

54΄: Ο Χαλκιάς βρήκε τον Τσάκνη, ο οποίος σούτραρε άουτ από το αριστερό «Γ» του Ιωάννου.

64΄: Ο Μπούτσης γύρισε από αριστερά στον Κατσαβριά που με δυνατό απευθείας σουτ πέτυχε το 5-0.

69΄: Ο Τσάκνης πλάσαρε από κοντά σε κενό τέρμα, αφού πέρασε και τον Ιωάννου για το τελικό 6-0.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

ΑΠΟΚ Βελούχι : Κατσαβριάς, Μπούτσης, Τσάκνης

Άγραφα: -

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παναγιώτης Ρεσίτης): Τσιάκος, Λάππας, Τσάκνης, Βλάχος, Ανδρεάκης, Χαλκιάς, Βούρτσας, Καψάλης, Κατσαβριάς, Δάβαρης, Μπούτσης

 

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Δρίβας, Γενιτσαρόπουλος Ι., Ίβρος, Σερπάνος, Κοράκης, Γενιτσαρόπουλος Χ., Μαστρογιάννης, Ζωχάκης

 

Διαιτητής: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος