Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Ραπτόπουλο-Ποταμιά 0-9

«Σίφουνας» η Ποταμιά, που επιβλήθηκε με 9-0 εκτός έδρας του Ραπτοπούλου, φτάνοντας και στη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρυτανίας μετά από 5 χρόνια.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 7 Απριλίου στο γήπεδο Ραπτοπούλου, αρχίζοντας στις 4. Ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία περίπου 50 θεατών.

Το Ραπτόπουλο του Γιώργου Παππά παρουσίασε ποσοτικό πρόβλημα για ένα ακόμη παιχνίδι, μη καταφέρνοντας να συμπληρώσει ενδεκάδα. Συνεπώς είχε εξ αρχής δύσκολο έργο, γνωρίζοντας τη βαριά ήττα. Η Δόξα παρέμεινε στην 3η θέση με 12 πόντους και δεν κατάφερε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις του πρώτου γύρου.

Η Ποταμιά του Κώστα Γουλέτα με ωραίο ποδόσφαιρο έκανε το 8 στα 8 και κέρδισε βαθμούς και εντυπώσεις. 4 γκολ πέτυχε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, 2 ο Κώστας Σταμούλης και από ένα οι: Ηλίας Σαπούνης, Κώστας Γιαννακόπουλος και Βαγγέλης Αθανασόπουλος. Η ομάδα του Δήμου Καρπενησίου έφτασε τους 24 πόντους και φιλοδοξεί να τελειώσει το πρωτάθλημα χωρίς καμία απώλεια.

Η Δόξα θα παίξει το Σάββατο 13 Απριλίου στο Καρπενήσι με την Ακαδημία, ενώ οι Μεγαλοχωρίτες υποδέχονται την Κυριακή 14 του μηνός τον Τυμφρηστό.

 

Μόνο γήπεδο δεν είναι

Στο τελευταίο όπως όλα δείχνουν εντός έδρας ματς του Ραπτοπούλου ο αγωνιστικός χώρος ήταν ξανά σε κακή κατάσταση. Ο κόσμος της γύρω περιοχής τίμησε για μια ακόμη φορά την τοπική ομάδα, καθώς το παιχνίδι έγινε με παρουσία περίπου 50 φιλάθλων.

 




Πρωταθλήτρια η Ποταμιά

Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, φτάνοντας στις τρεις κατακτήσεις. Είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια το 2018 και το 2019.

 

Δυνατή διοίκηση

Τρεις παράγοντες της Ποταμιάς και συγκεκριμένα οι: Νίκος Μαντζιούτας, Γιώργος Γκορόγιας και Λάμπρος Φλωράκης συνόδεψαν την αποστολή της ομάδας στο Ραπτόπουλο. Η διοίκηση των Μεγαλοχωριτών, της οποίας προεδρεύει ο Δημήτρης Νάσιος έχει σπουδαίο μερίδιο στο οργανωτικό κομμάτι και στις επιτυχίες της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

 


Πρώτος του αγώνας


 

Ο αρχηγός του Ραπτοπούλου Βασίλης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) συμμετείχε για πρώτο ματς τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

 

Με τον coach στη σύνθεση


 

Ο Κώστας Γουλέτας (Φωτογραφία), προπονητής-παίχτης της Ποταμιάς επιστρατεύτηκε για τη συμπλήρωση την ενδεκάδας των φιλοξενούμενων.

 

Ξεκίνημα στο Ευπάλιο

Οι Μεγαλοχωρίτες θα αρχίσουν την προσπάθεια τους για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική με εκτός έδρας παιχνίδι στις 28 Απριλίου κόντρα στον πρωταθλητή Φωκίδας Απόλλωνα Ευπαλίου. Συμμετέχουν στον 6ο Όμιλο και έχουν μάθει ακόμη δυο αντιπάλους τους, τον πρωταθλητή Εύβοιας Αμαρυνθιακό και την πρωταθλήτρια Βοιωτίας Θήβα.

 

Με 10 η Δόξα

Η ομάδα του Ραπτοπούλου δεν συμπλήρωσε 11αδα και έπαιξε σε όλο το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές.

 

Πρωταγωνιστής ο «Πελέ»


 

Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) με τα 4 γκολ που σημείωσε πέρασε στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ με 13 γκολ, ξεπερνώντας τον Ναπολέοντα Μουρτογιάννη της Ακαδημίας που έχει 12.

 


4αρα Ποταμιάς

 


Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με 0-4. Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σκόραρε στο 20΄, στο 26΄ και στο 30΄ πέτυχε ήδη χατ-τρικ, ενώ ο αρχηγός Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) είχε ενδιάμεσα κάνει το 0-2 στο 24΄.

 



Σαρωτικοί οι πρωταθλητές



 

Οι παίχτες του Κώστα Γουλέτα έφτασαν στο νικηφόρο 0-9 στο β΄ μέρος. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος πέτυχε το 0-5 στο 48΄ και ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία αριστερά) το 0-6 στο 55΄. Με δυο γκολ του Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία κέντρο) στο 65΄ και στο 80΄ και ένα του Βαγγέλη Αθανασόπουλου (Φωτογραφία δεξιά) στο 75΄ «γράφτηκε» το τελικό 0-9.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Γιώργος Παππάς): Παπαδήμος Θ., Αθανασίου, Πέτσας, Σιαφάκας, Κοτούλας, Λαθύρης, Μπισμπίκης, Παπαντζίμας, Παππάς, Ξυραφάκης

 

Ποταμιά (Κώστας Γουλέτας): Χειλάς, Σαπούνης, Ζαλοκώστας, Γουλέτας, Μαντζιούτας, Αθανασόπουλος, Κοτρώνης, Ράικος, Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος, Γιαννακόπουλος

 

Διαιτητής: Νίκος Δημακόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 


















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος& Ειρήνη Μπράζια