Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Παίδες: Π.Α.Κ.-Άρης Σπερχειάδας 33-70

«Καθαρό» διπλό με διαφορά 37 πόντων πήραν στο Καρπενήσι κόντρα στην τοπική Π.Α.Κ. οι παίδες του γειτονικού Άρη Σπερχειάδας.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή (20/12) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε στις 12 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησαν λιγοστοί θεατές.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου έκανε κάκιστη εμφάνιση και γνώρισε βαριά ήττα μέσα στο γήπεδο της. Αρκετοί αθλητές της βρέθηκαν σε κακή ημέρα, με μόλις 3 παίκτες να καταφέρνουν να σκοράρουν. Οι Ευρυτάνες προσπάθησαν να μπουν στο ματς στην 2η περίοδο, όπου μέχρι να μισά της ήταν κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος έχασαν την επαφή στο σκορ με τον αντίπαλο και μοιραία η «ψαλίδα» άνοιξε. Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 21 πόντους ήταν ο Λάμπρος Τσιώλης, που έβαλε και 2 τρίποντα.
Ο Άρης Σπερχειάδας του Δημήτρη Έλληνα πήραν εύκολο «διπλό» και χωρίς να δυσκολευτεί είχε τον έλεγχο του ματς σε όλη την διάρκεια του. Οι Φθιωτοί κατάφεραν σε 3η και 4η περίοδο να διευρύνουν το προβάδισμα τους τρέχοντας το γήπεδο και εκδηλώνοντας αρκετούς αιφνιδιασμούς. Ξεχώρισε με 21 πόντους ο Πέτρος Ντάσιος.
Την επόμενη (8η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. παίζει με τον Πρωτέα Λαμίας στο «Χαλκιοπούλειο» στις 9 Γενάρη, ενώ ο Άρης την ίδια ημέρα υποδέχεται στην Σπερχειάδα τον Έσπερο Λαμίας. Οι Ευρυτάνες έχουν 1-5 συντελεστή νικών-ηττών και οι Σπερχειαδίτες 4-2.

Μικρή προσέλευση
Μικρή ήταν η προσέλευση των φιλάθλων στην αναμέτρηση των παίδων, περίπου 20 με 30 άτομα παρακολούθησαν την συνάντηση του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.


«Όαση» ο Τσιώλης


Για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Λάμπρος Τσιώλης που έβαλε 21 από τους 33 πόντους της ομάδας του ευστοχώντας και σε 2 προσπάθειες έξω από τα 6.75. Ήταν «όαση» στην όλη η εικόνα της Ακαδημίας.


Σκόραραν 3
Μόλις 3 από τους 12 αθλητές της Π.Α.Κ. «συνδέθηκαν» με το αντίπαλο καλάθι. Πλην του Λάμπρου Τσιώλη, 10 έβαλε ο Γρηγόρης Τάσιος και 2 ο Αποστόλης Νούλας.

Ξεχώρισε ο Ντάσιος


Για την ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας ο Πέτρος Ντάσιος έκανε πολύ καλή εμφάνιση βάζοντας 21 πόντους. Ακολούθησε με 15 ο ταλαντούχος Γιώργος Ξανθόπουλος.


1 ρέφερι-1 κριτής
Η ΕΣΚΑΣΕ όρισε 1 διαιτητή στο ματς και ήταν ο έμπειρος Γιώργος Ζάχος. Μοναδικός επίσημος κριτής ήταν ο Θανάσης Γιαννόπουλος.

«Φουριόζος» ο Άρης

 












Οι αθλητές του Δημήτρη Έλληνα μπήκαν «φουριόζοι» στην αναμέτρηση και πήραν από νωρίς προβάδισμα 12 πόντων προηγούμενοι με 4-16. Ο Λάμπρος Τσιώλης με 2ποντο, ο Γιώργος Ξανθόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Φίλλιπος Κολώνιας με 2ποντο, ο Δημήτρης Δημητρίου με γκολ φάουλ με εύστοχη ελεύθερη βολή, ο Πέτρος Ντάσιος με δίποντο, ο Δημήτρης Καραματσούκης (Φωτογραφία Δεξιά) με εκτέλεση έξω από τα 6.75 και ο Γιώργος Ξανθόπουλος με δίποντο έκαναν το 2-14 με τον Άρη να τρέχει σερί 14-0. Ο Γρηγόρης Τάσιος με δίποντο και ο Γιώργος Ξανθόπουλος με δίποντο έκαναν το 2-16 της πρώτης περιόδου.




Σερί 14-0
Οι φιλοξενούμενοι της Σπερχειάδας άρχισαν το ματς με σερί 14-0 και το εις βάρος τους 2-0 έγινε 2-14 υπέρ τους.

«Άκαρπη» προσπάθεια

 












Οι Ευρυτάνες προσπάθησαν να μπουν στο ματς και μείωσαν μέχρι και τους 6 και σε 18-24. Ο Άρης πήρε ξανά τον έλεγχο του ματς και στο φινάλε του ημιχρόνου προηγήθηκε με +15 και με 18-33. Ο Λάμπρος Τσιώλης με 2ποντο, ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γιώργος Ξανθόπουλος με 2ποντο και ο Δημήτρης Δημητρίου με 2/2 ελεύθερες βολές πέτυχαν το 8-20. Ακολούθησε καλάθι του Γρηγόρη Τάσιου και 3ποντο του Λάμπρου Τσιώλη (13-20). Ο Πέτρος Ντάσιος με 2ποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με δίποντο, ο Πέτρος Ντάσιος με εύστοχη προσπάθεια για 2 και ο Λάμπρος Τσιώλης με «βόμβα» έξω από τα 6.75 διαμόρφωσαν το 18-24. Εν συνεχεία ο Πέτρος Ντάσιος με 4/6 συνολικά βολές, ο Δημήτρης Δημητρίου (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο, ο Πέτρος Ντάσιος με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Πέτρος Ντάσιος με δίποντο έκαναν το 18-33. Ο Γιώργος Ξανθόπουλος του Άρη Σπερχειάδας ανάκοψε με «τάπα» τον Λάμπρο Τσιώλη της Π.Α.Κ. . Ο Γρηγόρης Τάσιος της Ακαδημίας μοίρασε «στοπ» στον Γιώργο Ξανθόπουλο της Σπερχειάδας. Ο Παναγιώτης Ζάχος των φιλοξενούμενων ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Αποστόλη Νούλα της Ακαδημίας. Ο Δημήτρης Δημητρίου του Άρη μοίρασε «τάπα» στον Γρηγόρη Τάσιο της Π.Α.Κ. . Ο Αποστόλης Νούλας των γηπεδούχων ανέκοψε με «τάπα» όμορφα τον Πέτρο Ντάσιο της Σπερχειάδας. Ο Δημήτρης Δημητρίου μοίρασε «στοπ» στον Γιώργο Καραθάνο της Π.Α.Κ.



«Ρόλαρε» ο Άρης (+32)

 












Η ομάδα της Σπερχειάδας έφτασε την διαφορά στο +22 με ένα σερί 16-0 και στο 18-40. Ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο προηγούμενη με +32 και φτάνοντας στο 24-56. Ο Δημήτρης Καραματσούλης με δίποντο, ο Γιώργος Ξανθόπουλος με έμμεσο τρίποντο (Γκολ φάουλ με εύστοχη βολή) και ο τελευταίος με δίποντο έκαναν το 18-40 ολοκληρώνοντας ένα σερί 16-0. Ο Γρηγόρης Τάσιος με δίποντο, ο Δημήτρης Δημητρίου με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή, ο Θοδωρής Έλληνας και ο Πέτρος Ντάσιος με 2ποντο έγραψαν το 20-47. Ακολούθησε  καλάθι του Λάμπρου Τσιώλη, δίποντο του Δημήτρη Δημητρίου και 1/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Σκαρλάτου (22-50). Το 24-56 του 3ου δεκαλέπτου έγινε μετά από δίποντο του Σταύρου Έλληνα (Φωτογραφία Αριστερά), καλάθι του Κώστα Σκαρλάτου (Φωτογραφία Δεξιά), δίποντο του Δημήτρη Δημητρίου και καλάθι του Γρηγόρη Τάσιου. Ο Δημήτρης Δημητρίου του Άρη ανέκοψε προσπάθεια του Λάμπρου Τσιώλη της Π.Α.Κ. 




Σερί 16-0(!)
Ο Άρης Σπερχειάδας από τα τέλη της 2ης περιόδου μέχρι της αρχές της 3ης έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 16-0 και το 18-24 υπέρ του έγινε 18-40.

Ίδιοι πρωταγωνιστές


Ο Πέτρος Ντάσιος του Άρη και ο Λάμπρος Τσιώλης της Π.Α.Κ. σκόραραν τους περισσότερους πόντους στο 4ο δεκάλεπτο, οι δυο τους ήταν οι πρώτοι σκόρερ του ματ με 21. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση επικρατώντας με 33-70. Ο Γιώργος Ξανθόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Αποστόλης Νούλας με δίποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Πέτρος Ντάσιος με δυο συνεχόμενα 2ποντο έκαναν το 27-61. Ο Λάμπρος Τσιώλης σκόραρε για 2, ο Παναγιώτης Ζάχος (Φωτογραφία) έβαλε δίποντο και ο Λάμπρος Τσιώλης απάντησε με δίποντο (31-63). Ακολούθησε δίποντο του Πέτρου Ντάσιου, νέο καλάθι του Λάμπρου Τσιώλη, 1/2 βολές του Γιώργου Ξανθόπουλου, 2/2 ελεύθερες βολές του Σταύρου Έλληνα και 2ποντο του Παναγιώτη Ζάχου (33-70).  Ο Λάμπρος Καμαρέτσος των γηπεδούχων ανέκοψε με «στοπ» τον Δημήτρη Δημητρίου του Άρη.



Αποβολή Νούλα


1.16 πριν το φινάλε ο Αποστόλης Νούλας της Π.Α.Κ. έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ και αποβλήθηκε.

Τα δεκάλεπτα
4-16, 18-33, 24-56, 33-70

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Καραμπάς, Παπαγεωργίου Κ., Καραθάνος, Νούλας 2,, Τσιώλης 21(2), Γραμματίκας, Σέλελης, Καραγιάννης, Τόλης Ν., Ντότσικας, Τάσιος 10, Καμαρέτσος

Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Ντάσιος 21, Δημητρίου 14, Έλληνας Θ. 2, Καραματσούκης 5(1), Ζάχος 4, Ρέντζης, Έλληνας Σ. 4, Κομματάς, Κολώνιας 2, Καραντζούνης, Ξανθόπουλος 15, Σκαρλάτος 3

Διαιτητής : Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Λουκάς Καρανίκας
Χρονομέτρης 24΄΄: Κώστας Νιαβής































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος