Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Παναγραφιωτικός-Κρέντη 4-1

Στην πρώτη 4αδα θα «κλείσει» το 2015 η ομάδα του Παναγραφιωτικού, η οποία επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 4-1 της Κρέντης.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία ελάχιστων φιλάθλων.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έφτασε στην ευρεία νίκη, έχοντας 4 διαφορετικούς σκόρερ. Τα τέρματα του σημείωσαν οι: Κώστας Καλύβας, Μιχάλης Νούλας, Δημήτρης Μπισμπίκης και Τόμι Χρυσαφόπουλος, ενώ σημάδεψε και 3 φορές τα αντίπαλα δοκάρια. Οι Αγραφιώτες έχουν 12 πόντους και βρίσκονται στο +1 από την Ποταμιά(Έχει ματς λιγότερο), με την οποία θα «κονταραχτυπηθούν» για μια θέση στην 4αδα των μπαράζ.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα παλεύει φιλότιμα όλα τα παιχνίδια, χωρίς όμως να καταφέρνει να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Μπισμπίκης μείωσε στην επανάληψη σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Η ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας παραμένει στην 6η θέση, έχοντας 3 βαθμούς.
Στην επόμενη(10η) αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί με το νέο έτος οι νικητές θα κάνουν το ρεπό τους, ενώ η Κρέντη θα τεθεί αντιμέτωπη με την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδια στα «μέτρα» της.

Ελάχιστος φίλαθλος κόσμος
Η αναμέτρηση παρακολουθήθηκε από περίπου 15-20 άτομα και έγινε κάτω από αρκετό κρύο.


Με 2 νέα πρόσωπα


Επανήλθε με γκολ στην αρχική ενδεκάδα του Παναγραφιωτικού ο Κώστας Καλύβας, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα πήρε και ο μπακ Κώστας Γιαννιώτης(Φωτογραφία)
Απουσίαζε ο φοιτητής Ελτόν Μαλάι, ενώ αλλαγή πέρασε ο Τόμι Χρυσαφόπουλος.

Επιστροφή Σερπάνου


Ο Δημήτρης Σερπάνος(Φωτογραφία) εξέτισε τις 4 αγωνιστικές της τιμωρίας του έπαιξε σε όλο το 90λεπτο.

Οι υπόλοιποι  «νέοι»














Επανήλθε και ο δεξιός οπισθοφύλακας Γιάννης Τσάκνης(Φωτογραφία αριστερά), ενώ φανέλα βασικού πήρε και ο 14χρονος Γιώργος Βούρτσας(Φωτογραφία δεξιά). Αγωνίστηκε από την αρχή και ο Φώτης Μπισμπίκης.
Απουσίαζαν οι: Βασίλης Μπισμπίκης, Χρήστος Κουρκουβής, Κώστας Κατσαδούρος και Βαγγέλης Μάκκας.

Καμία κίτρινη


Να τονιστεί πως ο διαιτητής Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία) δεν χρειάστηκε να δείξει από το «τσεπάκι» του κάποια κίτρινη κάρτα.

Ομάδες ίδιου Δήμου
Αναμετρήθηκαν οι δυο ομάδες του Δήμου Αγράφων, όμως μόνο η Κρέντη εδρεύει σε αυτόν, καθώς τα Άγραφα αγωνίζονται στο Καρπενήσι.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα Αγράφων
Έχοντας φυσιολογικά τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή ο Παναγραφιωτικός προηγήθηκε με 1-0, έχοντας και δυο δοκάρια. Η Κρέντη δημιούργησε την πρώτη της τελική στο 44΄.

Γρήγορη αλλαγή


Οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 13΄, καθώς αποχώρησε ο τραυματίας Στέφανος Γκορόγιας(Φωτογραφία), δίνοντας την θέση του στον Γιάννη Μάκκα.

Έσωσαν στην γραμμή


Οι γηπεδούχοι έχασαν την σημαντικότερη τους ευκαιρία στο 16ο λεπτό, όταν το σουτ του Κώστα Καλύβα απέκρουσαν προ της γραμμής ο Φώτης Μπισμπίκης(Φωτογραφία) και ο Άκης Τσιούμας.




Προηγήθηκε με «Καλάιφερτ»


Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου πήρε το προβάδισμα στο 29ο λεπτό. Ο Κώστας Καλύβας(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε λάθος υπολογισμό του αντίπαλου κίπερ μετά από πάσα του Μιχάλη Νούλα και άνοιξε το σκορ. Ο «Καλάιφερτ» πέτυχε το 2ο φετινό του τέρμα.




Συνεχόμενα δοκάρια


Δυο προσπάθειες στα αντίπαλα δοκάρια και μάλιστα στο οριζόντιο είχαν στο 34΄ και στο 42΄ οι παίχτες των Αγράφων. «Δράστες» ήταν οι: Χρήστος Κατσαρής(Φωτογραφία) και Κώστας Καλύβας.



Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Κατσαρής έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Νούλας σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φεγγούλη.
16΄ : Ο Νούλας με τον Κατσαρή έπαιξαν το 1-2, η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε στον Καλύβα, που δοκίμασε το σουτ και ο Μπισμπίκης Φ. μαζί με τον Τσιουμα έδιωξαν πάνω στην γραμμή σε κόρνερ.
26΄: Μακρινό σουτ του Πλεξίδα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
29΄: Ο Νούλας «έσπασε» την μπάλα στον Καλύβα, ο οποίος αρχικά έδειχνε να μην την προλαβαίνει, αλλά μετά από λάθος υπολογισμό του Φεγγούλη ήρθε στα πόδια του και την έσπρωξε στα δίχτυα(1-0).
34΄: Δυνατό σουτ του Κατσαρή μέσα από την περιοχή προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.
42΄: Σουτ του Καλύβα από το ύψος της περιοχής κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Φεγγούλη, ο οποίος βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα.
44΄: Σουτ του Βούρτσα Ν. κατέληξε έξω από την εστία του Αχμέτη.

Β΄ Μέρος

Πιο ανοιχτό ματς
Η επανάληψη είχε καλύτερο ρυθμό, αφού επετεύχθησαν τα 5 από τα 6 γκολ του παιχνιδιού. Τελική νικήτρια η γηπεδούχος ομάδα, η οποία ήταν το φαβορί και επικράτησε με 4-1.

«Φορμαρισμένος» ο Νούλας


Την πολύ καλή του κατάσταση επιβεβαίωσε ο Μιχάλης Νούλας(Φωτογραφία), ο οποίος βρήκε δίχτυα και σε αυτό το παιχνίδι, έχοντας πλέον 2 γκολ στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο. Έκανε το 2-0 στο 54ο λεπτό με όμορφη προσπάθεια, ύστερα από σέντρα του Κώστα Καλύβα και λάθος της αντίπαλης άμυνας. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Νούλας έχασε μια μοναδική ευκαιρία, πλασάροντας σε θέση τετ α τετ άουτ.




Μπήκε στο ματς


Οι παίχτες του Νίκου Βούρτσα πέτυχαν το 2-1 στο 62΄. Ο Γιάννης Τσάκνης σέντραρε στον συνονόματο του Γιάννη Μπισμπίκη(Φωτογραφία), που με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χρήστου Αχμέτη. Ο Μπισμπίκης έχει σημειώσει δυο γκολ με την φανέλα της Κρέντης.



Και άλλο δοκάρι
Μια ακόμη προσπάθεια των γηπεδούχων είχε κατάληξη το οριζόντιο δοκάρι, όταν στο 74΄ μετά την σέντρα του Μιχάλη Νούλα, ο Τόμι Χρυσαφόπουλος εξ επαφής δεν βρήκε δίχτυα.

Με διπλή προσπάθεια


«Αέρα» δυο τερμάτων πήρε ξανά ο Παναγραφιωτικός. Σκόρερ ήταν ξανά ένας Μπισμπίκης, αλλά αυτήν την φορά ο Δημήτρης(Φωτογραφία) των γηπεδούχων. Με διπλή προσπάθεια στο 81ο λεπτό «έγραψε» το 3-1. Είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα με 4 τέρματα.




Πανομοιότυπο το τελευταίο


Δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ οι Αγραφιώτες πέτυχαν το τελικό 4-1. Ο Μιχάλης Νούλας σέντραρε για τον Τόμι Χρυσαφόπουλο(Φωτογραφία), το σουτ του νεαρού απέκρουσε ο Γιάννης Φεγγούλης και στην επαναφορά ο ίδιος παίχτης σκόραρε.
Ο 15χρονος Χρυσαφόπουλος έχει χριστεί σκόρερ 3 φορές στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο.




Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Καλύβας έβγαλε σέντρα από δεξιά, μετά από λάθος της άμυνας της Κρέντης, ο Νούλας με ωραία ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 2-0.
57΄: Ο Γιαννιώτης έκανε κάθετη πάσα στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, ο Νούλας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και σούταρε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
62΄: Ο Τσάκνης έκανε γύρισμα στον Μπισμπίκη Ι., ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ εντός περιοχής μείωσε σε 2-1.
70΄: Χτύπημα φάουλ του Σερπάνου από δεξιά έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Παναγραφιωτικού, κάνοντας κακό υπολογισμό.
74΄: Ο Νούλας έφυγε προς την αντίπαλη περιοχή από το κέντρο, έδωσε στον Χρυσαφόπουλο, ο οποίος ανενόχλητος έστειλε την μπάλα προ κενής εστίας στο οριζόντιο δοκάρι του Φεγγούλη.
80΄: Ο Νούλας δοκίμασε σουτ, ο τερματοφύλακας της Κρέντης απέκρουσε και το νέο σουτ του Χρυσαφόπουλου έδιωξε σε κόρνερ ο Φεγγούλης.
81΄: Ο Μπισμπίκης Δ. σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Φεγγούλης απέκρουσε και στην επαναφορά πάλι με σουτ ο ίδιος παίχτης διαμόρφωσε το 3-1.
83΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερπάνου κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
88΄: Ο Νούλας έκανε γύρισμα από δεξιά στον Χρυσαφόπουλο, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Φεγγούλης και ο Χρυσαφόπουλος παίρνοντας το «ριμπάουντ» με νέο σουτ έκανε το 4-1.

Κίτρινες Κάρτες
-
Διακριθέντες
Παναγραφιωτικός:  Νούλας, Κατσαρής, Καλύβας
Κρέντη: Τσάκνης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Να συγχαρώ την ομάδα της Κρέντης για την προσπάθεια της. Εμείς πέρα από την νίκη που πετύχαμε, χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ακόμα σαν ομάδα, για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο, ώστε να πετύχουμε κάποιον στόχο. Θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές και ευτυχισμένο το καινούργιο έτος. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορούμε να βλέπουμε τον συνάνθρωπο μας να είναι πάντα υγιής και όλοι μαζί να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια να βελτιώσουμε όσο μπορούμε το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο.»



Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Καλή συνέχεια στην ομάδων των Αγράφων. Να ευχηθώ σε όλους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αθλητές, προπονητές,  παράγοντες και διαιτητές χρονιά πολλά, καλή χρονιά να έχουν με υγεία και ότι ποθεί ο καθένας.»







Συνθέσεις Ομάδων

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αχμέτης, Γιαννιώτης, Πλεξίδας(63΄ Κατσαρός), Πάτρου Ρεμμ., Πάτρου Ραντ., Μπισμπίκης Δ., Δαράβαλης(30΄ Χρυσαφόπουλος), Παρασκευόπουλος, Καλύβας(66΄ Ζανιάς), Κατσαρής, Νούλας

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Τσάκνης, Μπισμπίκης Φ., Γκούρλιας, Τσιούμας, Γκορόγιας(13΄ λ.τρ Μάκκας Ι.), Βούρτσας Γ., Βούρτσας Ν., Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Αθ.(85΄ Ντάλλας Νεκ.), Σερπάνος

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



















Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου (Περιγραφή), Δημήτρης Κολλημένος (Απόδοση), Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ράπτης