Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Μυρίκη-Ποταμιά 3-3

«Αγγλικό» σκορ υπήρξε στο φιλικό Μυρίκη-Ποταμιά. Αν και η ομάδα του Μεγάλου Χωριού προηγήθηκε με 3-0 η Μυρίκη έφτασε στα τελευταία λεπτά του φιλικού στην ισοφάριση (3-3).
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (1-10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε περίπου στις 5.20. Είχε διάρκεια 2 35 λεπτών.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα ήταν κακή στο μεγαλύτερο διάστημα του φιλικού έχοντας και πολλές και σημαντικές απουσίες. Κατάφερε στα τελευταία λεπτά του ματς να «σώσει» την παρτίδα και να ισοφαρίσει στο τελικό 3-3 με δυο γκολ του Θωμά Τσίπρα και ένα απευθείας κόρνερ του Κώστα Γενιτσαρόπουλου. Ο μέσος Βασίλης Ντότσικας είχε 3 δοκάρια για τους «κόκκινους»(!)
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και κυριάρχησε στα πρώτα 50 λεπτά του ματς δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες προηγήθηκε με 0-3. Σκόρερ των Μεγαλοχωριτών ήταν οι: Κώστας Μπούρας, Κώστας Γιαννακόπουλος και Ηλίας Σαπούνης. Στο φινάλε η ομάδα «οπισθοχώρησε» αρκετά και σε συνδυασμό με την αλλαγή κάτω από τα δοκάρια ήρθε το τελικό 3-3.
Οι δυο ομάδες αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να δώσουν και νέες φιλικές αναμετρήσεις.

Ρέφερι ο Τσιγαρίδας


Το φιλικό σφύριξε ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας, χωρίς να έχει βοηθούς. Έδινε συγχρόνως οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του.

Όλα χωρίς 3αδες
Τα φιλικά των επόμενων ημερών σε όλη την Ελλάδα θα διεξαχθούν χωρίς διαιτητές, καθώς η ΕΠΟ ανέστειλε ακόμη και αυτά τα παιχνίδια ως ελάχιστο φόρο τιμής για τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη. Στην Ευρυτανία δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αφού οι ομάδες δεν ζητούσαν ορισμό διαιτησίας από την ΕΠΣΕ σε αντίθεση με άλλες ενώσεις της Ελλάδας.

70 λεπτά
Το φιλικό κράτησε περίπου 70 λεπτά, καθώς παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 35 λεπτών.

Mister Δοκάρι


Ούτε μια ούτε δυο, αλλά 3 φορές ο Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία) σημάδεψε τα δοκάρια της Ποταμιάς με μακρινές προσπάθειες εκτός περιοχής.

Και ο..δικέφαλος


Με την ομάδα της Μυρίκης αγωνίστηκε ο 18χρονος πλέον ποδοσφαιριστής του Δικέφαλου Πυργετού Τόλης Φούκας (Φωτογραφία). Ο ποδοσφαιριστής θα ενσωματωθεί τις επόμενες ημέρες με την νέα του ομάδα. Αγωνίστηκε πέρυσι στην Μυρίκη, με την οποία και προπονείται.

Ξεκίνησε με Μπούρμπο


Οι «κόκκινοι» προκειμένου να συμπληρώσουν 11αδα στα πρώτα 13 λεπτά του φιλικού αγωνίστηκαν με τον Αλέξανδρο Μπούρμπο της Ποταμιάς. Στην συνέχεια την θέση του πήρε ο Θωμάς Τσίπρας, που ήρθε με αργοπορία στο γήπεδο. Ο Τσίπρας ήταν αυτός που με τα δυο τέρματα του ισοφάρισε στο τελικό 3-3.

Α΄ Μέρος

Καλύτερη η Ποταμιά
Το πρώτο μέρος άνηκε στην ομάδα της Ποταμιάς, η οποία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πήρε «κεφάλι» στο σκορ με 0-2.

Προηγήθηκε με Κ.Μπούρα


Μόλις στο 8ο λεπτό η ομάδα του Μεγάλου Χωριού βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Μετά από δυνατή εκτέλεση αράουτ από δεξιά, ο Κώστας Μπούρας με σουτ στην κλειστή αριστερή γωνία του Στάθη Φακίτσα έκανε το 0-1.

Διπλασιασμός Ποταμιάς


Η Ποταμιά συνέχισε να κυριαρχεί και διπλασίασε τα τέρματα της στο 20΄ λεπτό. Η άμυνα της Μυρίκης έκανε λάθος, ολιγώρισε και ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) σε κενή εστία διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του (0-2).



Βελτιώθηκε
Η Μυρίκη στο τελευταίο 15λεπτο του 1ου μέρους βελτιώθηκε και δημιούργησε ευκαιρίες έχοντας και δυο δοκάρια. Ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στο παιχνίδι.

Το πρώτο
Ο Βασίλης Ντότσικας στο 21ο λεπτό άρχισε να σημαδεύει τα αντίπαλα δοκάρια. Συγκεκριμένα σούταρε δυνατά εκτός περιοχής με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Αλέκου Κόκκοτα και στην συνέχεια να σκάει στο έδαφος.

2ο Δοκάρι
1 λεπτό πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους οι «κόκκινοι» είχαν και δεύτερο δοκάρι με τον ίδιο πάντα πρωταγωνιστική. Στο 34ο λεπτό ο Βασίλης Ντότσικας εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο πιο μπροστά από το ημικύκλιο του κέντρου, το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι αρχικά και στην συνέχεια έφυγε άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Ζαγκότσης σέντραρε από δεξιά και ο Κοσμάς σούταρε πάνω από την εστία της Μυρίκης.
8΄: Ο Μπούρας Κ. βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά και με δυνατό σουτ στην κλειστή αριστερή γωνία του Φακίτσα έκανε το 0-1.
10΄: Ο Πολυμερόπουλος σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Γιαννακόπουλου πέρασε πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
11΄: Ο Κοσμάς έδωσε στον Τσάκνη, που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής και ο Φακίτσας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
20΄: Μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα της Μυρίκης, ο Γιαννακόπουλος κέρδισε την μπάλα και σε κενή εστία σαν σε προπόνηση διαμόρφωσε με πλασέ το 0-2.
21΄: Μακρινό σουτ του Ντότσικα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια έσκασε στο έδαφος.
30΄: Ο Μαντέκας έδωσε όμορφα στον Τσίπρα, που πλάσαρε από κοντά τον Κόκκοτα και ο Ζαγκότσης απέκρουσε προ της γραμμής του τέρματος. Στην συνέχεια της φάσης ο Τσίπρας σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Μπουμπουρή Γ.(Α) στο δεύτερο δοκάρι πέρασε λίγο άουτ.
34΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ντότσικα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτα και στην συνέχεια έφυγε άουτ.

Β΄ Μέρος

Ξεκίνησε καλύτερα
Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα ξεκίνησε καλύτερα και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, όπου μάλιστα έκανε 3 τα τέρματα της. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν η ανάλογη για την ομάδα, όπου δέχτηκε την ισοφάριση (3-3).

Έπαιξε ο Κατσίφας


Σε όλο το δεύτερο μέρος με την Ποταμιά αγωνίστηκε ο 21χρονος Γιάννης Κατσίφας του Απεραντιακού (Β΄ Ευρυτανίας). Αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Γρήγορο 0-3


Ούτε ένα λεπτό δεν συμπληρώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και η Ποταμιά τριπλασίασε τα τέρματα της. Ο Κώστας Πολυμερόπουλος στο 36΄ βρήκε τον Ηλία Σαπούνη (Φωτογραφία), που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με σουτ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.


Έκανε την ανατροπή
Παρά το 0-3 η Μυρίκη δεν πτοήθηκε βελτιώθηκε αρκετά και έφτασε στην ισοφάριση στο παρά 1.

Επιστροφή Γιαννόπουλου


Ο 34χρονος Μεσολογγίτης φορ Ντίνος Γιαννόπουλος μπήκε στο ματς στο 53ο λεπτό και αγωνίστηκε μετά από καιρό. Ο ποδοσφαιριστής της Ποταμιάς ταλαιπωρούνταν από τραυματισμό και έχασε τους δυο αγώνες κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ.

Μείωσε με κόρνερ


Η Μυρίκη σκόραρε στο 53ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) που πέρασε στο ματς δυο λεπτά νωρίτερα με χτύπημα κόρνερ από αριστερά έστειλε την μπάλα κατευθείαν στο αριστερό «Γ» του Κώστα Χειλά και μείωσε σε 1-3.

Συνεχίστηκε η αντεπίθεση


Στο επόμενο λεπτό η Μυρίκη συνέχισε την αντεπίθεση της και σκόραρε εκ νέου. Ο Γιώργος (Α) Μπουμπουρής πάσαρε στον Θωμά Τσίπρα (Φωτογραφία) που με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Κώστα Χειλά πέτυχε το 2-3.



«Τρίτωσε» το κακό
Και για 3η φορά στην αναμέτρηση ο Βασίλης Ντότσικας σημάδεψε τα δοκάρια της Ποταμιάς. 3 λεπτά πριν το φινάλε εκτέλεσε απευθείας φάουλ από καλή θέση, το οποίο σταμάτησε στην ρίζα της αριστερής δοκού του Κώστα Χειλά.

Ισοφάριση με Τσίπρα
Ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Θωμάς Τσίπρας πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 69ο λεπτό ο Θωμάς Τσίπρας έδωσε στον Γιάννη Ζαλοκώστα, που σούταρε, ο Κώστας Χειλάς απέκρουσε και στην συνέχεια ο Τσίπρας εύκολα με σουτ ισοφάρισε στο τελικό 3-3.


Οι καλύτερες φάσεις
36΄: Ο Πολυμερόπουλος έδωσε για τον Σαπούνη, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με σουτ στην αριστερή γωνία του Φακίτσα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
47΄: Ο Κοσμάς έδωσε στον Γιαννακόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής λίγο πάνω από την εστία της Μυρίκης.
50΄: Σέντρα-σουτ του Φούκα από αριστερά απέκρουσε ο Χειλάς, στην συνέχεια ο Τσίπρας σούταρε από κοντά και ο Φαρμάκης απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής του τέρματος.
53΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Κ. με απευθείας χτύπημα κόρνερ από αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Χειλά (1-3).
54΄: Ο Μπουμπουρής Γ.(Α) πάσαρε στον Τσίπρα, ο οποίος με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Χειλά έκανε το 2-3.
57΄: Ο Μπουμπουρής Γ.(Χ) έβγαλε σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Ζαλοκώστα από το ύψος του πέναλτι κοντραρίστηκε από αμυντικό και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
64΄: Ο Μαντέκας τροφοδότησε τον Ζαλοκώστα, που σούταρε από καλή θέση πάνω από την εστία του Χειλά.
67΄: Χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Ντότσικα σταμάτησε στην ρίζα της αριστερής δοκού της Ποταμιάς.
69΄: Ο Τσίπρας πάσαρε στον Ζαλοκώστα, αυτός σούταρε, ο Χειλάς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Τσίπρας με νέο σουτ ισοφάρισε στο τελικό 3-3.

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Μπουμπουρής Γ.(Χ), Ζαχαράκης, Ζαραβέλης, Μπουμπουρής Γ.(Α), Μπούρμπος(13΄ Τσίπρας), Μαντέκας, Ζαλοκώστας, Μπάρκας(51΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Φούκας Α., Ντότσικας

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας(36΄ Χειλάς), Τσάκνης(36΄ Κατσίφας), Κοσμάς, Φαρμάκης, Μαντζιούτας Ν., Γκορόγιας Σ.(36΄ Σαπούνης), Ζαγκότσης, Πολυμερόπουλος(65΄ Νεοφύτου), Γιαννακόπουλος, Μπούρας Κ.(36΄ Μπούρμπος), Νεοφύτου(53΄ Γιαννόπουλος)

Διαιτητής: Δημήτρης Τσιγαρίδας (Προπονητής Ποταμιάς)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος