Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας


Η Εθνική μας ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δεύτερη προετοιμασία της ενόψει της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, το οποίο θα διεξαχθεί στο Σαράγεβο από τις 27 Ιουλίου έως και τις 04 Αυγούστου. Οι παίκτες, που κλήθηκαν από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, δούλεψαν σκληρά στο Καρπενήσι ακολουθώντας τις οδηγίες του τεχνικού τιμ της Εθνικής Ομάδας.

Οι διεθνείς μας βρέθηκαν στο Καρπενήσι από τις 08 Απριλίου μέχρι σήμερα, προκειμένου να προετοιμαστούν καταλλήλως για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το τεχνικό τιμ της Εθνικής είχε την ευκαιρία να δει και νέους αθλητές και να κάνει δοκιμές σε συστήματα. Η προετοιμασία της Εθνικής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέχρι στιγμής πηγαίνει άψογα και το τεχνικό τιμ και οι παίκτες δίνουν τα πάντα για να είναι 100% έτοιμοι όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Με λίγη περισσότερη οικονομική βοήθεια από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η Ομοσπονδία θα μπορέσει να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την Εθνική να προετοιμαστεί για το Ευρωπαϊκό το καλοκαίρι του 2024.

Δυστυχώς, η μη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δεν έδωσε τη δυνατότητα στην Ομοσπονδία να επεκτείνει το πρόγραμμα της προετοιμασίας, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος δουλειάς για την Εθνική μας Ομάδα.

Στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής (12/04) υπήρξε μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς παρακολούθησαν από κοντά την προπόνηση της εθνικής μας ομάδας 52 μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου. Τα παιδιά βρέθηκαν στο Καρπενήσι στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής και τους δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουν από κοντά μία προπόνηση μπάσκετ με αμαξίδιο και να συνομιλήσουν με τους διεθνείς μας.

Ο παίκτης της Εθνικής Ομάδας, Μανώλης Στυλιανακάκης, μίλησε με τα παιδιά και τους ανέλυσε το άθλημα και τους κανόνες. Τα παιδιά φάνηκαν να ενθουσιάζονται και έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, ήταν ένα δώρο για τα παιδιά η παρακολούθηση της προπόνησης και η βιωματική εμπειρία που τους προσφέρθηκε.

Στο τέλος οι παίκτες και τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και φώναξαν όλοι μαζί ΕΛΛΑΣ.

Πηγή:  oseka.gr