Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ραπτόπουλο-ΑΠΟΚ Βελούχι 6-3

Σε ένα άκρως «χορταστικό» παιχνίδι με νικητή το ποδόσφαιρο και τη διασκέδαση το Ραπτόπουλο επικράτησε με 6-3 του ΑΠΟΚ.

Η αναμέτρηση των δυο πιο ιστορικών ομάδων του νομού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 16:00 στο γήπεδο Ραπτοπούλου, αρχίζοντας στις 4. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Το Ραπτόπουλο του Γιώργου Παππά ήταν αποφασιστικό και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, εκμεταλλευόμενο την έδρα και την αριθμητική του υπεροχή. Δυο τέρματα σημείωσαν οι: Λάμπρος Λαθύρης και Αποστόλης Παππάς και από ένα οι: Λάμπρος Παπαντζίμας και Δήμος Ξυραφάκης. Η Δόξα εδραιώθηκε στην 3η θέση στην οποία και τερματίζει, φτάνοντας τους 15 πόντους (5 νίκες-5 ήττες)

Ο ΑΠΟΚ του Παναγιώτη Ρεσίτη ταξίδεψε μεσοβδόμαδα στο Ραπτόπουλο με 10 ποδοσφαιριστές, κάνοντας υπερπροσπάθεια, έχοντας αγωνιστεί σε όλα του τα ματς φέτος. Σκόραραν κατά σειρά οι: Βασίλης Μπούτσης, Γιάννης Τσάκνης και Γιάννης Λάππας. Ο «ιστορικός» παραμένει στην 5η θέση με 10 βαθμούς.

Το συγκρότημα του πρώην Δήμου Ασπροποτάμου ολοκλήρωσε την παρουσία του στο πρωτάθλημα, ενώ το Βελούχι αντιμετωπίζει το Σάββατο 20 Απριλίου σε εξ αναβολής παιχνίδι την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

 

Αριθμητικό πλεονέκτημα

Οι γηπεδούχοι συμμετείχαν με 11 ποδοσφαιριστές συν μια αλλαγή, ενώ ο ΑΠΟΚ δεν συμπλήρωσε ενδεκάδα και έπαιξε με 10. Ελάχιστοι θεατές παρακολούθησαν το ματς.

 


Χωρίς 2ο βοηθό

Το ματς έγινε χωρίς δεύτερο βοηθό διαιτητή λόγω έκτακτου επαγγελματικού κωλύματος του αρχικά ορισθέντα β΄ βοηθού Στέλιου Σώμαλη. Εξ αιτίας του εργάσιμου της ημέρας δεν βρέθηκε αντικαταστάτης. Συνεπώς οι δυο διαιτητές Βασίλης Κορμανός και Σπύρος Μπύρος επιφορτίστηκαν με άψογη συνεργασία επιτυχία από κοινού τον κανονισμό του οφσάιντ.

 


Ιδανικό τέλος

Η Δόξα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο πρωτάθλημα, τερματίζοντας 3η και συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες παρά τις αντιξοότητες. Έχει επίσης δηλώσει συμμετοχή και στο κύπελλο, το οποίο θα γίνει μετά το Πάσχα με 4 ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση στον τελικό.

 


«Παρών» ο ΑΠΟΚ

Το Βελούχι με επικεφαλής Πρόεδρο και προπονητή τον Παναγιώτη Ρεσίτη έχει συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες και ολοκληρώνει την επίσημη φετινή πορεία του τις επόμενες ημέρες, καθώς δεν θα λάβει μέρος στο κύπελλο. Μάλιστα στα τελευταία του ματς έχει παρουσιάσει αγωνιστική βελτίωση.

 


Διψήφιοι οι μικροί

Οι νεαροί Αποστόλης Παππάς (Φωτογραφία) και Δήμος Ξυραφάκης του Ραπτοπούλου τελείωσαν το πρωτάθλημα με 10 γκολ ο καθένας, κάνοντας εξαιρετικό πρωτάθλημα.

 


3-1 το ημίχρονο



 

 

 

 

 

 

Η Δόξα προηγήθηκε με 3-1 στο α΄ μέρος. Ο Λάμπρος Παπαντζίμας (Φωτογραφία αριστερά) στο 6΄ με σουτ έκανε το 1-0, για να «απαντήσει» στο 11΄ ο Βασίλης Μπούτσης με σουτ. Με κεφαλιά του Λάμπρου Λαθύρη (Φωτογραφία δεξιά) στο 16΄ και επίσης κεφαλιά του Αποστόλη Παππά στο 24΄ έγινε το 3-1.

 




«Νταμπλ» τελικό


 

Με σκορ-πόλο (6-3) τελείωσε η συνάντηση υπέρ της Δόξας.

Το Ραπτόπουλο με νέο γκολ του Λάμπρου Λαθύρη με σουτ στο 47΄ και με τον Δήμο Ξυραφάκη (Φωτογραφία αριστερά) στο 55΄ έφτασε στο 4-1 και στο 5-1 αντίστοιχα. Ο Γιάννης Τσάκνης (Φωτογραφία κέντρο) στο 56΄ μείωσε σε 5-2, ενώ ο Αποστόλης Παππάς στο 60΄ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 6-2. Ο Γιάννης Λάππας (Φωτογραφία δεξιά) με απευθείας χτύπημα φάουλ διαμόρφωσε τελικό 6-3 στο 66΄.

Ο αρχηγός του Βελουχίου Τσάκνης σκόραρε για 2ο σερί ματς. Δοκάρι είχε στην επανάληψη ο Ντίνος Σιαλμάς του Ραπτοπούλου.

 



Διακριθέντες

Ραπτόπουλο: Παππάς, Λαθύρης, Παπαντζίμας

ΑΠΟΚ: Μπούτσης, Τσάκνης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Γιώργος Παππάς): Παπαδήμος Λ., Κοτούλας, Πέτσας, Σιαφάκας, Γεωργαλής Β.(46΄ Σιαλμάς), Παπαντζίμας, Μπισμπίκης, Ξυραφάκης, Παππάς, Λαθύρης Λ., Ζαραΐδώνης

 

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παναγιώτης Ρεσίτης): Τσιάκος, Λαθύρης Δ., Τσάκνης, Λάππας, Βλάχος, Γεωργακαράκος, Μπούτσης, Κουτούμπας, Βούρτσας, Χατζηπαπάς

 

Διαιτητής: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 


















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Ειρήνη Μπράζια