Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ποταμιά-Τυμφρηστός 8-2

9Χ9 για την πρωταθλήτρια Ποταμιά κόντρα στον Τυμφρηστό με σκορ 8-2 σε ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (14/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από ζέστη και καλές καιρικές συνθήκες.

Η Ποταμιά του Κώστα Γουλέτα κυριάρχησε πλήρως στο ματς, παίζοντας όμως σε όλη την διάρκεια του αγώνα με 10 παίκτες. Η αγωνιστική της εικόνα σίγουρα προβλημάτισε εν όψει και των μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής που ξεκινούν σε 2 εβδομάδες. Καρέ σκόραρε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, από ένα γκολ οι : Ηλίας Σαπούνης, Κώστας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Πλεξίδας και Βαγγέλης Αθανασόπουλος. Δοκάρι είχε ο Γιώργος Πλεξίδας.

Ο Τυμφρηστός παρατάχτηκε με 9 ποδοσφαιριστές, έχοντας αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών του, ολοκληρώνοντας ωστόσο την πρώτη του χρονιά στα Ευρυτανικά γήπεδα. Τα γκολ της ομάδας πέτυχαν οι: Θύμιος Μούτσελος και Βαλάντης Φύκας.

Την επόμενη Κυριακή η Ποταμιά αγωνίζεται με τα Άγραφα στο ματς που θα γίνει και η απονομή του τίτλου στους Μεγαλοχωρίτες. Η Ποταμιά έχει το απόλυτο 9Χ9 και 27 βαθμούς, ενώ ο Τυμφρηστός ολοκλήρωσε την σεζόν χωρίς πόντο.

 

Προβληματισμός εν όψει Play Off

Η αγωνιστική εικόνα της Ποταμιάς δεν ήταν καλή παίζοντας με απουσίες, 10 παίκτες σε όλη την διάρκεια του ματς. Να θυμίσουμε ότι στις 28/4 η Ποταμιά αγωνίζεται εκτός έδρας στην πρεμιέρα του 6ου Ομίλου του πρωταθλήματος πρωταθλητριών ΕΠΣ με τον πρωταθλητή Φωκίδας Απόλλωνα Ευπαλίου.

 

10 εναντίον 9

Από την άλλη ο Τυμφρηστός είχε 9 παίκτες έχοντας και αυτός αρκετές απουσίες. Στην επανάληψη έπαιξε με 8 ποδοσφαιριστές. Στον πάγκο έμεινε ο τραυματίας Κώστας Δανιήλ.

 

Η πρώτη του χρονιά

Ο Τυμφρηστός με «στυλοβάτη» τον Γενικό Γραμματέα του Γιάννη Φύκα ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας, καθώς δεν θα λάβει μέρος στο κύπελλο. Αναμένεται η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Ευρυτανίας για τις μη καθόδους του κόντρα σε Ποταμιά στον 1ο ΄γυρο και Άγραφα στον β΄ γύρο.

 

«Κούπα» την Κυριακή

Την ερχόμενη Κυριακή μετά το ματς Ποταμιά-Άγραφα θα γίνει η απονομή στην πρωταθλήτρια του νομού μας Ποταμιά.

 

«Κλείδωσε» και χρυσό παπούτσι


 

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος των πρωταθλητών θα κατακτήσει το «χρυσό παπούτσι» και φέτος, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Σκόραρε 4 φορές στο παιχνίδι φτάνοντας τα 17 γκολ. Πέρυσι ήταν πρώτος μαζί με τον Νίκο Καρακούση του Αιόλου.

 


2ο Οικονόμου


 

Ο πρώτος βοηθός Σεραφείμ Οικονόμου είχε εκτελέσει χρέη βοηθού και στο μεσημεριανό ματς της Α΄ Ευρυτανίας ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα,

 

Α΄ Μέρος

 

5-0 στο 19΄

Από το 6΄ έως το 19΄ η Ποταμιά σκόραρε 5 τέρματα για το 5-0,

 

Αρχή με «Σαπ»

Ο Ηλίας Σαπούνης στο 5΄ με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά έπειτα από απόκρουση του Τηλέμαχου Παπαϊωάννου σε σουτ του Χρήστου Λέρη έκανε το 1-0.

 


Ανέλαβε δράση

Ο χαρισματικός Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος ανέλαβε δράση, αφού στο 7΄ με κοντινό πλασέ, στο 10΄ μετά από τετ α τετ με τον Τηλέμαχο Παπαϊωάννου πλάσαρε εύστοχα και στο 12΄ πήρε το «ριμπάουντ» στην απόκρουση του τερματοφύλακα στο σουτ του Δημήτρη Κοτρώνη βάζοντας 3 τέρματα για το 4-0.

 



Γκολάρα «Πλεξ»


 

Στο 19΄ ο Γιώργος Πλεξίδας με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.

 


Μείωσε ο Μούτσελος

Στο 21΄ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Πανταζή από δεξιά, ο Θύμιος Μούτσελος με κοντινό σουτ μείωσε σε 5-1.

 


Οι καλύτερες φάσεις

6΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Λέρη, που σούταρε, ο Παπαϊωάννου απέκρουσε και στην επαναφορά ο Σαπούνης με σουτ από δεξιά έκανε το 1-0.

7΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα που απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.

10΄: Ο Πλεξίδας έκανε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλο, που τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε εύστοχα για το 3-0.

12΄: Ο Κοτρώνης σούταρε εκτός περιοχής, ο Παπαϊωάννου απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γενιτσαρόπουλος με σουτ διαμόρφωσε το 4-0.

19΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Πλεξίδα, ο οποίος με δυνατό ευθύβολο σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 5-0.

21΄:  Ο Μούτσελος πάσαρε στον Ξενόπουλο που σούταρε από δεξιά και ο Χειλάς απέκρουσε σε  κόρνερ. Ο Πανταζής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μούτσελος με ψηλοκρεμαστό πλασέ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 5-1.

 

Β΄ Μέρος

 

Ανοιχτό ματς

Ελεύθερα έπαιξαν και στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες με το σκορ να κλείνει στο 8-2. Ο Τυμφρηστός έπαιξε με 8 ποδοσφαιριστές, καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Βαγγέλης Ξενόπουλος.

 

Δοκάρι «Πλεξ»

Η Ποταμιά είχε δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Γιώργου Πλεξίδα στο 57΄.

 

6-1 με «Τσίτα»

Ο Κώστας Γιαννακόπουλος στο 58΄ μετά την ασιστ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 6-1.

 


Γκολ Βαλάντη


 

Ο Βαλάντης Φύκας στο 67΄ με κοντινό πλασέ μείωσε σε 6-2, πανηγυρίζοντας έξαλλα το τέρμα του.

 




«Καρέ» Γεν

Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο 72΄ σκόραρε για 4η φορά στο παιχνίδι, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 7-2.

 



Το 8-2 από Αθανασόπουλο


 

Στο 76΄ ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος με κοντινό πλασέ έπειτα από το γύρισμα του Κώστα Γιαννακόπουλου έκανε το τελικό 8-2.

 

Οι καλύτερες φάσεις

55΄: Σουτ του Καϊτσιώτη απέκρουσε με τα πόδια ο Χειλάς.

57΄: Σέντρα-σουτ του Πλεξίδα από αριστερά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

58΄: Ο Γενιτσαρόπουλος τροφοδότησε τον Γιαννακόπουλο, που με πλασέ από κοντά πέτυχε το 6-1.

63΄: Ο Λέρης έδωσε στον Γιαννακόπουλο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής ελάχιστα πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

64΄: Ο Λέρης σέντραρε από δεξιά και το βολ πλανέ του Γενιτσαρόπουλου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαϊωάννου.

67΄: Ο Καϊτσιώτης σέντραρε από δεξιά και ο Φύκας Χ. με κοντινό πλασέ στη δεξιά γωνία του Χειλά μείωσε σε 6-2.

72΄: Ο Γενιτσαρόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με κοντινό πλασέ στην αριστερή γωνίαα του Τυμφρηστού πέτυχε το 7-2.

76΄: Ο Λέρης έδωσε στον Γιαννακόπουλο, αυτός γύρισε στον Αθανασόπουλο που με κοντινό πλασέ πραγματοποίησε το τελικό 8-2.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Διακριθέντες

Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος, Πλεξίδας, Σαπούνης, Γιαννακόπουλος

Τυμφρηστός: -

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Κώστας Γουλέτας): Χειλάς, Πλεξίδας, Ζαλοκώστας, Γουλέτας(46΄ Γιαννακόπουλος), Μαντζιούτας, Αθανασόπουλος, Κοτρώνης, Λέρης, Γενιτσαρόπουλος, Σαπούνης

 

Τυμφρηστός (-): Παπαϊωάννου, Ευαγγελίου, Ντάλλας, Μούτσελος, Ξενόπουλος, Μπερντούφι, Πανταζής, Καϊτσιώτης, Φύκας Χ.

 

Διαιτητής: Νίκος Δημακόπουλος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 
















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος