Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Γ.Σ. Άτλας-ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) 61-57

Δύσκολη νίκη για τον Άτλαντα, που ξεκίνησε με θετικό τρόπο την προσπάθεια του για επάνοδο στη Β΄ΕΣΚΑΣΕ, καταβάλλοντας με 61-57 τη ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ).

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 16:00.΄Ηταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της 2ης φάση της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περίπου 50 θεατών.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη κάνοντας μέτρια εμφάνιση κρατά το νικηφόρο αποτέλεσμα και απομένουν ακόμη τρία «βήματα» για την επίτευξη του στόχου του. Το νεανικό συγκρότημα με υπομονή και επιμονή κέρδισε το ματς απέναντι σε έναν αρκετά «διαβασμένο» αντίπαλο. Μια ακόμη έξοχη εμφάνιση για τον Άγγελο Τσιγαρίδα με 24 πόντους.

Η ΓΑΣ Άμφισσας (Ακαδημία) των Νίκου Παπούλια και Δημήτρη Λαλά με 8 αθλητές στην αποστολή της παρουσιάστηκε ψυχωμένη και έβαλε δύσκολα στους δυνατούς Καρπενησιώτες. Δεν άντεξε ωστόσο στο φινάλε, γνωρίζοντας μια καθοριστική ήττα. Ο Δημήτρης Βουρνούς σημείωσε 25 πόντους.

Για την επόμενη (2η) αγωνιστική που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου οι Ευρυτάνες παίζουν στη Χαλκίδα με τον Αίολο. Η ομάδα της Φωκίδας υποδέχεται τον Πρωτέα Λαμίας. 

 

Άλλη εικόνα

Τελείως διαφορετικό ήταν το παιχνίδι μετά το αδιάφορο βαθμολογικά 101-44 πριν από 9 ημέρες στο ίδιο γήπεδο.

 

Συνεχίζει απτόητος


 

Ο Άγγελος Τσιγαρίδας (Φωτογραφία) με 24 πόντους και τρία τρίποντα συνεχίζει τις εντυπωσιακές του παρουσίες. Ο Μανώλης Κάππας σημείωσε 16.

 


Εκτός ο «Στάλι»

Ο Άτλας αγωνίζεται στα τελευταία ματς χωρίς τον πολύπειρο Δημήτρη Σταλίκα, που είναι τραυματίας.

 

Ο μπασκετικός Αναγνώστου


 

Εκ των κριτών του παιχνιδιού ήταν ο Λαμιώτης Διονύσης Αναγνώστου (Φωτογραφία), αδερφός του ποδοσφαιρικού διαιτητή Κώστα, που σφυρίζει αρκετά ματς στο νομό μας.

 

0/5

Η ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) σε πέντε «επισκέψεις» στο Καρπενήσι μέτρησε ισάριθμες ήττες, τρεις για την κατηγορία των ανδρών, μια για το πρωτάθλημα παίδων και μια για το αντίστοιχο παμπαίδων.

 

«Πολυβόλο» ο Βουρνούς


 

Ο Δημήτρης Βουρνούς (Φωτογραφία) με 25 πόντους και 6 3ποντα ήταν το επιθετικό «όπλο» των ηττημένων. Ακολούθησε με 16 ο Γιάννης Τσινταβής, ο οποίος δεν έπαιξε για αρκετό διάστημα λόγω τραυματισμού. Εκτός δράσης για τους φιλοξενούμενους ήταν οι: Θύμιος Ρήγας και Μαρίνος Ρενέσης.

 


Κακό ξεκίνημα

Η ομάδα των Παπούλια-Λαλά εκμεταλλεύτηκε το κακό ξεκίνημα των γηπεδούχων και προηγήθηκε με 10-15 στο α΄ δεκάλεπτο.

 


Κοντά οι ομάδες

Με πρωταγωνιστή τον «τριποντάκια» Δημήτρη Βουρνούς οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο με σκορ 30-34 υπέρ τους. Το επιμέρους σκορ του 2ου δεκαλέπτου ήταν 20-19.

 


Μπροστά οι γηπεδούχοι

Με διαφορά ενός πόντου τελείωσε η 3η περίοδος. Μετά το επιμέρους 18-14 η πρωτοπορία πέρασε σε Ευρυτανικά χέρια για το 48-47.

 

«Χαμόγελα» Άτλαντα

Το τελικό 61-57 έφερε την 1η νίκη στη 2η φάση για τον Γυμναστικό. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν 13-10.

 

Τα δεκάλεπτα

10-15, 30-34, 48-47, 61-57

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 24(3), Νούλας 6, Κοκοτίνης, Κάππας 16, Μπίκας, Λιάπης 2, Κατσαρός 6, Χονδρός 3(1), Τριανταφυλλόπουλος, Τσάκνης, Ανδρέου 3, Μπουμπουρής 1

 

ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) (Νίκος Παπούλιας& Δημήτρης Λαλάς): Τσινταβής 16, Μητάλας 2, Παπούλιας Π. 4, Παπούλιας Ν. 4, Δρίβας 4(1), Βουρνούς 25(6), Μαλούχος, Κουτόνιας 2

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος-Θανάσης Γιαννόπουλος-Διονύσης Αναγνώστου  (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 


























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος