Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

3×3: Μια νέα εποχή


Το 2022 η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εγκαινίασε μια νέα εποχή για το 3×3 επενδύοντας στην εγχώρια ανάπτυξη του με την συνδιοργάνωση σειράς τουρνουά 3×3 με τον τίτλο «3x3GR National Tour 2022» και την υποστήριξη και ένταξη υπό την αιγίδα της μεγάλου αριθμού τουρνουά 3×3 σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα επένδυσε και στη διεθνή παρουσία με τις Εθνικές Ομάδες 3×3 σε μεγάλες διοργανώσεις της FIBA και τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U17, φτάνοντας στην εξασφάλιση συμμετοχής ελληνικής ομάδας για πρώτη φορά στο FIBA 3×3 World Tour.

Τα αποτελέσματα αυτής της συντονισμένης προσπάθειας, που ήρθαν μέσα από τις συνέργειες που ανέπτυξε η Ομοσπονδία με τις τοπικές κοινωνίες, τους κεντρικούς αλλά και τους κατά τόπους φορείς του αθλητισμού και το σύνολο της οικογένειας του μπάσκετ, ήταν εκπληκτικά. Ήταν κάτι που έγινε ορατό τόσο μέσα από την ανταπόκριση των αθλητών, των σωματείων, του ευρύτερου αθλητικού κοινού, όσο και από την άνοδο της χώρας και των εθνικών μας ομάδων στην κατάταξη της FIBΑ. Γενονός που πιστοποιεί την άνοδο αυτή, είναι και η πρόσφατη πρόκριση της Εθνική Ομάδας Γυναικών U23 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 3×3.

Μένοντας πιστή στις δεσμεύσεις της και στην πεποίθησή της ότι το 3×3 αποτελεί όχημα διακρίσεων και ανάδειξης του μεγάλου ταλέντου των Ελλήνων αθλητών, η ΕΟΚ συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη και την προβολή του με την ανακοίνωση σήμερα του πλαισίου διοργανώσεων που θα πραγματοποιήσει στη φετινή θερινή περίοδο και του τρόπου λειτουργίας και διασύνδεσης μεταξύ όλων των σχετικών δράσεων και πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν σε όλη την Ελλάδα.

H ΕΟΚ θα τρέξει, ξεκινώντας το αμέσως επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα δράσεων, δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών ανάπτυξης του αθλήματος σε όλη τη χώρα, το οποίο στηρίζεται σε τρεις άξονες:

  1. Στη διεξαγωγή σειράς διοργανώσεων, οι οποίες απευθύνονται όχι μόνο σε ενεργούς αθλητές όλων των ηλικιών (Άνδρες – Γυναίκες, +18, U18, U15, κλπ.) αλλά και σε ένα ευρύτερο κοινό ανεξαρτήτως ηλικίας, τους φίλους του αθλήματος και όσους επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα το 3×3 (οικογένειες, ειδικές κατηγορίες, κλπ.).
  2. Στην υλοποίηση ενός προγράμματος για μαθητές υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και σε συνεργασία με Δήμους σε όλη της χώρα.
  3. Στη διοργάνωση στην Ελλάδα διεθνών διοργανώσεων της FIBA όπως το FIBA 3×3 U17 Europe Cup και το 3×3 U23 Nations League.

Το πρόγραμμα των διοργανώσεων που περιλαμβάνονται στο Πανελλήνιο Δίκτυο Διοργανώσεων 3×3 EOK για το έτος 2023 περιλαμβάνει διαφορετικές κατηγορίες τουρνουά όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω:

  • 3×3 Master Series (Κατηγορία FIBA Quest) – Διοργάνωση ΕΟΚ
  • 3×3 Street Basketball (Κατηγορία FIBA Lite Quest) – Διοργάνωση ΕΟΚ
  • Αναγνωρισμένες Διοργανώσεις ΕΟΚ 3×3 – 3×3 EOK Endorsed Events (Κατηγορία FIBA Quest) – Διοργάνωση από άλλους φορείς
  • Διοργανώσεις 3×3 υπό την Αιγίδα ΕΟΚ – Διοργάνωση από άλλους φορείς

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς που θα επιθυμούσαν να εντάξουν τις διοργανώσεις τους σε μια από τις παραπάνω δύο κατηγορίες που αναφέρονται σε τρίτους φορείς θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημά τους με βάση τις οδηγίες που αναφέρονται στο αρχείο «Γενική Περιγραφή Διοργανώσεων 3×3 – 2023» μέχρι τις 30 Απριλίου 2023 και μπορείτε να δείτε ΕΔΩ:

Πηγή:  www.basket.gr