Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Ποταμιά-Αίολος 2-2

Χωρίς άγχος σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς Ποταμιά και Αίολος προσέφεραν το καλύτερο  μεταξύ τους φετινό παιχνίδι, το οποίο έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2,

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (7/5) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 100 θεατών.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έβγαλε αντίδραση και παρουσίασε πολύ καλή εικόνα, δείχνοντας για πρώτη φορά σε ένα ντέρμπι ομάδα συνόλου εν όψει και του τελικού κυπέλλου της Τετάρτης. Παρότι βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ ισοφάρισε με όμορφο γκολ του Χρήστου Λέρη στο 15΄ και με αυτογκόλ του Νίκου Σκοπέτου στο 74΄. Μάλιστα στην επανάληψη δημιούργησε ορισμένες επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την εστία του Νίκου Καρανάσιου.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπήκε δυνατά στο ματς και έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα προηγούμενος στο 3΄ μετά από έξοχο συνδυασμό και τελικό αποδέκτη τον Γιώργο Παπανικολάου και στο 23΄ με πανέμορφο απευθείας σουτ του Άγγελου Παχή. Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη με αποτέλεσμα στο δεύτερο μέρος να μην έχει καλή απόδοση και να δεχτεί την ισοφάριση.

Οι ομάδες θα αγωνιστούν ξανά την Τετάρτη για τον θεσμό του κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο Αίολος τερμάτισε πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα με 58 βαθμούς και η Ποταμιά δεύτερη με 49.

 

Χωρίς άγχος

Οι δυο ομάδες προσέφεραν το καλύτερο φετινό τους ματς, καθώς στα προηγούμενα κυριάρχησε το άγχος. Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε και έτσι τα πόδια των ποδοσφαιριστών ήταν ελεύθερα, προσφέροντας όμορφο ποδόσφαιρο κυρίως στο πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης.

 

Περίπου 100

Οι 100 θεατές που παρακολούθησαν το ντέρμπι της Α΄ Ευρυτανίας αυτή την φορά αποζημιώθηκαν από το θέαμα που προσέφεραν οι δυο ομάδες.

 


Ιδανικές συνθήκες

Ο αγώνας έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του.

 

Σερί 7 νικών

Η Ποταμιά διέκοψε ένα εντυπωσιακό σερί του Αίολου, αφού την τελευταία 2ετια η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα μετρούσε 7 συνεχόμενες νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

 

Ολοκλήρωσε αήττητος

Η ομάδα του Προφήτη Ηλία ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα, έχοντας μόλις μια απώλεια βαθμών. Μια εβδομάδα μετά στις 14/5 ξεκινά η προσπάθεια της για τα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Νέα Αετάκη.

 

Νέο ραντεβού

Αίολος και Ποταμιά θα αναμετρηθούν την Τετάρτη (10/5) για τον θεσμό του κυπέλλου Ευρυτανίας.

 

Μεοσεπιθετικές απώλειες

Για την Ποταμιά απουσίαζαν οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και Κώστας Σταμούλης και για τον Αίολο ο Άλεξ Μπακαλίδης. Στον πάγκο έμεινε ο προερχόμενος από τραυματισμό Ηλίας Καλύβας.

 

Α΄ Μέρος

 

Θεματικό 25λεπτο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, όπου στα πρώτα 25λεπτα Ποταμιά και Αίολος προσέφεραν όμορφο θέαμα, με το σκορ να διαμορφώνεται 1-2 υπέρ των πρωταθλητών.

 

Από τα αποδυτήρια


 

Οι φιλοξενούμενοι του Προφήτη Ηλία στο 3΄ μόλις προηγήθηκαν μετά τον πολύ ωραίο συνδυασμό Άγγελου Παχή, Νίκου Καρακούση, ο Γιώργος Παπανικολάου (Φωτογραφία) σε κενή εστία σκόραρε με πλασέ το 0-1.

 




«Παρών» από Λέρη


 

Οι ποδοσφαιριστές του Μεγάλου Χωριού αντέδρασαν και στο 15΄ μετά την πάσα του Δημήτρη  Καράμπελα, ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) με πανέμορφο πλασέ από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παράθυρο» του Νίκου Καρανάσιου, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

 



Νέο πανέμορφο γκολ


 

Το θέαμα συνεχίστηκε με ένα νέο πανέμορφο τέρμα αυτή την φορά για τον Αίολο στο 23΄ όταν μετά την σέντρα του Χριστόδουλου Μισύρη από τα αριστερά ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) από τα όρια της περιοχής με καταπληκτικό απευθείας βολέ έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» του Γιώργου Καραγκούνη, πετυχαίνοντας το 1-2 Ο Παχής έκλεισε τα Play Off με 5 γκολ.

 




Αναγκαστική αλλαγή


 

Ο Αίολος έχασε νωρίς λόγω τραυματισμού τον Γιάννη Τσούκα (Φωτογραφία).

 


Οι καλύτερες φάσεις

3΄: Ο Παχής έδωσε στον Καρακούση, αυτός πάσαρε στον Παπανικολάου που με πλασέ σε κενή εστία πέτυχε το 0-1.

15΄: Ο Καράμπελας έδωσε στον Λέρη που με πανέμορφο σουτ από πλάγια αριστερά εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Αίολου για το 1-1.

23΄: Ο Μισύρης σέντραρε από αριστερά και ο Παχής από τα όρια της περιοχής μα πανέμορφο απευθείας βολέ στο δεξί «παράθυρο» του Καραγκούνη διαμόρφωσε το 1-2.

 

Β΄ Μέρος

 

Πιεστική η Ποταμιά

Το δεύτερο μέρος άνηκε στην Ποταμιά που ήταν πιεστική και έφτασε τελικώς στην ισοφάριση.

 

Κίτρινη σε Φλωράκη

Στο 61΄ ο ρέφερι Κώστας Αναγνώστου έδειξε κίτρινη κάρτα στον προπονητή της Ποταμιάς Γιάννη Φλωράκη, που διαμαρτυρήθηκε έντονα για αρκετές αποφάσεις του ρέφερι.

 



Βρήκε το γκολ ισοφάρισης


 

Η Ποταμιά στο 74΄ μετά την σέντρα του Χρήστου Λέρη από τα δεξιά και την κεφαλιά του Νίκου Σκοπέτου (Φωτογραφία) προς τα πίσω ισοφάρισε στο τελικό 2-2.

 


Οι καλύτερες φάσεις

54΄: Σουτ του Αθανασόπουλου μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.

63΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Παπανικολάου έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και το πλασέ του Λέρη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Καρανάσιου.

69΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και το χαμηλό σουτ του Κουτσουπιά μπλόκαρε ο Καρανάσιος στην δεξιά του γωνία.

71΄: Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε από αριστερά και το ωραίο πλασέ του Νούλα πέρασε άουτ.

74΄: Ο Λέρης σέντραρε από δεξιά και ο Σκοπέτος με κεφαλιά προς τα πίσω άθελα του πέτυχε αυτογκόλ για το 2-2.

78΄: Εκτέλεση φάουλ του Παχή από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.

83΄: Σουτ του Λέρη απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Καρανάσιος.

89΄: Σουτ του Παπανικολάου εκτός περιοχής έφυγε άουτ.

 

Κίτρινες Κάρτες

Τρέκο, Παχής

 

Διακριθέντες

Ποταμιά: Λέρης, Καράμπελας, Λουβερδής

Αίολος: Παχής, Παπανικολάου, Μισύρης

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καραγκούνης, Πλεξίδας, Γιαννακόπουλος(75΄ Σαπούνης), Αθανασόπουλος, Κατσαρής, Λουβερδής, Τρέκο(75΄ Τσάκνης), Κουτσουπιάς, Μαντζιούτας(51΄ Νούλας), Λέρης, Καράμπελας

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Χρυσικός Π.(67΄ λ.τρ. Ίβρος), Μισύρης, Ρούσσης, Σκοπέτος, Παπανικολάου, Μπόνιας(46΄ Φούκας), Κοτρώνης(46΄ Ζαραβέλης), Παχής, Καρακούσης(72΄ Χρυσικός Φ.), Τσούκας(18΄ λ.τρ. Πιστιόλης)

 

Διαιτητής: Κώστας Αναγνώστου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΣΔΠ  Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Βασίλης Κορμανός (ΣΔΠ Ευρυτανίας)

 































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος