Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Άρης Βελουχιώτης-Π.Α.Κ. 60-55

Το ντέρμπι των «μεσαίων» της 3ης κατηγορίας της ΕΣΚΑΣΕ κατέληξε στον Άρη Βελουχιώτη, που επιβλήθηκε της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης με 60-55.

Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 5 Μαρτίου στο ΔΑΚ Λαμίας, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άρης Βελουχιώτης του Κώστα Χρυσαφόπουλου πανηγύρισε μετά από τρεις ήττες το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα, μπαίνοντας και αυτός στη διεκδίκηση της εισόδου στην επόμενη φάση. Ο Κώστας Κυρίτσης με 12 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Λαμιωτών.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες σε ένα καθοριστικό παιχνίδι. Είχε σημαντικές απουσίες, με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη να πρωτεύει στο σκοράρισμα με 16 πόντους. Οι Ευρυτάνες μετά και την 3η τους συνεχόμενη ήττα έχουν τον ίδιο απολογισμό με του Λαμιώτες, ωστόσο βρίσκονται στο «κυνήγι» της πρόκρισης.

Στην πρεμιέρα του 2ου γύρου ο Άρης έχει ρεπό. Η Πανευρυτανική κλείνει τα παιχνίδια της μακριά από το Καρπενήσι, αντιμετωπίζοντας την Κυριακή 12/3 στην Άμφισσα την τοπική ομάδα.

 

Ιστορική νίκη

Οι Λαμιώτες έφτασαν στην πρώτη νίκη στην ιστορία τους.

 

Πρωτιά Κυρίτση


 

12 πόντους σημείωσε ο Κώστας Κυρίτσης (Φωτογραφία) των νικητών. Με 11 και 1 3ποντο έκλεισε το παιχνίδι ο Γιάννης Δημητρίου. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τον πρώτο τους σκόρερ Χριστόφορο Πρίμπα.

 

Τρεις για το «εισιτήριο’

Άρης Βελουχιώτης, Π.Α.Κ. και ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) θα παλέψουν για το 3ο προνομιούχο «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Έχουν όλοι από 1 νίκη. Τα δυο πρώτα θα καταλήξουν σε Άτλαντα και Πρωτέα Λαμίας.

 

Σταθερά καλός


 

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Φωτογραφία) της Πανευρυτανικής έβαλε 16 πόντους, ενώ διψήφιος με 13 ήταν και ο Γιάννης Κολοκώτσιος. Ο καθένας τους πέτυχε και 1 3ποντο.

 

Ευρυτανικό «δίδυμο»

Εκ των διαιτητών του αγώνα ήταν ο Θανάσης Χουσιάδας και εκ των κριτών ο Θανάσης Γιαννόπουλος.

 

Πρώτο Κότσιεβ

Για την Πανευρυτανική που έπαιξε μεταξύ άλλων χωρίς τους: Κώστα Αρσενίου, Γιώργο Λάνη και Θοδωρή Τάκη, ο Μιχάλης Κότσιεβ έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή.

 

Ισόπαλη αρχή

Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε ισόπαλο με 11-11.

 

Μικρή πρωτοπορία

Ο γηπεδούχος Άρης τελείωσε το α΄ μέρος με 29-25 μπροστά. Έκανε ένα επιμέρους 18-14 τη 2η περίοδο.

 

Στους 2

Η Π.Α.Κ. με ένα επιμέρους 13-15 μείωσε σε 42-40 με τη λήξη της 3ης περιόδου.

 

Με Δημητρίου στη νίκη

Με καθοριστικό τον Γιάννη Δημητρίου, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκη με 60-55. Πέτυχαν ένα επιμέρους 18-15 στο τελευταίο μέρος του αγώνα.

 

Τα δεκάλεπτα

11-11, 29-25, 42-40, 60-55

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης Βελουχιώτης (Κώστας Χρυσαφόπουλος): Παπαθανασίου Ν.(Γ), Ρούσσος 2, Παπαθανασίου Α.(Γ) 6, Δημητρίου 11(1), Ριζόπουλος 2, Τσελής 4, Μπαχλαβάς 7(1), Λαϊνάς 8, Ρούσσης 6, Μπούτσης 2, Κυρίτσης 12

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 16(1), Πιπέρας 3, Λακιώτης, Γραμματίκας 5(1), Χαντζόπουλος, Κότσιεβ, Ρουμελιώτης Β., Μαυραγάνης 9, Κορμανός, Κολοκώτσιος 13(1), Τσάνε 9

 

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Ιωάννα Πανουργιά (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Ανθή Τσιμπρικά-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Πηγή: stereabasket.gr