Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ)-Γ.Σ. Άτλας 53-70

Η πρώτη φετινή παρουσία εκτός έδρας για τον Άτλαντα συνδυάστηκε με νίκη, καθώς επιβλήθηκε με 70-53 της ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ).

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο «Καμπεράκης» της Άμφισσας, αρχίζοντας στη 1. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Η ΓΑΣ Άμφισσας (Ακαδημία) του Νίκου Παπούλια έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, μη καταφέρνοντας να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ο Παπούλιας με 20 πόντους ήταν και ο πρώτος σκόρερ των νικητών. Το συγκρότημα της Φωκίδας μετρά μια νίκη και δυο ήττες, με το ματς του κόντρα στον Πρωτέα Λαμίας να έχει αναβληθεί.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη πιστοποίησε την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση, φτάνοντας στο 3ο σερί αποτέλεσμα και βρίσκεται μια «ανάσα» από την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Άγγελος Τσιγαρίδας με 19 πόντους πραγματοποίησε μια ακόμη θετική παρουσία. Οι Ευρυτάνες έχουν τρεις νίκες και μια ήττα.

Για την επόμενη (6η) αγωνιστική οι γηπεδούχο θα υποδεχτούν την έτερη ομάδα της Ευρυτανίας, την Πανευρυτανική. Οι «Άτλαντες» παίζουν στη Λαμία στο ντέρμπι κορυφής με τον Πρωτέα.  Τα δυο ματς θα γίνουν την Κυριακή 12 Μαρτίου.

 

Σίγουρη πρόκριση

Ο Άτλας έκλεισε τον πρώτο γύρο με 3 νίκες και 1 ήττα και θα προκριθεί εκτός απροόπτου στη 2η φάση. Το «εισιτήριο» παίρνουν οι 3 από τις 5 ομάδες.

 

«Άγγελος» του Άτλανα


 

Ο Άγγελος Τσιγαρίδας (Φωτογραφία) πρόσθεσε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση για τους νικητές, σταματώντας στους 19 πόντους με τρία 3ποντα. Με 14 (2 3ποντα) ακολούθησε ο Αποστόλης Νούλας.

 

«Γούρικο» κλειστό

Σε όλες του τις επισκέψεις στο ίδιο γήπεδο στις κατηγορίες παίδων και εφήβων, ο Άτλας έχει μόνο νίκες τη φετινή σαιζόν.

 

Πρώτο φετινό

Οι Καρπενησιώτες είχαν στη διάθεση τους τον Κώστα Σεριανάι (Φωτογραφία) για πρώτο φετινό ματς, που πρόσθεσε 10 πόντους.

 


Σαν το παλιό καλό κρασί


 

Μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση για τον προπονητή-παίχτη των γηπεδούχων Νίκο Παπούλια (Φωτογραφία) που σταμάτησε στους 20 πόντους με 2 3ποντα. Δυο λιγότερους «έγραψε» ο Μαρίνος Ρενέσης.

 

Από νωρίς κυρίαρχος

Οι Ευρυτάνες προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 13-24, κάνοντας δυναμικό ξεκίνημα.

 

Διαφορά +21

Ο Άτλας έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με 20-41. Το επιμέρους σκορ της 2ης περιόδου ήταν 7-17.

 

Πάλεψε η ΓΑΣ

Η ομάδα της Άμφισσας δεν τα παράτησε και μείωσε στους 16 με τη λήξη της 3ης περιόδου για το 38-54. Το επιμέρους σκορ ήταν 18-13.

 

Έφυγε με το «διπλό»

Οι φιλοξενούμενοι των Δημήτρη Λερογιάννη και Βασίλη Δόση έκλεισαν το ματς στο τελικό 53-70. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ανήλθε στο 15-16.

 

Τα δεκάλεπτα

13-24, 20-41, 38-54, 53-70

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΑΣ Άμφισσας (ΑΚ) (Νίκος Παπούλιας):  Φαρόπουλος, Παπαγλύμης, Ρενέσης 18, Κουτρολίκος 2, Κουτόνιας, Γκόβαρης, Παπούλιας 20 (2), Δρίβας, Βενετσάνης 5, Βουρνούς 5 (1), Μαλούχος, Ιωάννου 3

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 8(1), Νούλας 14(2), Τσάκνης 3, Κάππας 8, Τσιγαρίδας 19(3), Λιάπης 8, Σεριανάι 10(1), Χονδρός

 

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Ελένη Δρίβα-Παναγιώτης Αντωνίου-Παύλος Παύλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφία αρχείου