Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Γ' Εθνική-ΕΠΣ: Στις 10 Απριλίου οι κληρώσεις


Μόλις λίγες αγωνιστικές απομένουν πλέον για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων τόσο στη Γ' Εθνική όσο και στις πρώτες Κατηγορίες των 53 Ενώσεων της χώρας.

Κι επειδή τα χρονικά περιθώρα έχουν αρχίσει να στενεύουν, ήδη στην Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ έχουν προχωρήσει στον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων, προκειμένου να μην χαθεί άσκοπα χρόνος. Οι πληροφορίες του Soccerlive αναφέρουν, λοιπόν, ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις (Το πιο πιθανό τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου) από τις οποίες θα προκύψουν τα προγράμματα τόσο για τα μπαράζ των -πέντε- πρωταθλητών της Γ' Εθνικής όσο και για εκείνα των -56- πρωταθλητών των Ενώσεων. Η διαδικασία των κληρώσεων θα φιλοξενηθεί κατά πάσα πιθανότητα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας να βρίσκονται εν αναμονή της δέσμευσης της σχετικής αίθουσας προκειμένου να προχωρήσουν στις επίσημες ενημερώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε πρωταθλητών των ισάριθμων ομίλων της Γ' Εθνικής θα αναμετρηθούν σε μίνι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών με εντός και εκτός έδρας αγώνες, από την ολοκλήρωση του οποίου θα προκύψουν τέσσερα εισιτήρια ανόδου.

Όσον αφορά στη διαδικασία των μπαράζ των πρωταθλητών στις 53 Ενώσεις, θα πραγματοποιηθεί ακριβώς όπως πέρσι. Οι 56 (53+3) ομάδες θα ταξινομηθούν σε 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος και μετά από 7 αγωνιστικές την άνοδο θα πανηγυρίσουν οι 3 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Συνολικά, δηλαδή, θα ανέβουν στη Γ' Εθνική 24 ομάδες.

Πηγή:  soccerlive.gr