Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Κ16: ΕΠΣ Φωκίδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 5-0

Βρίσκοντας το γκολ πιο εύκολα στην επανάληψη η πολύ καλή ΕΠΣ Φωκίδας επικράτησε με 5-0 της ΕΠΣ Ευρυτανίας, πετυχαίνοντας νίκη και σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Η αναμέτρηση έγινε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Χρισσού, ξεκινώντας στις 14:30. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων (8ος Όμιλος) Κ16, έχοντας προηγηθεί το παιχνίδι Κ14 των δυο ΕΠΣ.

Η Φωκίδα των Γιάννη Καρλιαύτη και Γιώργου Καρατζόγλη με όμορφο ποδόσφαιρο κέρδισε βαθμούς και εντυπώσεις και προηγείται στον όμιλο με 4 πόντους, όσους έχει και η Αιτωλοακαρνανία. Δυο από τα πέντε τέρματα σημείωσε ο Κώστας Κουφάλης. 

Η Ευρυτανία των Δημήτρη Αντωνίου και Γιώργου Χρυσαφόπουλου αντιστάθηκε στο μέτρο του εφικτού απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Οι «μαύροι’ είχαν γνωρίσει την ήττα και στο πρώτο τους παιχνίδι, με 0-3 από την Άρτα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές τους έχουν ελάχιστες παραστάσεις επίσημων παιχνιδιών.

Στη 1 Μαρτίου οι Ευρυτάνες θα παίξουν στο εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής εκτός έδρας με την Αιτωλοακαρνανία και οι νικητές επίσης μακριά από το «σπίτι» τους με την ΕΠΣ Άρτας.   

 

2/2

Η Φωκίδα πέτυχε το 2/2 στις αναμετρήσεις της με την Ευρυτανία.

 

Κορυφή η ΕΠΣΦ

Την κορυφή με την Αιτωλοακαρνανία μοιράζεται η Φωκίδα, που διεκδικεί την πρόκριση. Μια εβδομάδα πριν οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 1-1.

 

Ανταγωνιστική στο πρώτο

Η Ευρυτανία κατάφερε στο πρώτο μέρος να κρατήσει το σκορ μόλις στο 1-0, το οποίο διαμορφώθηκε με πλασέ του Θεοχάρη Κουτσούμπα του Αετού Λιδωρικού στο 28΄, ύστερα από σουτ του Κώστα Χειμωνίτη. Πολλές ευκαιρίες απώλεσαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος ο Κώστας Κουφάλης που ανήκει στον ιστορικό Φωκικό στο 48΄ με κεφαλιά από σέντρα του Αμπισιάν Κοπολλάρι και στο 60΄ με πλασέ «έγραψε» το 2-0 και το 3-0 αντίστοιχα. O Kουφάλης είχε σκοράρει και απέναντι στην Αιτωλοακαρνανία, φτάνοντας πλέον τα 3 γκολ

Ο Γιώργος Βασιλειάδης της Ακαδημίας 94΄ στο 73΄ με πλασέ μετά την πάσα του Νίκου Παλάντζα και ο Τάσος Αλτάνης του Ησαΐα Δεσφίνας με πανέμορφη ενέργεια και πλασέ στο 78΄ έκλεισαν τον «χορό» των γκολ.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Φωκίδα (Γιάννης Καρλιαύτης& Γιώργος Καρατζόγλης): Ευθυμίου, Κοπολλάρι, Στρούζας, Παπαθανάσης, Μπακούρος, Καρλιαύτης, Κουφάλης(75΄ Λατσούδης), Αλτάνης, Κουτσούμπας, Χειμωνίτης, Αγγέλου(68΄ Βασιλειάδης)

 

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου& Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Λιάγκος,  Καραγιάννης, Καλύβας, Γενιτσαρόπουλος, Παπαϊωάννου, Τριανταφυλλόπουλος, Καλογιάννης, Χρυσικός, Καγκαράς(30΄ Ντάλλας), Τσιλίκας(70΄ Κουρλός), Καρφής

 

Διαιτητής: Παναγιώτης Κολοβός (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Νικηφόρος Φαρμάκης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

2η Βοηθός: Μαρία Πολυμέρου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

 











Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος