Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Άγραφα-Αίολος 0-3

Το εμπόδιο και των μαχητικών Αγράφων ξεπέρασε ο πρωτοπόρος Αίολος, που επιβλήθηκε του αντιπάλου του με σκορ 0-3.

Η αναμέτρηση έγινε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, κάτω από ιδανικές συνθήκες για μπάλα.

Τα Άγραφα του Γιώργου Κρασιά παρουσιάστηκαν αρκετά ανταγωνιστικά και προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό κόντρα σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Κατάφεραν να έχουν μια αξιοπρεπή εικόνα συγκριτικά με το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ο Κατσαντώνης παραμένει στην 3η θέση με 21 πόντους, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση του στα μπαράζ.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα με θετική εμφάνιση ήταν ανώτερος από τους γηπεδούχους και έφτασε στο 10 στα 10 και συνεχίζει να οδηγεί την «κούρσα» της βαθμολογίας, έχοντας πλέον 30 πόντους. Ο Δημήτρης Ρούσσης άνοιξε το σκορ, ενώ στην επανάληψη με δυο προσωπικά γκολ του Νίκου Καρακούση διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Ακυρώθηκε ως οφσάιντ δυο τέρματα του Άγγελου Παχή.

Για την επόμενη (11η) αγωνιστική τα Άγραφα θα αντιμετωπίσουν την Ποταμιά και ο Αίολος τον ΠΑΟΚ. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν και στα Play Off.

 

Εξαιρετικές συνθήκες

Το ματς έγινε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 50-60 θεατών, που απόλαυσαν ένα αρκετά ανταγωνιστικό ματς.

 


Με δυο προσθήκες



 

 

 

 

 

 

Για τους Αγραφιώτες την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν οι: Θωμάς Τσίπρας (Φωτογραφία αριστερά) και Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία δεξιά). Και οι δυο προέρχονται από τον ΑΠΟΚ.

 

Χωρίς τους τραυματίες

Για τον Κατσαντώνη δεν έπαιξαν οι τραυματίες Παναγιώτης Δροσίνης και Παναγιώτης Κρασιάς.

 

10Χ10

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα έφτασε στις 10 νίκες, έχοντας το απόλυτο νικών.

 

Στον πάγκο ο Η. Καλύβας


 

Για τους νικητές δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Ηλίας Καλύβας.

 

Δεύτερος σκόρερ

Ο Νίκος Καρακούσης του Αιόλου έφτασε τα 8 γκολ και ακολουθεί τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο της Ποταμιάς που έχει 14.

 


Α΄ Μέρος

Προβάδισμα Αιόλου

Οι νταμπλούχοι Ευρυτανίας προηγήθηκαν στο α΄ μέρος με 0-1, ενώ είχαν και δυο ακυρωθέντα τέρματα. Μεγάλη ευκαιρία είχε στην εκπνοή για την ισοφάριση ο Κατσαντώνης.

 

Δυο ακυρωθέντα γκολ 



 

 

 

 

 

 

Ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία αριστερά) στο 7΄ μετά το χτύπημα φάουλ του Κώστα Μπόνια και στο 24΄ από τη σέντρα του Χριστόδουλου Μισύρη έστειλε την μπάλα δυο φορές στα αντίπαλα δίχτυα. Ωστόσο ο β΄ βοηθός Βασίλης Κορμανός (Φωτογραφία δεξιά) σήκωσε τη σημαία του οφσάιντ, με του ανθρώπους του Αιόλου να διαμαρτύρονται έντονα.

 




«Ξεκλείδωσε» ο αμυντικός


 

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του Αιόλου Δημήτρης Ρούσσης (Φωτογραφία) με προβολή στο 20΄ μετά το χτύπημα φάουλ του Κώστα Μπόνια διαμόρφωσε το 0-1.

 




Οι καλύτερες φάσεις

6΄: Συρτό χτύπημα φάουλ του Παχή κατέληξε άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιωάννου.

17΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ρούσσης στόπαρε την μπάλα και σούταρε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.

20΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από αριστερά, ο Ρούσσης στην πορεία της μπάλας με προβολή στη δεξιά γωνία των γηπεδούχων σημείωσε το 0-1.

27΄: Ο Φούκας έβγαλε σέντρα από αριστερά, η προβολή του Μισύρη κατέληξε άουτ από την εστία του Ιωάννου.

40΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Τσούκα πέρασε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των Αγράφων.

41΄: Ο Καρακούσης τροφοδότησε τον Τσούκα, το πλασέ του δεύτερου εξ επαφής μπλόκαρε ο Ιωάννου.

45΄+1΄: Ο Γενιτσαρόπουλος μετά από λάθος του Καρανάσιου σούταρε εκτός περιοχής σε κενό τέρμα έξω από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.

 

Β΄ Μέρος

«Καθάρισε» νωρίς

Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έφτασε στο τελικό 0-3, σκοράροντας νωρίς δυο ακόμη γκολ κόντρα στον αρκετά ανταγωνιστικό αντίπαλο του.

 

Πρωταγωνιστής ο Καρακούσης


 

Ο Φθιωτός Νίκος Καρακούσης (Φωτογραφία) στο 47΄ και στο 62΄ «τελείωσε» το ματς από ασίστ των Άγγελου Παχή και Γιώργου Παπανικολάου αντίστοιχα. Ο Καρακούσης έφτασε τα 8 γκολ και είναι ο δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας.

 




Ένταση στους πάγκους

Στο 74΄ τα πνεύματα οξύνθηκαν στους δυο πάγκους, με τον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο να παρατηρεί τον προπονητή των Αγράφων Γιώργο Κρασιά και τον Γενικό Αρχηγό του Αιόλου Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο.

 


Επιστροφή Χάρη


 

Με τον Αίολο επανεμφανίστηκε ο προερχόμενος από τραυματισμό Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία), που μπήκε στο γήπεδο στο 74΄. 

 

Ντεμπούτο «Τσιγαριδαίων»



 

 

 

 

 

 

Πρώτη εμφάνιση με τα Άγραφα για τον Άγγελο Τσιγαρίδα (Φωτογραφία αριστερά) και τον Ηλία Τσιγαρίδα (Φωτογραφία δεξιά), μεταγραφές από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

 

Έψαξε τη μείωση 



 

 

 

 

 

 

Τα Άγραφα είχαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, με τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία αριστερά) μια στο τέλος κάθε ημιχρόνου και με τον Κώστα Καλύβα στο 48΄. Στις 2 από τις 3 περιπτώσεις ο Νίκος Καρανάσιος (Φωτογραφία δεξιά) απέκρουσε σωτήρια.

 


Οι καλύτερες φάσεις

47΄: Σέντρα του Παχή από δεξιά, ο Καρακούσης στο δεύτερο δοκάρι με απευθείας σουτ στην αριστερή γωνία των Αγράφων «έγραψε» το 0-2.

48΄: Ο Ζαλοκώστας με ωραία μπαλιά τροφοδότησε τον Καλύβα Κ., που πλάσαρε από θέση τετ α τετ, ο Καρανάσιος απέκρουσε και ο Τόλης στη συνέχεια σούταρε πάνω από το αντίπαλο τέρμα.

62΄: Ο Παπανικολάου με μπαλιά βρήκε τον Καρακούση, ο οποίος με ωραία προσπάθεια και σουτ στη δεξιά γωνία του Ιωάννου σημείωσε το 0-3.

83΄: Αδύναμο σουτ του Ζευγουλά εκτός περιοχής μπλόκαρε ο πορτιέρο του Αιόλου.

89΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πλάσαρε από κοντά, ο Καρανάσιος απέκρουσε σωτήρια και του σουτ του Ζαλοκώστα σταμάτησε στα σώματα.

 

Κίτρινες Κάρτες

Ζαχαράκης, Ζαλοκώστας, Παχής, Χαντζής

 

Διακριθέντες

Άγραφα: Ζαλοκώστας, Καλύβας Τ., Μαντέκας

Αίολος: Καρακούσης, Μισύρης, Μπόνιας, Παπανικολάου

 

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Γιώργος Κρασιάς): Ιωάννου, Καββαδίας(37΄ Τόλης), Ζαχαράκης, Καλύβας Τ., Μαντέκας(79΄ Τσιγαρίδας Η.), Ζαλοκώστας, Ζευγουλάς, Καλύβας Κ., Γενιτσαρόπουλος, Καλτσής(62΄ Τσιγαρίδας Α.), Τσίπρας(79΄ Μάκκας)

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Φούκας(65΄ Χρυσικός Φ.), Μισύρης, Ρούσσης, Σκοπέτος(59΄ Ίβρος), Παπανικολάου(74΄ Ζαραβέλης), Μπόνιας(74΄ Μπακογεώργος), Πιστιόλης(59΄ Χαντζής), Παχής, Καρακούσης, Τσούκας

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Νίκος Δημακόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Βασίλης Κορμανός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 

























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος