Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Γ.Σ. Άτλας-Άρης Βελουχιώτης 86-52

Δεύτερη συνεχόμενη πολύ καλή εμφάνιση για τον Άτλαντα, που επικράτησε με 86-52 του Άρη Βελουχιώτη.

Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο κλειστό Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη κυριάρχησε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και πανηγύρισε το θετικό αποτέλεσμα, κοιτάζοντας πλέον την κορυφή. Με 20 πόντους ο Άγγελος Τσιγαρίδας (Σημείωσε και τέσσερα 3ποντα) ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Οι Καρπενησιώτες έχουν δυο νίκες και μια ήττα και θα διεκδικήσουν με τον Πρωτέα Λαμίας την 1η θέση του ομίλου.

Ο Άρης Βελουχιώτης του Κώστα Χρυσαφόπουλου αποτελώντας ένα νέο και αυτοοργανωμένο σωματείο κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια. Αγωνιστικά δεν κατάφερε να περιορίσει τον αντίπαλο του. Ο Χριστόφορος Πρίμπας έκλεισε το ματς με 14 πόντους, ενώ Λαμιώτες σε τρία ματς μετρούν ισάριθμες ήττες.

Για την επόμενη (5η) αγωνιστική και τελευταία του α΄ γύρου οι Ευρυτάνες θα παίξουν στην Άμφισσα με την τοπική ομάδα, ενώ οι Λαμιώτες υποδέχονται την Π.Α.Κ.

 

Ο ταλαντούχος Άτλας

Η ομάδα του Καρπενησίου συμμετέχει με αρκετά νέα παιδιά, που πρωταγωνίστησαν στο παρκέ. ΟΙ Ευρυτάνες στοχεύουν στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Νέα πρόσωπα στη φετινή ομάδα είναι οι: Αποστόλης Νούλας (Π.Α.Κ.), Γεράσιμος Ανδρέου (Ερμής Σχηματαρίου) και Αργύρης Τσάκνης (1ο δελτίο).

 

Αυτοοργανωμένος και ωραίος

Ο Άρης Βελουχιώτης είναι ένα νεοσύστατο αυτοοργανωμένο συγκρότημα, το οποίο είχε την στήριξη εκδρομέων του που τοποθέτησαν και το σχετικό πανό.

 



Στις «πλάτες» των 18αρηδων



 

 

 

 

 

 

Οι Άγγελος Τσιγαρίδας (Φωτογραφία αριστερά) και Γιάννης Κοκοτίνης (Φωτογραφία δεξιά) με 20 και 18 πόντους αντίστοιχα ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Είναι γεννημένοι και οι 2 το 2005, μαθητές Γ΄ Λυκείου και έπαιξαν και με την εφηβική ομάδα στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

 

2 Λαμιώτες κριτές

Τον Καρπενησιώτη Θανάση Γιαννόπουλο πλαισίωσαν στην γραμματεία οι Λαμιώτες Νίκος Καλαντζής και Δημήτρης Γλωσσόπουλος.

 


Με Ευρυτάνες ο Άρης



 

 

 

 

 

 

Προπονητής του Άρη Βελουχιώτη είναι ο Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία αριστερά) από τον Μάραθο και παίχτης του ο Χρήστος Τσελής (Φωτογραφία δεξιά) από την Βράχα. Ο Τσελής έχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν και με τη διαιτησία.

 

Οι «πρώην» των Φαλάρων


 

Κώστας Χρυσαφόπουλος, Στέργιος Ρούσσος, Γιάννης Δημητρίου (Φωτογραφία) και Γιάννης Λαΐνας των ηττημένων ήταν μέλη των Φαλάρων, που δεν δήλωσαν φέτος συμμετοχή στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

 

14 για Πρίμπα


 

Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Χριστόφορος Πρίμπας (Φωτογραφία) σημείωσε 14 πόντους και ο Κώστας Μπουτζής 13.

 

«Ντάμπλ» σκόρ

Οι Καρπενησιώτες προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 20-10.

 

Άνετος ο Άτλας

Ο Άτλας έκανε ένα επιμέρους 22-16 στο δεύτερο δεκάλεπτο και έφτασε στο 42-26.

 

Διεύρυνση νίκης

Η ομάδα του Καρπενησίου συνέχισε ακάθεκτη και στην επανάληψη και με ένα επιμέρους 23-15 ανέβασε το σκορ στο 65-41.

 

Στο +34

Παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ ο Άτλας οδηγήθηκε στο τελικό 86-52 επί του φιλότιμου Άρη Βελουχιώτη. Το επιμέρους σκορ της Δ΄ περιόδου ήταν 21-11.

 

Τα δεκάλεπτα

20-10, 42-26, 65-41, 86-52

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Μπίκας 10, Νούλας 14(1), Κοκοτίνης 18(1), Μόκκας 6(1), Τσιγαρίδας 20(4), Λιάπης 4, Ανδρέου 4, Χονδρός 4, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμπουρής 3, Τσάκνης 3

 

Άρης Βελουχιώτης (Κώστας Χρυσαφόπουλος): Παπαθανασίου Γ(Ν), Πρίμπας 14, Ρούσσος, Παπαθανασίου Γ(Α) 1, Ριζόπουλος 2, Δημητρίου, Τσελής 4, Λαΐνας 3, Ρούσσης 8, Κυρίτσης 7, Μπουτζής 13 

 

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Θανάσης Γιαννόπουλος-Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 


















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος