Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Ραπτόπουλο-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-1

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν Ραπτόπουλο και ΑΠΟΚ Βελούχι, με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται σε όλο το 90ο λεπτό με 10 παίκτες.

Η αναμέτρηση ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και διεξήχθη την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο γήπεδο του Ραπτοπούλου. Ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 50 θεατών.

Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα παρότι είχε αριθμητικό πλεονέκτημα σε όλο το ματς δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Στο πρώτο μέρος βρέθηκε να χάνει στο σκορ, όμως στο 3ο λεπτό της επανάληψης ισοφάρισε με όμορφο τέρμα του Δήμου Ξυραφάκη. Οι «ακρίτες» είχα δοκάρι στο 22΄ σε προσπάθεια του Βασίλη Μπισμπίκη και δοκάρι στο 91΄ σε θεαματικό-ψαλίδι του Αποστόλη Παππά.

Ο ΑΠΟΚ Βελούχι του Παναγιώτη Ρεσίτη παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, τις απουσίες και το γεγονός ότι έπαιζε σε όλο το 90λεπτο με 10 παίκτες στάθηκε πολύ καλά και πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα διατηρώντας προβάδισμα για την 4η πολύτιμη θέση που οδηγεί στα Play Off. Η ομάδα του Καρπενησίου προηγήθηκε στο 23΄ με τέρμα του Παύλου Κουτούμπα, όμως δεν κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος δεχόμενη την ισοφάριση στο 48΄.

Την επόμενη (8η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ θα αγωνιστεί με τα Άγραφα, ενώ το Ραπτόπουλο θα υποδεχτεί τον Αίολο. Το Βελούχι βρίσκεται στην 4η θέση με 10 βαθμούς, ενώ η Δόξα είναι 6η με 7. Ενδιάμεσα οι δυο ομάδες έχουν παιχνίδι κυπέλλου, η Δόξα με τα Άγραφα και το Βελούχι με το νικητή του αγώνα Αίολος-Ακαδημία.

 

Αρκετοί θεατές

Οι καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή συνέβαλλαν στην παρουσία αρκετών θεατών στην αναμέτρηση, αφού στο γήπεδο του Ραπτοπούλου βρέθηκαν περίπου 50 θεατές. Το ματς επρόκειτο να γίνει στις 10 Δεκεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

 


12 χρόνια μετά


 

Ο διαιτητής Κώστας Αναγνώστου σφύριξε στο Ραπτόπουλο μετά από 12 χρόνια. Τελευταία φορά είχε βρεθεί το 2011 στο παιχνίδι της Δόξας με τη Μυρίκη, που είχε λήξει με 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

 

Προβάδισμα «4αδας»

Το Βελούχι με το αποτέλεσμα αυτό πήρε προβάδισμα 4αδας, ενώ παράλληλα έκανε μεστή εμφάνιση δείχνοντας ότι παρά τα προβλήματα βρίσκεται σε διαρκή αγωνιστική ανάκαμψη.

 

Με 10 ο ΑΠΟΚ

Εξ αιτίας ασθενειών την τελευταία στιγμή το Βελούχι ταξίδεψε με αποστολή 10 ποδοσφαιριστών, όμως όσοι αγωνίστηκαν κάλυψαν το αριθμητικό μειονέκτημα. Συμμετείχε με αρκετούς μαθητές και φοιτητές.

 

Θετικός ο Ράπτης


 

Σε θέση κεντρικού αμυντικού με τον ΑΠΟΚ αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Ράπτης προσφέροντας  πολλές λύσεις με την εμπειρία του και βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του. Ο Ράπτης, πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα drift πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή εμφάνιση.

 

Παρατηρητής ο Μπράζιας

Χρέη παρατηρητή αγώνα εκτέλεσε ο παλαιός Πρόεδρος της Δόξας και πρώην διαιτητής Δήμος Μπράζιας και όχι παράγοντας της ΕΠΣΕ Βασίλης Στασινός.

 


Κέρδος οι μικροί

Δήμος Ξυραφάκης και Αποστόλης Παππάς, γεννημένοι το 2006 απέκτησαν πρόσφατα δελτίο και είναι ένα πολύτιμο κέρδος για την ομάδα του Ραπτοπούλου, ξεχωρίζοντας στημ μεσοεπιθετική γραμμή.

 

Ντεμπούτο Σιαλμά


 

Ο Κώστας Σιαλμάς αποκτήθηκε από τον Απεραντιακό και έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το Ραπτόπουλο.

 

Α΄ Μέρος

 

Αποτελεσματικός ο ΑΠΟΚ

Οι φιλοξενούμενοι χάρις σε γκολ στου Παύλου Κουτούμπα στο 23΄ πήραν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος.

 

Δοκάρι Μπισμπίκη


 

Στο 22΄ ο Βασίλης Μπισμπίκης έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και η σέντρα-σουτ που δοκίμασε προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Παναγιώτη Τσιάκου και έφυγε άουτ.

 

Μπροστά με Κουτούμπα


 

Οι φιλοξενούμενοι στο 23΄ προηγήθηκαν όταν μετά την ασιστ του Γρηγόρη Δράκου, ο Παύλος Κουτούμπας στο τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 0-1.

 




Οι καλύτερες φάσεις

8΄: Ο Βούρτσας πάσαρε στον Δάβαρη, που σούταρε και ο τερματοφύλακας Παπαδήμος μπλόκαρε.

15΄: Ο Πέτσας εκτέλεσε φάουλ και ο Παπαντζίμας μόνος από κοντά σούταρε πάνω από την εστία του Τσιάκου.

22΄: Σέντρα-σουτ του Μπισμπίκη μέσα από την περιοχή και δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

23΄: Ο Δράκος έβγαλε τον Κουτούμπα τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλάσαρε εύστοχα στην αριστερή γωνία, «γράφοντας» το 0-1.

25΄: Ατομική ενέργεια του Δάβαρη και χαμηλό σουτ από τα όρια της περιοχής πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Δόξας.

32΄: Ο Μπισμπίκης βρήκε τον Παππά, ο οποίος σούταρε άουτ.

35΄: Ο Ζαραϊδωνης σούταρε από καλή θέση πάνω από την εστία του Τσιάκου.

36΄: Ο Μπισμπίκης τροφοδότησε τον Παππά, που με διπλή προσπάθεια εξ επαφής σούταρε πάνω στα σώματα αμυνόμενων.

45΄: Πλασέ του Παπαντζίμα από καλή θέση έφυγε άουτ.

 

Β΄ Μέρος

 

Ανέκαμψε η Δόξα

Η γηπεδούχος Δόξας στο δεύτερο μέρος ανέκαμψε και βελτίωσε την απόδοση της και συνδυασμό με το αριθμητικό πλεονέκτημα την μοιραία κούραση του αντιπάλου έφτασε πολύ κοντά στην ολική ανατροπή.

 

Γρήγορη ισοφάριση


 

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το «ακριτικό» Ραπτόπουλο αφού μόλις στο 3ο λεπτό της επανάληψης ο Δήμος Ξυραφάκης μετά την ασιστ του Νίκου Ροϊδη με όμορφο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ξυραφάκης σκόραρε το 2ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

 




Κοντά στην ανατροπή


 

Η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε στα τελευταία λεπτά όταν και στις καθυστερήσεις (91΄) ο Αποστόλης Παππάς με όμορφο θεαματικό γυριστό σουτ είχε δοκάρι με τον Παναγιώτη Τσιάκο να αποκρούει ελάχιστα την μπάλα, η οποία κατέληξε σε κόρνερ.

 



Οι καλύτερες φάσεις

48΄: Ο Ροϊδης έδωσε στον Ξυραφάκη που με πλασέ από τα όρια της περιοχής στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ ισοφάρισε σε 1-1.

61΄: Ο Ροϊδης έδωσε στον Παπαντζίμα ο οποίος σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.

71΄: Ο Σιαλμάς πάσαρε στον Κοτούλα, που σούταρε άουτ.

82΄: Εκτέλεση φάουλ του Ράπτη απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Παπαδήμος.

90΄: Σουτ του Κοτούλα από τα όρια της περιοχής απέκρουσε θεματικά από την δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Τσιάκος.

91΄: Μετά από φάση διαρκείας, θεαματικό ψαλίδι του Παππά απέκρουσε ο τερματοφύλακας με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει σε κόρνερ.

 

Κίτρινες Κάρτες

Κοτούλας, Πέτσας, Κουτούμπας, Βούρτσας

 

Δικαριθέντες

Ραπτόπουλο: Ξυραφάκης, Παππάς, Μπισμπίκης

ΑΠΟΚ Βελούχι: Ράπτης, Δάβαρης, Κουτούμπας, Τσιάκος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Παπαδήμος Λ., Κοτούλας, Πέτσας, Σιαλμάς, Στασινός Χ., Ζαραϊδώνης(46΄ Ντζίμας), Παπαντζίμας, Μπισμπίκης, Παππάς, Ξυραφάκης, Παπαδήμος Θ.(30΄ λ.τρ. Ροϊδης)

 

ΑΠΟΚ Βελούχι (Παναγιώτης Ρεσίτης): Τσιάκος, Κουτούμπας, Αρμυριώτης, Μπομποτσιάρης, Χατζηπαππάς, Ράπτης, Δράκος, Βούρτσας, Δάβαρης, Τασιούλης

 

Διαιτητής: Κώστας Αναγνώστου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Βασίλης Κορμανός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος