Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Ακαδημία-Άγραφα 0-2

Νίκη που του δίνει αβαντάζ για την κατάληψη της 3ης θέσης σημείωσε ο Κατσαντώνης Αγράφων, που επιβλήθηκε με 2-0 της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

Η συνάντηση στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 3. Ξεκίνησε από το 56΄ και ενώ το σκορ ήταν 0-0. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες μεταξύ δυο πολύ καλών ομάδων.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με «όπλο» τον ενθουσιασμό και τις φυσικές τους δυνάμεις. Ωστόσο η εμπειρία του αντιπάλου και οι αμυντικές της αδυναμίες έκριναν το τελικό αποτέλεσμα. Οι εξαιρετικοί πιτσιρικάδες έμειναν στην 5η θέση με 9 πόντους και θα δώσουν μεγάλη «μάχη» με το Βελούχι και το Ραπτόπουλο για την είσοδο τους στα Play Off.

Τα Άγραφα του assistant coach Δημήτρη Κολλημένου (Απουσίαζε ο πρώτος προπονητής Γιώργος Κρασιάς) παρουσιάστηκαν αποφασισμένα και παθιασμένα στον αγωνιστικό χώρο και με δυο τέρματα των Παναγιώτη Κατσαρού και Κώστα Καββαδία έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα. Οι Αγραφιώτες εδραιώθηκαν στην 3η θέση, φτάνοντας τους 15 πόντους.

Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για τον 1ο γύρο. Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου θα παίξουν σε προημιτελικά παιχνίδια κυπέλλου. Η Ακαδημία θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τροπαίου Αίολο και ο Κατσαντώνης εκτός έδρας το Ραπτόπουλο.

 

Διακοπή στο 56΄

Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο τι είχε συμβεί στα πρώτα 56 λεπτά, όπου το ματς είχε διακοπεί στις 11 Δεκεμβρίου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και του ακατάλληλου αγωνιστικού χώρου. Το σκορ μέχρι τη διακοπή ήταν 0-0: https://www.evrytaniasport.gr/2022/12/0-0-56.html

 

Νίκη 4αδας

Ο Κατσαντώνης πραγματοποίησε μια ακόμη νίκη κόντρα στις μικρομεσαίες ομάδες της κατηγορίας και βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδο του στα Play Off, ακολουθώντας τον Αίολο και την Ποταμιά, που είναι τα φαβορί του τίτλου.

 

Άνοιξε η πύλη

Η πύλη του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου άνοιξε για την είσοδο των Ι.Χ. στην εγκατάσταση τις ώρες του παιχνιδιού (14:00-16:00) μετά από απόφαση του Αντιδημάρχου Καρπενησίου Γιάννη Σβερώνη, με εργαζόμενο του Δήμου να βρίσκεται στην κεντρική πύλη και να φροντίζει για την ομαλή διέλευση.

 

Αποχαιρέτησε το «καμάρι» της

Οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας και οι τεχνικοί Δημήτρης Αντωνίου και Χρήστος Καλαμπάκας αποχαιρέτησαν τις προηγούμενες ημέρες τον Θοδωρή Παπαροιδάμη, ο οποίος είναι πλέον μέλος της ΑΕΚ (Κ15). Να σημειωθεί πως ο αρχηγός του Λεβαδειακού Πάνος Λιάγκας, ο ποδοσφαιριστής της Κ17 του ΠΑΣ Λαμία Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος και ο Βασίλης Μπακαλίδης της Κ15 του ΠΑΟΚ αναδείχτηκαν από τον σύλλογο και τους δυο προπονητές.

 



Εξαιρετικός rookie


 

Στην πρώτη του χρονιά ως ποδοσφαιριστής ο 18χρονος Παναγιώτης Κατσαρός (Φωτογραφία) των Αγράφων έχει σημειώσει 4 γκολ, όσα έχει πετύχει και ο επίσης νεοεμφανιζόμενος στην κατηγορία συμπαίχτης του Παναγιώτης Κρασιάς. Ο Κατσαρός θα υπηρετεί από τις επόμενες ημέρες την στρατιωτική του θητεία, την οποία πραγματοποιεί και ο πορτιέρο της ομάδας Κώστας Νικοπολίδης.

 

Σε άλλο γήπεδο

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο προπονητικό κέντρο και όχι στο Δημοτικό Στάδιο, καθώς σε αυτό διεξάγονται εργασίες για την εγκατάσταση ταρτάν.

 

Εσωτερικές «μεταγραφές»

Στις υποχρεώσεις των Αγράφων αναμένεται να ενταχτούν το προσεχές διάστημα και τα θερινά αποκτήματα Γιώργος Μαντέκας, Πάνος Μάρκης και Φώτης Ζαχαράκης, δυναμώνοντας την ομάδα εν όψει των μπαράζ.

 

Στο -1

Η Ακαδημία απέχει έναν βαθμό από τον 4ο ΑΠΟΚ και τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

 

Β΄ Μέρος

 

Σωστή επανέναρξη

Το ματς άρχισε χωρίς είσοδο και με από τον σημείο που είχε διακοπεί, όπως ορίζει ο κανονισμός από τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο. Η ίδια 3αδα (Κολοκώτσιος-Ελ Ταχάν-Παπαρούπας) είχε διευθύνει και τα πρώτα 56΄.

 


Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες

Ο Κατσαντώνης παίζοντας αρκετά προσηλωμένα στον στόχο του βρήκε δυο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, πανηγυρίζοντας τη νίκη. Αρκετά καλή εμφάνιση και για τις δυο ομάδες, με το ματς να κρίνεται στις λεπτομέρειες.

 

«Χτύπησε» ο Κατσαντώνης


 

Μετά από υποδειγματικό συνδυασμό, ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος στο 77΄ πάσαρε έτοιμο γκολ στον Κατσαρό Π., που πλάσαρε εύστοχα από κοντά για το 0-1. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κώστας Καββαδίας (Φωτογραφία) με κεφαλιά μετά την ασθενή απόκρουση του Γιάννη Τσάνε στη σέντρα-σουτ του Παναγιώτη Κατσαρού σημείωσε το 0-2.

 

Οι καλύτερες φάσεις

67΄: Χτύπημα φάουλ του Μουρτογιάννη κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι του Ιωάννου.

77΄: Ο Κοράκης έβγαλε μακρινή μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος κινήθηκε από δεξιά έξυπνα και πάσαρε στον Κατσαρό Π., που πλάσαρε εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι (0-1).

87΄: Ο Κατσαρός Π. σέντραρε από αριστερά, ο Τσάνε απέκρουσε ασθενώς και ο Καββαδίας με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-2.

 

Κίτρινες Κάρτες

Τόλης

 

Διακριθέντες

Ακαδημία: Παρούτσας, Κοτρώνης, Μουρτογιάννης

Άγραφα: Καλύβας, Κατσαρός Π., Γενιτσαρόπουλος, Καββαδίας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε, Καραγιάννης, Παλαιολόγος, Τριανταφυλλόπουλος, Ανδρέου, Καρδαμπίκης, Παρούτσας, Κοτρώνης, Τσιλίκας(87΄ Καλογιάννης), Μουρτογιάννης, Τσιάρας

 

Άγραφα (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Καββαδίας, Κατσαρός Λ., Δροσίνης, Τόλης, Κοράκης, Μπουμπουρής(85΄ Καλτσής), Κρασιάς, Καλύβας, Γενιτσαρόπουλος, Κατσαρός Π.

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 



























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος