Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Ακαδημία-Άγραφα 0-0 (Διεκόπη στο 56΄)

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και Άγραφά, καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση διεκόπη στο 56΄ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ενώ το σκορ ήταν 0-0.

Η συνάντηση άρχισε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ώρα 3, όντας στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ήταν ισορροπημένη σε έναν αρκετά βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα παρουσιάζει θετικά δείγματα γραφής και στο φετινό πρωτάθλημα, αποτελώντας έναν αρκετά ανταγωνιστικό αντίπαλο για όλες τις ομάδες. Είχε καλή παρουσία σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γκολ.

Τα Άγραφα του Γιώργου Κρασιά συμμετέχοντας με μόλις 11 ποδοσφαιριστές δεν έπιασαν καλή απόδοση, ωστόσο κρατώντας χωρίς δυσκολίες το «μηδέν» στην άμυνα έμειναν στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος.

Για την επόμενη (7η) αγωνιστική και τελευταία του πρώτου γύρου η Ακαδημία θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου τον Αίολο, ενώ ο Κατσαντώνης μια ημέρα μετά «κοντράρεται» με το Ραπτόπουλο. Ακαδημία και Άγραφα έχουν από 9 πόντους.

 

Αντίπαλος ο καιρός

Ακαδημία, Άγραφα και διαιτητικό τρίο είχαν να αντιμετωπίσουν τη δυνατή βροχόπτωση και τον γλιστερό αγωνιστικό χώρο, που δυσκόλεψε τις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων της συνάντησης.

 


Επιστροφή Παπαρούπα


 

Ο βοηθός διαιτητής Νίκος Παπαρούπας (Φωτογραφία) αγωνίστηκε μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Ντέρμπι 3ης θέσης

Οι δυο ομάδες διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στην 4αδα των μπαράζ. Μέχρι την έναρξη του παιχνιδιού ισοβαθμούσαν στους 9 πόντους.

 

Οριακά 11


 

Οι Αγραφιώτες κατέβηκαν μόλις με 11 ποδοσφαιριστές και με τον στρατευμένο τερματοφύλακα Κώστα Νικοπολίδη (Φωτογραφία) στη διάθεση τους.

 

Δεν παίζουν μόνο ποδόσφαιρο



 

 

 

 

 

 

Ο 17χρονος αθλητής μπάσκετ του Άτλαντα Γεράσιμος Ανδρέου (Φωτογραφία αριστερά) έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο κέντρο της άμυνας της Ακαδημίας. Το ίδιο συνέβη και με τον 16χρονο τερματοφύλακα Γιάννη Τσάνε (Φωτογραφία δεξιά), που αγωνίζεται στην Π.Α.Κ. και ήταν αρκετά σταθερός.

 

Α΄ Μέρος

Ισορροπημένο ημίχρονο

Ύστερα από ένα ισορροπημένο πρώτο 45λεπτο, με την Ακαδημία να έχει την πολύ ελαφριά υπεροχή οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0, αντιμετωπίζοντας και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

 

Αναγκαστική αλλαγή

Η Ακαδημία υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή στο 21΄ με τη θέση του Άγγελου Ρεσίτη  να παίρνει ο Βαγγέλης Τσιάρας.

 


Απειλητική με Κοτρώνη


 

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με κύριο εκφραστή τον υψηλόσωμο Αλέξανδρο Κοτρώνη (Φωτογραφία).

 



Οι καλύτερες φάσεις

4΄: Ο Κοτρώνης εκμεταλλεύτηκε λανθασμένο γύρισμα του Κοράκη, απόφυγε τον Νικοπολίδη από αριστερά, αλλά πλάσαρε υπό πίεση άουτ.

7΄: Πάσα του Τόλη στον Γενιτσαρόπουλο, σουτ του δεύτερου μπλόκαρε ο Τσάνε.

22΄: Χτύπημα φάουλ του Παπαροιδάμη απέκρουσε σε κόρνερ ο Νικοπολίδης.

26΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, το σουτ του Δροσίνη κόντραρε στα σώματα.

42΄: Ο Κοτρώνης τροφοδότησε τον Καραγιάννη, ο οποίος από θέση πλάγια δεξιά σούταρε εκτός αντίπαλης εστίας.

44΄: Ο Παρούτσας έκανε μπαλιά στον Κοτρώνη, που πλάσαρε από πλεονεκτικό σημείο και ο Νικοπολίδης απέκρουσε με τα πόδια.

 

Β΄ Μέρος

Έπαιξαν 11΄

Στα μόλις έντεκα λεπτά που πραγματοποιήθηκαν στο δεύτερο μέρος δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα και οι δυο ομάδες θα αρχίζουν από το «μηδέν», όταν συνεχιστεί το ματς.

 

Οριστική διακοπή

Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά δυσχερείς, ο αγωνιστικός χώρος πολύ βαρύς και η βροχή αρκετά έντονη, με αποτέλεσμα ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος να διακόψει το ματς στο 56΄. Περίμενε στα αποδυτήρια σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, ωστόσο μετά το πέρας του προβλεπόμενου χρόνου ο καιρός δεν βελτιώθηκε, με συνέπεια το παιχνίδι να σταματήσει πρόωρα. Ο ορισμός των υπόλοιπων 34 λεπτών θα αποφασιστεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 





Οι καλύτερες φάσεις

52΄: Κόρνερ του Μουρτογιάννη από δεξιά, κεφαλιά του Παρούτσα κατέληξε πάνω από την εστία των Αγράφων.

 

Διακριθέντες

Ακαδημία: Ανδρέου, Παλαιολόγος

Άγραφα: Καλύβας, Δροσίνης

 

Κίτρινες Κάρτες

Καββαδίας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Τσάνε, Καρδαμπίκης, Ρεσίτης(21΄ λ.τρ Τσιάρας), Γραβιάς, Ανδρέου, Κοτρώνης, Καραγιάννης, Παπαροιδάμης, Παρούτσας, Μουρτογιάννης, Παλαιολόγος

 

Άγραφα (Γιώργος Κρασιάς): Νικοπολίδης, Καββαδίας, Κατσαρός Λ., Δροσίνης, Κοράκης, Τριανταφυλλόπουλος, Κρασιάς, Τόλης, Καλύβας, Γενιτσαρόπουλος, Μπουμπουρής

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 


























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος