Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Αίολος-Ακαδημία 3-1

Ο νταμπλούχος Ευρυτανίας Αίολος επικράτησε με 3-1 της νεανικής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002.

Η φιλική αναμέτρηση που είχε διάρκεια 80 λεπτά έγινε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 17:30. Οι δυο ομάδες βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας και οι προπονητές των ομάδων βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα μέσα από τα «τεστ» προπονητικού χαρακτήρα.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα μετά τη φιλική ήττα από την Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του και είχε ως πρωταγωνιστή τον Άγγελο Παχή που πέτυχε δυο γκολ, ενώ ένα πρόσθεσε ο Νάσος Τριανταφυλλόπουλος. Ο Αίολος, μαζί με την Ποταμιά είναι με τα τωρινά δεδομένα οι δυο βασικοί διεκδικητές του τίτλου.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα είχε παίξει μια εβδομάδα πριν με την Ένωση 2010 και ήρθε ισόπαλη 0-0. Το εξαιρετικό και νεανικό σύνολο θα αποτελέσει έναν αρκετά δύσκολο αντίπαλο για όλους και στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι δυο ομάδες θα προγραμματίσουν το επόμενο διάστημα και νέες φιλικές αναμετρήσεις εν όψει των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

 

Αντίπαλοι στο κύπελλο

Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες και στον προημιτελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.

 

Με πρωταγωνιστή τον Παχή


 

Από τον Αίολο ξεχώρισε ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) ο οποίος σημείωσε δυο γκολ, εκμεταλλευόμενος ισάριθμες ασίστ του Γιάννη Πιστιόλη.

 

Ντεμπούτο Καλύβα


 

Την πρώτη του ανεπίσημη εμφάνιση με τον Αίολο έκανε ο έμπειρος Ηλίας Καλύβας (Φωτογραφία), που αγωνιζόταν στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας με το Ρεγγίνι.

 

Ένας επίτιμος καλεσμένος

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Μπαλτάκος, που βρέθηκε στο Καρπενήσι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ως προσκεκλημένος της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Τον κ. Μπαλτάκο συνόδεψαν από πλευράς ΕΠΣ Ευρυτανίας οι: Γιώργος Παπαντζίμας, Παναγιώτης Κολλημένος, Νίκος Δροσίνης και Ηλίας Γκαλιμάνης.

 




Βοηθός ο Καλαμπάκας

Ο εκ των προπονητών της Ακαδημίας Χρήστος Καλαμπάκας ήταν ο 2ος βοηθός της αναμέτρησης. Μάλιστα ο κ. Καλαμπάκας είναι διπλωματούχος διαιτητής.

 


Άψογη η Ακαδημία

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν οι πιτσιρικάδες της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της είναι κάτω των 19 ετών. Με την Ακαδημία συμμετείχε και ο Γιάννης Τσούκας, που ανήκει ακόμη στον ΑΠΟΚ.

 

Α΄ Μέρος

Μπροστά ο Αίολος

Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα προηγήθηκε στο 38ο λεπτό με κεφαλιά του Άγγελου Παχή, μετά από κόρνερ του Γιάννη Πιστιόλη.

 


Οι καλύτερες φάσεις

9΄: Πάσα του Σερπάνου στον Τριανταφυλλόπουλο Α., ο οποίος σούταρε από αριστερά παράλληλα άουτ από το τέρμα της Ακαδημίας.

11΄: Σέντρα του Μισύρη από αριστερά, ο Σερπάνος πάσαρε στον Τριανταφυλλόπουλο Α. και το σουτ του τελευταίου απέκρουσε έξοχα ο Νικοπολίδης.

17΄: Ατομική ενέργεια του Παρούτσα από δεξιά, που βρέθηκε σε καλή θέση, με την μπάλα να φτάνει στον Τσούκα που σούταρε πάνω από το τέρμα του Καρανάσιου.

19΄: Σουτ του Παχή εκτός περιοχής απέκρουσε έξοχα ο Νικοπολίδης.

28΄: Ο Παχής δοκίμασε μακρινό σουτ, το οποίο έφυγε πάνω από το τέρμα της Ακαδημίας.

33΄: Ο Τσούκας από αριστερά έκανε ωραία ενέργεια και σουτ, το οποίο απέκρουσε ο πορτιέρο του Αιόλου.

38΄: Κόρνερ του Πιστιόλη από αριστερά, ο Παχής με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη πέτυχε το 1-0.

 

Β΄ Μέρος

3-1 για τον Αίολο


 

 

 

 

 

 

 

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Αίολος έκανε το 2-0 με σκόρερ πάλι τον Άγγελο Παχή, που βρήκε δίχτυα με χαμηλό σουτ εντός περιοχής. Η Ακαδημία μείωσε στο 54ο λεπτό με όμορφο πλασέ το Ηλία Παρούτσα (Φωτογραφία αριστερά), ύστερα από σέντρα του Γιάννη Καραγιάννη. Οι περυσινοί νταμπλούχοι Ευρυτανίας έφτασαν στο τελικό 3-1 στο 69ο λεπτό με προσωπική προσπάθεια και σουτ του Νάσου Τριανταφυλλόπουλου (Φωτογραφία δεξιά).

 




Κέρδος οι μικροί

Οι προπονητές των ομάδων χρησιμοποίησαν πληθώρα νεαρών ποδοσφαιριστών στην επανάληψη, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία. Τραυματίας να σημειωθεί πως αποχώρησε ο Άγγελος Ρεσίτης, αριστερός μπακ της Ακαδημίας.

 

Οι καλύτερες φάσεις

41΄: Προσπάθεια και σέντρα του Πιστιόλη από δεξιά, ο Παχής με χαμηλό σουτ στη δεξιά γωνία της Ακαδημίας σημείωσε το 2-0.

44΄: Σουτ του Πιστιόλη εντός περιοχής απέκρουσε ο Νικοπολίδης.

47΄: Ατομική ενέργεια και σουτ του Τσούκα κατέληξε άουτ από το τέρμα του Αιόλου.

54΄: Ο Καραγιάννης σέντραρε από δεξιά, ο Παρούτσας κατέβασε μέσα στην περιοχή και με άψογο πλασέ μείωσε σε 2-1.

67΄: Συνδυασμός Τριανταφυλλόπουλου Α.-Μπακογεώργου-Παχή, σουτ του τελευταίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νικοπολίδης.

69΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Α. με ατομική ενέργεια και πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Καρανάσιος, Φούκας, Σκοπέτος, Χαντζής, Μισύρης, Καλύβας Η., Πιστιόλης, Χρυσικός Φ., Παχής, Σερπάνος, Τριανταφυλλόπουλος Α. (Μπακογεώργος, Ίβρος, Τριανταφυλλόπουλος Β., Καρφής, Αθανασόπουλος)

 

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου): Νικοπολίδης, Δροσίνης, Καρδαμπίκης, Παρούτσας, Τσούκας, Μουρτογιάννης Ν., Κελεσίδης Κ., Ρεσίτης, Γραβιάς, Κοτρώνης, Τσιάρας (Παλαιολόγος, Παπαροιδάμης, Καραγιάννης, Τσιλίκας, Καλύβας Α., Σεριανάι, Κεχριμπάρης, Μουρτογιάννης Β., Καλογιάννης, Ράικος)

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός; Χρήστος Καλαμπάκας

 




































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος