Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Το τιμ των σπουδαίων πρωταθλητριών του Ελληνικού βάδην για την προετοιμασία στο Καρπενήσι

Πέντε ημέρες προετοιμασίας συμπληρώνουν στο Καρπενήσι οι δευτεραθλήτριες κόσμου της Εθνικής Ομάδας βάδην γυναικών από το ομαδικό της Μουσκάτ Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Κυριακή Φιλτισάκου και Έφη Κουρκουτσάκη υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού τεχνικού και κορυφαίου του είδους Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, που έχει καθοδηγήσει αθλητή η αθλήτρια του σε 6 Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το τιμ των τεσσάρων πρωταθλητριών και κορυφαίων του αγωνίσματος με μεγάλες διακρίσεις στο ενεργητικό τους διαμένει στο Lecadin από την Κυριακή 5 Ιουνίου εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Όρεγκον (15-24 Ιουλίου) και του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος του Μονάχου (15-21 Αυγούστου). Στο Όρεγκον Ντρισμπιώτη και Κουρκουτσάκη θα λάβουν μέρος στα 35 χιλιόμετρα, ενώ Φιλτισάκου και Παπαδοπούλου στα 20 χιλιόμετρα. Από το εξαιρετικό γκρουπ ξεχωρίζει το όνομα της 8ης Ολυμπιονίκη του Τόκιο Αντιγόνης Ντρισμπιώτη. 

Οι 4 πρωταθλήτριες και ο προπονητής τους μίλησαν πριν την απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής (10/6) στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ παρατίθεται και φωτορεπορτάζ. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Ναπολέων Κεφαλόπουλος: "Ο συνήθης ύποπτος επιστρέφει στον "τόπο του εγκλήματος", διότι το Καρπενήσι αποτέλεσε και αποτελεί την αφετηρία μεγάλων επιδόσεων και διακρίσεων από γενιές αθλητών που έχουν γαλουχηθεί και περάσει από αυτό το μέρος, Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιες πρωταθλήτριες, ίσως για μένα να φαίνεται πολύ πρόσφατο παρελθόν, αλλά για τα κορίτσια που γυμνάζω ίσως είναι μια απλή αναφορά στην ιστορία του αγωνίσματος ονόματα όπως Παπαγιάννη, Ξυνού, Αργυρόπουλος, Ζαπουνίδου, Παπαμιχαήλ κ.α. Όμως επειδή τα χρόνια περνούν γρήγορα και η ιστορία καταγράφεται και πρέπει να είμαστε πάντα επίκαιροι συνηθίζω και να ακολουθώ μια πεπατημένη, για να φτάνουμε με σιγουριά σε υψηλά στάνταρ απόδοσης των αθλητών και ένα από τα σημεία αυτά, πάντα επιλογή είναι το Καρπενήσι. Είναι ένας προορισμός που στα χρόνια δεν χάνει ποτέ την αξία του. Επιλέγουμε το Καρπενήσι σίγουρα για το φυσικό περιβάλλον, αλλά πιστεύω ότι είναι και οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν και έχουν δημιουργήσει πολύ ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ μας. Αναφέρομαι στη διαμονή μας στο ξενοδοχείο μέχρι την καθημερινή προπόνηση μας στο γήπεδο με τους υπαλλήλους του Δήμου Καρπενησίου, τον φύλακα μας κ. Σεραφείμ Λερογιάννη. Όλα αυτά βασίζονται στις ανθρώπινες σχέσεις, στην ανατροφοδότηση, μια καλή κουβέντα, ένα ζεστό φαγητό με πολλή αγάπη φτιαγμένο μας δίνουν αυτό που θέλουμε πέρα από τα αναγκαία που μας παρέχει η ομοσπονδία και φέτος στο μέγιστο βαθμό και τους ευχαριστούμε για αυτό. Συνεχίζουμε να πετύχουμε κάτι περισσότερο απ΄ότι τα προηγούμενα χρόνια, που σχεδόν παλεύαμε μόνοι μας. Οι στόχοι εν όψει Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι υψηλοί , αλλά προς το παρόν παραμένει ένας γρίφος, ο οποίος ίσως σε περίπου 15 μέρες αρχίζει να λύνεται. Για πρώτη φορά στο αγώνισμα του βάδην στις γυναίκες θα υπάρξουν δυο αποστάσεις, πέραν από την καθιερωμένη των 20 χιλιομέτρων θα υπάρξουν και τα 35 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το υπάρχον αθλητικό δυναμικό κατά κάποιον τρόπο να μοιραστεί στις δυο αυτές αποστάσεις. Περιμένουμε να δούμε τις συμμετοχές από τα άλλα κράτη, για να διαπιστώσουμε πόσο σκληρός θα είναι ο ανταγωνισμός, που έτσι και αλλιώς θα είναι, αλλά για το τι περιθώρια διάκρισης θα έχουν οι αθλήτριες μας, για να είμαστε ακόμη πιο πολύ συγκεντρωμένοι. Είναι το επίπεδο τους υψηλό, ελπίζουμε στην κατάλληλη φόρμα, ειδικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των ΗΠΑ, η ομοσπονδία έχει φροντίσει να μεταβούμε από τις 3 Ιουλίου, δηλαδή αρκετά νωρίτερα, ενώ οι αγώνες θα αρχίσουν στις 15 του μηνός. Οπότε, θα υπάρξει ο χρόνος προσαρμογής στα καινούργια δεδομένα και βαδίζοντας εκεί θα φτάσουμε πιο κοντά πιστεύω σε αυτό που έχουμε ονειρευτεί και σχεδιάσει."


Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: "Η προετοιμασία μας έχει ξεκινήσει καλά στο Καρπενήσι, η διαδρομή είναι αρκετά δύσκολη. Προσωπικά την έχω ξανακάνει. Προσπαθούμε λίγο να προσαρμοστούμε και πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες να φτιάξει ο καιρός, για να γίνει ακόμη πιο εύκολη και να βάλουμε τους στόχους μας ακόμη πιο ψηλά, αν και δεν μιλάω ποτέ για αυτούς. Ως 8η Ολυμπιονίκης θέλω να στηρίξω τον τίτλο μου σαν μια αθλήτρια αυτού το επιπέδου. Το τοπίο είναι πανέμορφο, θέλουμε λίγο καλό καιρό, για να μπορέσουμε στις λίγες μονές προπονήσεις που θα έχουμε να δούμε και τα υπόλοιπα μέρη."



Κυριακή Φιλτισάκου: " Όπως είπε και η Αντιγόνη είναι ένα πάρα πολύ όμορφο τοπίο, αυτό μας κάνει να θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερο προπόνηση εδώ. Η αλήθεια είναι ότι μας τα έχει χαλάσει λίγο καιρός, κάνει λίγο περισσότερο κρύο απ΄οτι φανταζόμασταν, έχει βροχές, αλλά θα το αντέξουμε, έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά. Θα δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και έχουμε πολύ υψηλούς στόχους. Η κάθε μια από εμάς έχει τους δικούς της ξεχωριστά. Έχουμε σε έναν μήνα το Παγκόσμιο, μετά το Ευρωπαϊκό και θέλουμε να πλασαριστούμε σε πολύ καλές θέσεις όλες μας."



Χριστίνα Παπαδοπούλου: "Είναι πάρα πολύ όμορφα στο Καρπενήσι, έχουμε έρθει για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Έχει την ηρεμία που χρειαζόμαστε, για να συγκεντρωθούμε στον στόχο μας. Έχουμε έρθει εδώ, για να βγάλουμε κάποιον όγκο χιλιομέτρων και προπόνησης. Αυτό βοηθάει, διότι δεν υπάρχουν αντιπερισπασμοί. Η διαδρομή είναι λίγο ανηφορική, δεν την έχουμε συνηθίσει, αλλά θα δούμε μόνο τα θετικά, θα δυναμώσουμε και ελπίζουμε ο καιρός να γίνει ακόμη καλύτερος, για να βγουν τα χιλιόμετρα που θέλουμε."



Έφη Κουρκουτσάκη: "Έρχομαι για πρώτη φορά στο Καρπενήσι. Το μέρος είναι πολύ όμορφο, φεύγει το μάτι και το μυαλό σου με την καλή έννοια. Η διαδρομή είναι λίγο δύσκολη. Εμένα με έχει δυσκολέψει προσωπικά, αλλά πιστεύω ότι θα μου βγει σε καλό και θα δυναμώσω αρκετά. Όταν επιστρέψουμε, οι στόχοι μας θα είναι αντάξιοι της προετοιμασίας μας."









Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος