Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Πρωτέας Λαμίας-Π.Α.Κ. 92-66

Mε ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Π.Α.Κ., με τον Πρωτέα Λαμίας να επικρατεί στη μεταξύ τους αναμέτρηση με σκορ 92-66.

Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 8 Μαΐου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκινώντας στις 19:00. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περίπου 50 θεατών. Οι δυο ομάδες στηρίζονται στο νεανικό τους ρόστερ.

Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη παρουσιάστηκε συσπειρωμένος και κατάφερε με όμορφο μπάσκετ να φτάσει στην τελική επικράτηση, που του έδωσε την άτυπη 5η θέση. Πήρε το προβάδισμα από την αρχή και το διατήρησε ως το τέλος, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καντεμάνη που πέτυχε 26 πόντους.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, «πληρώνοντας» τα κακά διαστήματα της στο αμυντικό κομμάτι. Ο Δημήτρης Μαυραγάνης σκόραρε 24 πόντους για τους φιλοξενούμενους, που έπαιξαν στα τελευταία 15΄ χωρίς τον Γιάννη Τσάνε λόγω τραυματισμού.

Πρωτέας και Πανευρυτανική που είχαν δυο νίκες και οκτώ ήττες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους και θα αγωνίζονται και του χρόνου στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

 

Πλήρης ο Πρωτέας

Η ομάδα του Νώντα Μπλούχαρη κατέβασε την καλύτερη δυνατή σύνθεση, φτάνοντας δίκαια στη νίκη.

 

Δεν συνεχίζουν

Οι δυο ομάδες τερμάτισαν με δυο νίκες και οκτώ ήττες, έχοντας και έναν μηδενισμό, τελειώνοντας τις υποχρεώσεις τους. Την πρόκριση στη 2η φάση πήραν οι: Ορχομενός, ΑΠΣ Λαμίας, Ακαδημία Ιστιαίας και ΓΑΣ Άμφισσας.

 

Εξαιρετικό δίδυμο

Καντεμάνης με 26 και Κατσαούνος με 20 πόντους πρωταγωνίστησαν για τον Πρωτέα. Ο δεύτερος σκόραρε δυο φορές και έξω από τα 6,75.

 

Κάλυψε τη διαφορά

Ο Πρωτέας κάλυψε το -5 του πρώτου αγώνα στο Καρπενήσι και κατέκτησε την άτυπη 5η θέση σε διπλή ισοβαθμία.

 

Άλλη δυναμική


 

Η παρουσία του Δημήτρη Μαυραγάνη (Φωτογραφία) στα ματς της Πανευρυτανικής ήταν αρκετά σημαντική σε επίθεση και άμυνα. Ο νεαρός άσος πέτυχε 24 πόντους, ενώ 14 έβαλε ο Γιάννης Τσάνε.

 

Θετικό πρόσωπο

Η πορεία της Πανευρυτανικής στο πρωτάθλημα κρίνεται ικανοποιητική, καθώς αγωνίστηκε με πληθώρα παιδιών των τμημάτων υποδομής, που κέρδισαν τις εντυπώσεις.

 

Μικρό προβάδισμα

Ο Πρωτέας προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 22-16 των αντιπάλων του.

 

Διψήφια διαφορά

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 48-35 υπέρ των γηπεδούχων, με τον Βαλάντη Κατσαούνο να σκοράρει δυο φορές έξω από τα 6,75 στο τέλος. Το επιμέρους σκορ ήταν 26-19.

 


«Έχασε» Τσάνε


 

Στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου αποχώρησε τραυματίας ο πρώτος σκόρερ της Π.Α.Κ. στο πρωτάθλημα Γιάννης Τσάνε, «παγώνοντας» τους παρευρισκόμενους αρχικά και παίρνοντας στη συνέχεια το ζεστό χειροκρότημα.

 

Επηρεασμένη η Π.Α.Κ.

Ο τραυματισμός του Τσάνε επηρέασε αγωνιστικά και ψυχολογικά τους φιλοξενούμενους, που έμεινεναν πίσω για 27 πόντους (72-45). Το επιμέρους σκορ ήταν 24-10 για τους Λαμιώτες.

 

Στο τελικό +26

Οι δυο ομάδες παίζοντας ελεύθερο και όμορφο μπάσκετ ολοκλήρωσαν το ματς με το τελικό 92-66 υπέρ του Πρωτέα. Το επιμέρους σκορ ήταν 20-21 υπέρ της Πανευρυτανικής στο τελευταίο δεκάλεπτο. 

 

Τα δεκάλεπτα

22-16, 48-35, 72-45, 92-66

 

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας (Νώντας Μπλούχαρης): Κατσαούνος 20(2), Κοβάνης, Κοσμάς 2, Παπαναγιώτου 8, Κούβελης 6, Μελέτης 11, Κοντογιώργος 4, Σπανέας 8(1), Καντεμάνης 24, Ζιάκας 5, Αγραφιώτης 2, Μπάκας 2

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρουμελιώτης Π. 9(1), Ρουμελιώτης Β. 2, Κουδουνάς 9, Χαντζόπουλος 2, Τσάνε 14, Ανδρεάκης, Λάνης 6, Μαυραγάνης 24, Κολλημένος

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Βαγγέλης Δέδες-Ανθή Τσιμπρικά  (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

 















 

Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος