Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Αίολος-Χαλκίδα 0-4

Με ήττα από την ισχυρότερη Χαλκίδα μπήκε στα μπαράζ ανόδου ο Αίολος. Οι πρωταθλητές Εύβοιας επικράτησαν με 0-4 των πρωταθλητών Ευρυτανίας.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 8 Μαΐου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής για τον 6ο Όμιλο. Έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 150 θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα παίζοντας με σημαντικές, απουσίες αλλά και χάνοντας λόγω τραυματισμού το βασικό του δίδυμο στο κέντρο της άμυνας προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο ημίχρονο, έχοντας και δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Κώστα Ρούσση. Στην επανάληψη δέχτηκε δυο ακόμη γκολ για το τελικό 0-4. Εξ αρχής στόχους του είναι να φανεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός στη δύσκολη διαδικασία.

Η Χαλκίδα του Πέτρου Ζουρούδη πέρασε νικηφόρα από το Καρπενήσι, προηγούμενη στο α΄ μέρος με 0-2 χάρης τα γκολ του Μάριου Καραχάλιου(16΄,39΄), ενώ είχε και δοκάρι στο 11΄ με τον Νίκο Μαστροκώστα. Στο δεύτερο μέρος έφτασε στο τελικό 0-4 μετά τα τέρματα των Κώστα Σπανού στο 68΄ και Νίκου Μαστροκώστα στο 75΄. Οι Ευβοιώτες στοχεύουν στην κατάκτηση της ανόδου, την οποία παίρνουν οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας.

Την επόμενη (2η) αγωνιστική την Τετάρτη (11/5) ο Αίολος παίζει εκτός έδρας με τον δευτεραθλητή της ΕΠΣ Πειραιά Μοσχάτο, ενώ η Χαλκίδα υποδέχεται τον πρωταθλητή Βοιωτίας Κυπάρισσο Αντίκυρας.

 

Περίπου 150

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 θεατές, όμως η πλειοψηφία τους ήταν εκδρομείς από την Χαλκίδα.

 



Έγινε ΔΑΚ Χαλκίδας

Οι φίλοι της Χαλκίδας που ταξίδεψαν στο Καρπενήσι (Κοντά στα 100 άτομα) έκαναν «μπλε» το Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, τοποθετώντας σε πολλά σημεία πανό της ομάδας τους. Τραγουδούσαν σε όλη την διάρκεια του ματς, εμψυχώνοντας τους ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Χ.

 





Διαμονή στο Montana

Η ιστορική ομάδα της Χαλκίδας διανυκτέρευσε στο Hotel Spa Montana, αφού έφτασε στην πόλη μας το Σάββατο.

 


Έλλειψη ρυθμού

Η Χαλκίδα αγωνίστηκε σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από 10 ημέρες και είχε σημαντικούς αντιπάλους στη διεκδίκηση του τίτλου, που κρίθηκε στον πόντο. Αντίθετα, ο Αίολος είχε τελειώσει από καιρό τους αγώνες του σε ένα πρωτάθλημα μόλις 5 ομάδων.

 

Χωρίς 3

Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας δεν είχε στην διάθεση τους για επαγγελματικούς λόγους τους πρωτοκλασάτους Λευτέρη Αδάμ και Άλεξ Μπακαλίδη, καθώς και το νεαρό Γιάννη Πιστιόλη λόγω μαθητικής εκδρομής.

 

Ζωντανά στο Starsports

Το παιχνίδι μεταδόθηκε ζωντανά από το Star Λαμίας, μέσω του καναλιού στο Youtube. Την περιγραφή του αγώνα έκανε ο συνάδελφος Γιώργος Γιώτας.

 


Σκοράρει Καρπενήσι

Ο φορ Μάριος Καραχάλιος σκόραρε για ακόμη μια χρονιά στο Καρπενήσι, αφού κατά το παρελθόν είχε σκοράρει και στο μπαράζ ανόδου ΑΠΟΚ Βελούχι-Νεα Αρτάκη (2-3 το 2014), αγωνιζόμενος με την ομάδα της Εύβοιας.

 

Πρώην συμπαίκτες

Ο κεντρικός αμυντικός του Αίολου Δημήτρης Ρούσσης βρέθηκε αντιμέτωπος με τον τεχνικό της Χαλκίδας Πέτρο Ζουρούδη, όπου είχαν αγωνιστεί στο παρελθόν με την ομάδα του Παναιτωλικού. Συμπαίκτης με τον Ρούσση έχει υπάρξει και ο Άγγελο Γκιόκας πριν λίγα χρόνια με την Επισκοπή Ρεθύμνου.

 

Παράδοση στα «διπλά»

Η Χαλκίδα μετράει μόνο νίκες στο Καρπενήσι αγωνιζόμενη με τις ομάδες του νομού μας, κάνοντας το 5 στα 5. Το 2015 είχε νικήσει με 1-2 τον Αίολο για την ίδια διαδικασία.

 

Ξεχωρίζει ο αρχηγός


 

Το όνομα του αρχηγού Δημήτρη Ζουλιώτη (Φωτογραφία) ξεχωρίζει στο ρόστερ της Χαλκίδας. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με σημαντική θητεία στις μεγάλες κατηγορίες, μεταξύ άλλων με: Παναιτωλικό, ΠΑΣ Λαμία, Νίκη Βόλου και Καλλονή.

 

Α΄ Μέρος

 

Σημαντικό προβάδισμα

Η φιλοξενούμενη Χαλκίδα σκόραρε δυο φορές στο πρώτο μέρος παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα με 0-2.

 

Δοκάρι στην 1η «επίσκεψη»

Ο Α.Ο.Χ. στο 11΄ είχε δοκάρι, όταν ο Άγγελος Γκιόκας σέντραρε από δεξιά, ο Νίκος Μαστροκώστας πήρε την κεφαλιά ο Σπύρος Κοκονδύνης απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

 



Προηγήθηκε με Καραχάλιο


 

Η φιλοξενούμενη ομάδα άνοιξε το σκορ στο 16΄ όταν μετά την εκτέλεση πλάγιου του Κώστα Τζάβρα από αριστερά την κεφαλιά του Νίκου Μαστροκώστα, ο Μάριος Καραχάλιος με κοντινό πλασέ πέτυχε το 0-1.

 





Ο ίδιος σκόρερ

Ο Μάριος Καραχάλιος στο 39΄ σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αφού βρέθηκε τετ α τετ με τον Σπύρο Κοκονδύνη μετά την μπαλιά του Παρασκευά Σπυράκη πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 0-2.

 




Από μια αναγκαστική

Οι δυο ομάδες είχαν από μια αναγκαστική αλλαγή στο 1ο ημίχρονο στο 23΄ αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς ο Χάρης Ζαραβέλης του Αίολου με τον Ταξιάρχη Καλύβα να τον αντικαθιστά, ενώ στο 37΄ ο Κώστας Τζάβρας αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Παρασκευά Σπυράκη.

 



«Άγγιξε» το γκολ


 

Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας πλησίασαν το γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Άγγελου Παχή από δεξιά το μονοκόμματο σουτ του Κώστα Ρούσση (Φωτογραφία) κατέληξε στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού.

 


Οι καλύτερες φάσεις

11΄: Ο Γκιόκας σέντραρε από δεξιά, ο Μαστροκώστας πήρε την κεφαλιά, ο Κοκονδύνης απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

16΄: Ο Τζάβρας εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Μαστροκώστας πήρε την κεφαλιά και ο Καραχάλιος εξ επαφής με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1.

19΄: Ο Τσολάκος Ι.(Α) τροφοδότησε τον Γκιόκα, που μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από αριστερά και το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Κοκονδυνη υπό την πίεση του Παχη.

34΄: Ο Σκοπέτος σέντραρε από δεξιά και το κοντινό σουτ του Ρούσση Κ. κόντραρε σε αντίπαλο.

39΄: Ο Σπυράκης έκανε την μπαλιά για τον Καραχάλιο, που βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοκονδύνη πλάσαρε στην αριστερή γωνία του Αίολου, «γράφοντας» το 0-2.

41΄: Ο Κολιόπουλος σέντραρε από δεξιά και το πλασέ του Καραχάλιου απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοκονδύνης.

45΄+2΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και το ωραίο απευθείας σουτ του Ρούσση Κ. σταμάτησε στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού.

 

Β΄ Μέρος

 

Ακόμη δυο

Οι πρωταθλητές Εύβοιας σκόραραν άλλες δυο φορές στο δεύτερο μέρος φτάνοντας στο τελικό 0-4.

 

Εκτός και ο Δ. Ρούσσης


 

Στο 54΄οι γηπεδούχοι έχασαν λόγω τραυματισμού και τον δεύτερο κεντρικό τους αμυντικό αφού ο Δημήτρης Ρούσσης αποχώρησε τραυματίας με τον Πάνο Αζακά να περνάει στην θέση του και να επιστρέφει σε επίσημο ματς μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα..

 



Τον πρόλαβε στην έξοδο


 

Στο 68΄ ο Κώστας Σπανός (Φωτογραφία) βρέθηκε τετ α τετ με τον Σπύρο Κοκονδύνη μετά την μπαλιά του Βασίλη Κολιόπουλου, πρόλαβε και πλάσαρε εκτός περιοχής στην έξοδο τον τερματοφύλακα του Αίολου, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 0-3.

 



Φινάλε με γκολ Μαστροκώστα


 

Ένα τέταρτο πριν το φινάλε οι φιλοξενούμενοι σκόραραν το 4ο τους γκολ στο ματς όταν ο Νίκος Μαστροκώστας πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία του Αίολου, μετά τη σέντρα του Γιάννη (Κ) Τσολάκου.

 



Οι καλύτερες φάσεις

56΄: Ο Κολιόπουλος σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Μαστροκώστα απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Αίολου.

64΄: Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Σπανού έφυγε έξω από το αριστερό «Γ» των γηπεδούχων.

68΄: Ο Κολιόπουλος έκανε την μπαλιά για τον Σπανό που πλάσαρε στην έξοδο εκτός περιοχής τον Κοκονδύνη για το 0-3.

75΄: Ο Μαστροκώστας με πλασέ από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία του Αίολου μετά τη σέντρα του Τσολάκου Ι.(Κ) από αριστερά πραγματοποίησε το τελικό 0-4.

81΄: Πλασέ του Μαστροκώστα από κοντά βρήκε στον Λουκά και άλλαξε πορεία, καταλήγοντας εκτός εστίας.

90΄: Ο Παχής βρήκε τον Ρούσση Κ., που πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φαλαγγίτη

 

Χειροκρότησαν τους οπαδούς

Οι παίκτες της Χαλκίδας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα χειροκρότησαν τους οπαδούς των «νερατζούρι», ευχαριστώντας τους για τη συμπαράσταση.

 



Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Έχουμε έλλειψη ρυθμού και έλλειψη αριθμού. Είχαμε την ατυχία να έχουμε απώλειες δυο έμπειρων παικτών πριν ξεκινήσουν τα μπαράζ, για προσωπικούς λόγους το κάθε παιδί. Έτυχε σήμερα να τραυματιστούν οι δυο βασικοί μας στόπερ, όπου η ομάδα μας ποντάρει πάρα πολύ σε αυτό. Εγώ θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο στα παιδιά, γιατί είδατε τα παιδιά που μπήκαν μέσα, ήταν 4 παίκτες που δεν ήταν βασικοί στην ομάδα του πρωταθλήματος. Έπρεπε να μπουν, να επωμιστούν τον ρόλο και να πάρουν την ευθύνη, ίσως είναι πρωτόγνωρο για τα 9/15 που μπήκαν και αγωνίστηκαν τα παιχνίδια μπαράζ, οι αγώνες με ρυθμό, με ανταγωνισμό και από αγώνες που σου δίνουν κάθε μέρα και κάτι να κερδίσεις. Εμείς πήραμε τις πρώτες μας εμπειρίες, παραστάσεις σήμερα. Μπορώ να πω ότι ως προπονητής της ομάδας ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, για την προσπάθεια. Το χάντικαπ είναι πολύ μεγάλο, αλλά το γνωρίζαμε. Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα με έμπειρους παίκτες, αλλά είχαμε την ατυχία αυτοί οι παίκτες είτε να τραυματιστούν είτε να μην μπορούν να είναι μαζί μας. Η προσπάθεια μας θα συνεχίσει να γίνεται, γιατί έχουμε υποχρέωση σε όλα αυτά τα παιδιά και στους ανθρώπους που έρχονται να υποστηρίξουν την ομάδα μας. Καλή συνέχεια στη Χαλκίδα, ήταν πιο έμπειρη ομάδα, πιο δυνατή γενικώς σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που έβγαλαν τα δικά μας τα παιδιά σήμερα με την παρουσία τους μένα με χαροποίησε. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα ήθελα να ήταν διαφορετικό. Ελπίζω να συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση και το μόνο που έχουμε είναι να κερδίσουμε στην συνέχεια, μπορεί να χάνουμε τον αγώνα, αλλά κερδίζουμε όλα τα υπόλοιπα.»

Πέτρος Ζουρούδης (Χαλκίδα): «Ήταν εκπληκτική η αφετηρία μας σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Ξεκάθαρα είχαμε στόχο να έρθουμε εδώ να κερδίσουμε και το κάναμε και με καλή εμφάνιση. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος είχε έλλειψη ρυθμού, αλλά δε παύει όπως έχω πει και σε προηγούμενες δηλώσεις μου να είναι μια ομάδα που έχει πάρει πρωτάθλημα στην ένωση της. Εμείς από σήμερα κιόλας σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Τετάρτης. Κάναμε καλό ξεκίνημα, θέλουμε να έχουμε και ανάλογη συνέχεια, να πάμε εάν γίνεται το επόμενο Σαββατοκύριακο την 3η αγωνιστική που είναι το δικό μας το ρεπό με το απόλυτο. Αν το καταφέρουμε αυτό την Τετάρτη θα πούμε ότι έχουμε αποκτήσει ένα πλεονέκτημα έναντι κάποιων άλλων ομάδων. Η σημερινή δεν παύει να είναι μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, οποία σε μια σειρά έξι αγώνων μας δίνει μια ώθηση στην αρχή για να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω, σαφώς δεν έχει κριθεί κάτι από την πρώτη αγωνιστική και πρέπει να έχουμε ανάλογη συνέχεια.»

 

Κίτρινες Κάρτες

Φούκας, Γκιόκας

 

Δικαριθέντες

Αίολος: -

Χαλκίδα: Καραχάλιος, Κολιόπουλος, Σπανός, Μαστροκώστας

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Σκοπέτος, Μισύρης, Ζαραβέλης(23΄ λ.τρ. Καλύβας), Ρούσσης Δ.(54΄ λ.τρ. Αζακάς), Φούκας(88΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Μπόνιας(88΄ Καρφής), Μάρκης(46΄ Κοτρώνης), Ρούσσης Κ., Παχής, Χρυσικός

 

Χαλκίδα (Πέτρος Ζουρούδης): Φαλλαγίτης, Κολιόπουλος, Τσολάκος Ι.(Κ), Τζάβρας(37΄ λ.τρ. Σπυράκης), Γεωργίου, Χαλιώτης(71΄ Μετοχιάτης), Ζουλιώτης(71΄ Τρεπεκλής), Τσολάκος Ι.(Α), Καραχάλιος(60΄ Σπανός), Μαστροκώστας, Γκιόκας(60΄ Λουκάς)

 

Διαιτητής: Νίκος Παπακωνσταντίνου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

1ος Βοηθός: Αθανάσιος Δόδογλου (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

2ος Βοηθός: Νικηφόρος Φαρμάκης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)

 































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος