Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Καθορίστηκαν οι τιμές ενοικίασης των αθλητικών εγκαταστάσεων


Στον καθορισμό των τιμών ενοικίασης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καρπενησίου προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή σε συνεργασία με το τμήμα Εκπ/σης, Αθλητισμού και Εθελοντισμού. Αναλυτικότερα, σε σχέση με το 2021οι τιμές σημειώνουν μια μικρή αύξηση και συγκεκριμένα σε αυτές του κολυμβητηρίου. Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: Α. Για το Προπονητικό Κέντρο (Κέντρο Προετοιμασίας Αθλητών)200 ευρώ ημερησίως (δυο προπονήσεις διάρκειας δυο ωρών η κάθε μια για ομάδες Α Εθνικής.150 ευρώ ημερησίως (δυο προπονήσεις διάρκειας δυο ωρών η κάθε μια) για ομάδες Β Εθνικής100 ευρώ ημερησίως (δυο προπονήσεις διάρκειας δυο ωρών η κάθε μια για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Στα 80 ευρώ ημερησίως (δυο προπονήσεις διάρκειας δυο ωρών η κάθε μια) θα είναι η τιμή για τις κλειστές εγκαταστάσεις.

Β. Για το Κλειστό Γυμναστήριο: 80 ευρώ ημερησίως (δυο προπονήσεις διάρκειας δυο ωρών η κάθε μια) για το κλειστό γήπεδο για ομάδες (μπάσκετ βόλεϊ κλπ).

Γ. Για το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου: 80 ευρώ ημερησίως (δυο προπονήσεις διάρκειας δυο ωρών η κάθε μια).Το ποσό αφορά την χρήση του γηπέδου με πλαστικό τάπητα.

Δ. Για το Κολυμβητήριο: 25 ευρώ ημερησίως (για μια προπόνηση μέσης διάρκειας 2 ωρών) για κάθε διαδρομή στη πισίνα, ενώ πέρυσι η τιμή ανέρχονταν στα 15 ευρώ. Η πισίνα διαθέτει 13 διαδρομές.250 ευρώ ημερησίως (για μια προπόνηση μέσης διάρκειας 2 ωρών) για προπονήσεις ομάδων υδατοσφαίρισης. Η χρήση του κολυμβητηρίου σε περίοδο που είναι κλειστό θα ανέρχεται σε 750,00€ ημερησίως για την κάλυψη θέρμανσης της πισίνας, ενώ πέρυσι ανέρχονταν στα 500 ευρώ. Δωρεάν θα είναι χρήση των αθλητικών χώρων του Δήμου Καρπενησίου από εθνικές ομάδες και αθλητές εθνικών ομάδων καθώς και από Ομοσπονδίες και Περιφερειακές Ενώσεις για διοργάνωση περιφερειακών, εθνικών και διεθνών αγώνων.

Ειδικές Εκπτώσεις

Για όλες τις ανωτέρω αθλητικές εγκαταστάσεις θα ισχύει έκπτωση 25% για διάρκεια χρήσης από 15-25 ημερών και από 25 ημερών και άνω έκπτωση 30%. Για αθλητικούς συλλόγους και ομάδες αθλούμενων που δεν συμμετέχουν σε πανελλήνια και περιφερειακά πρωταθλήματα οι τιμές να είναι μειωμένες κατά 50%.Οι ανωτέρω τιμές ισχύουν και για τοπικούς αθλητικούς συλλόγους πουν κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων εκτός αγωνιστικής περιόδου. Οι αιτούντες (αθλητικοί σύλλογοι, επιχειρήσεις, ιδιώτες) για τη χρήση των αθλητικών χώρων πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίζουν δημοτική ενημερότητα Δήμου Καρπενησίου και βεβαίωση από το αντίστοιχο τμήμα του Δήμου περί μη ύπαρξης εκκρεμοτήτων(φθορές, οφειλές προηγουμένων ετών κλπ).Η παραχώρηση χρήσης θα γίνεται με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σύναψη συμφωνητικού και θα καταβάλλεται το 50% του ποσού, δέκα ημέρες πριν την άφιξη της ομάδας το υπόλοιπο 50% του ποσού. Διαφορετική ήταν η κατανομή του ποσού το έτος 2021. Τα γήπεδα και οι ώρες προπονήσεων θα γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου και θα γνωστοποιούνται στους ενδιαφερομένους εγγράφως από την αντίστοιχη Υπηρεσία (τμήμα) του Δήμου, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας Αθλητικών εγκαταστάσεων.

Πηγή: www.evrytanikospalmos.gr