Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Καρπενήσι Futsal-Γ.Σ. Σαλαμίνας 3-9

Στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου το Καρπενήσι Futsal «τέσταρε» τις δυνάμεις του με ομάδα της Super League, τον Γ.Σ. Σαλαμίνας που πήρε τη νίκη-πρόκριση με 3-9.

Η εξ αναβολής συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 27 Μαρτίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 18:30. Ήταν στο πλαίσιο της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδος, παρουσία περίπου 50 θεατών.

Το Καρπενήσι Futsal του Δημήτρη Αντωνίου απέναντι σε έναν σύλλογο μεγαλύτερης κατηγορίας και με πληθώρα απουσιών ήταν αρκετά ανταγωνιστικό στο πρώτο ημίχρονο και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Η διαφορά παραστάσεων και εμπειριών ήταν εμφανής, ειδικά στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να γνωρίζουν τον αποκλεισμό.

Ο Γ.Σ. Σαλαμίνας του Διονύση Νικολακόπουλου συνεχίζει με αξιώσεις στον θεσμό, στοχεύοντας και φέτος στην πρόκριση στο Final 4.  Επέβαλλε στο δεύτερο 20λεπτο τον ρυθμό του και είχε ως μεγάλους πρωταγωνιστές τον Βασίλη Κανέλλο με 4 γκολ και τον Ηλία Χατζηφωτίου με 3 τέρματα.

Οι Καρπενησιώτες ολοκλήρωσαν τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, ενώ οι νησιώτες θα παίξουν στους «8» στην Αγία Παρασκευή με τον τοπικό Πήγασο στις 17 Απριλίου.

 

Σημαντικές απουσίες

Οι Ευρυτάνες έπαιξαν χωρίς τους τραυματίες Χρήστο Λέρη, Άλεξ Μπακαλίδη, που βρέθηκαν στο γήπεδο και τους ασθενείς Βαγγέλη Αθανασόπουλο και Στάθη Φακίτσα, ενώ εκτός αποστολής ήταν και ο έτερος πορτιέρο Βασίλης Δόσης.  Επιπρόσθετα σε ολόκληρη την επανάληψη δεν έπαιξε ο Άγγελος Παχής. Οι 3 από τους 5 απόντες είχαν αρχίσει ως βασικοί στον ημιτελικό πρωταθλήματος με τους Τράχωνες,.

 

«Έκλεισε» η χρονιά

Το Καρπενήσι με αυτό το παιχνίδι τελείωσε τις επίσημες υποχρεώσεις τους. Προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό και στις δυο διοργανώσεις που συμμετείχε.

 


Επέστρεψε ο Σάκης


 

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα το Καρπενήσι έπαιξε με τον Σάκη Τσιλίκα (Φωτογραφία), ενώ επανεμφανίστηκε και ο απών του Final 4 των Τρικάλων Χρήστος Γενιτσαρόπουλος.

 

Με καθυστέρηση ενός έτους

Οι δυο ομάδες επρόκειτο να αγωνιστούν και στον περυσινό θεσμό και την ίδια φάση, ωστόσο οι νησιώτες προκρίθηκαν «μπάι» μετά τον αποκλεισμό των ομάδων της Futsal League.

 

Ο επόμενος αντίπαλος

Στα προημιτελικά τα τρία ζευγάρια έχουν ως εξής: Πήγασος Αγίας Παρασκευής-Γ.Σ. Σαλαμίνας, Κόμπρα-ΑΣΕ Δούκα και Ερμής Ζωγράφου-Φάληρο Futsal.  Στα ημιτελικά προκρίθηκε η ΑΕΚ, που νίκησε με 2-11 τη Σάμος Futsal.

 

Δείπνο στο Montana

Η αποστολή της Σαλαμίνας γευμάτισε το μεσημέρι της Κυριακής στο Montana. Παρών και ο Πρόεδρος των νησιωτών Δημήτρης Χριστοδούλου. Η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση της Super League με τεχνικό τον Χαράλαμπο Συντζανάκη.

 

4 ο Κανέλλος& 3 ο Χατζηφωτίου



 

 

 

 

 

 

Ο έμπειρος Βασίλης Κανέλλος (Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε 4 γκολ για τη Σαλαμίνα, ενώ ο νεοαποκτηθείς πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και τη ΑΕΚ Ηλίας Χατζηφωτίου (Φωτογραφία δεξιά) σκόραρε τρεις φορές.

 

«Νταμπλ» σκορ

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με 2-4 υπέρ των φιλοξενούμενων. Το Καρπενήσι προηγήθηκε μάλιστα δυο φορές με 1-0 και 2-1. Συγκεκριμένα ο Φώτης Ζαχαράκης στο 7΄ άνοιξε το σκορ, για να ισοφαρίσει ο Ηλίας Χατζηφωτίου στο 12ο λεπτό. Με γκολ των: Γιάννη Τσούκα στο 13΄, Ηλίας Χατζηφωτίου στο 14΄, Βασίλη Κανέλλου και Λέανδρου Τάνκα στο 16 «γράφτηκε» το 2-4.

 







Πέρασε νικηφόρα

Η Σαλαμίνα έφτασε στη νίκη-πρόκριση με το ευρύ 3-9. Το σκορ διαμορφώθηκε με τρία ακόμη γκολ του Βασίλη Κανέλλου στο 21΄, στο 35΄ και στο 38΄, ένα του Άγγελου Τρικαμηνά στο 31΄ και το τρίτο του Ηλία Χατζηφωτίου στο 34΄. Ο Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος είχε μειώσει σε 3-6 στο 33΄.

 




Έπαιξε με 5ο

Ο Διονύσης Νικολακάκης χρησιμοποίησε στα τελευταία 3 λεπτά τον Γιάννη Σταφσουλάι σε ρόλο 5ου παίχτη, έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αντωνίου έδωσε σημαντικό χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς των Καρπενησιωτών.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Καρπενήσι Futsal (Δημήτρης Αντωνίου): Καλύβας, Μαντέκας, Τσούκας, Πλεξίδας, Γυφτομήτρος (Παχής, Κατσαδούρος, Μπουμπουρής, Πιστιόλης, Ζαχαράκης, Γενιτσαρόπουλος, Καραγιάννης, Παπαροιδάμης, Τσιλίκας)

 

Γ.Σ. Σαλαμίνας (Διονύσης Νικολακόπουλος): Γεωργαντόπουλος, Κανέλλος, Καραγκιοχτζής, Τάνκας, Χατζηφωτίου (Αλαΐσκας, Ελευσινιώτης Ι., Τρικαμηνάς, Σταφσουλάι, Ελευσινιώτης Α., Τσικλικάρος)

 

Διαιτητές: Γιάννης Σέλελης& Στέλιος Σώμαλης

Χρονομέτρης: Ειρήνη Κατή

 


























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος