Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 0-2

Ο Αίολος επικράτησε στο «παραδοσιακό» ντέρμπι του Καρπενησίου του ΑΠΟΚ με 0-2 και κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (27/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε παρουσία λιγοστών θεατών, κάτω άτω από συννεφιά και καλές καιρικές συνθήκες.

Ο ΑΠΟΚ παρατάχτηκε με αρκετές απουσίες μη έχοντας αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή, ωστόσο με μαζική άμυνα σε όλο το 90λεπτο κατάφερε να αποφύγει την βαριά ήττα, κρατώντας το σκορ σε πολύ χαμηλά επίπεδα και επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του άνοδο.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπορεί να μην έπιασε καλή απόδοση και να ήταν φλύαρος στην τελική προσπάθεια, όμως πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και έφτασε στην μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Ο Παναγιώτης Μάρκης στο 1΄ και ο Παναγιώτης Χρυσικός στο 68΄ σημείωσαν τα νικητήρια τέρματα, με τον Αίολο να σπαταλάει πολλές ευκαιρίες και να έχει και δοκάρι στο 7΄ σε προσπάθεια του Κώστα Ρούσση.

Την επόμενη (10η) και τελευταία αγωνιστική ο Αίολος θα κάνει το ρεπό του, ενώ ο ΑΠΟΚ θα παίξει ένα αδιάφορο βαθμολογικό παιχνίδι με την Ποταμιά. Ο Αίολος τερμάτισε στην πρώτη θέση με 24 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ είναι 4ος έχοντας 4.

 

Λιγοστοί θεατές

Η αναμέτρηση έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία λιγοστών θεατών με το ματς να μην έχει πλέον την παλιά «αίγλη» του τοπικού ντέρμπι της πόλης του Καρπενησίου.

 


8Χ8 Αίολου

Ο Αίολος έκανε το απόλυτο σερί νικών και κατέκτησε τον τίτλο με 8 νίκες σε ισάριθμα ματς φτάνοντας τους 24 βαθμούς.

 

Ρεκόρ στο παθητικό-630 λεπτά με 0


 

Η ομάδα του Προφήτη Ηλία «έσπασε» ένα σπουδαίο ρεκόρ και κατέκτησε τον τίτλο χωρίς να δεχτεί γκολ. Ο τερματοφύλακας Σπύρος Κοκονδύνης (Φωτογραφία) κράτησε ανέπαφη την εστία του και στα 630 λεπτά δεν δέχτηκε κάποιο τέρμα. Έδωσε 7 παιχνίδια, ενώ ένα κρίθηκε στα χαρτιά.

 

Κύπελλο και μπαράζ

Η ομάδα του Προφήτη Ηλία πλέον «βλέπει» τον τελικό κυπέλλου με την Ποταμιά, καθώς και τα Play Off ανόδου στην Γ΄ Εθνική, αρχίζοντας τις υποχρεώσεις στις 8/5 απέναντι στον πρωταθλητή της ΕΠΣ Εύβοιας εντός έδρας.

 

Βελτίωση ΑΠΟΚ

Το Βελούχι συνέχισε την αγωνιστική του άνοδο και σε ένα ακόμη ματς έδειξε σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης, με τη διοίκηση να είναι ξανά στο πλευρό του.

 

Πρώτη Μουτσώκου-Βούρτσα



 

 

 

 

 

 

Πρεμιέρα για τον νεαποκτηθέντα Θωμά Μουτσώκο (Φωτογραφία Αριστερά), καθώς και για τον Γιώργο Βούρτσα (Φωτογραφία Δεξιά) που αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος.

 

Α΄ Μέρος

 

Μονόλογος Αίολου

Ο Αίολος είχε την πλήρη υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο δημιούργησε ευκαιρίες και προηγήθηκε με 0-1.

 

Γκολ από τα αποδυτήρια


 

Ο τυπικά φιλοξενούμενος Αίολος μόλος στο 1΄ πήρε το προβάδισμα, ο Άγγελος Παχής σέντραρε από αριστερά και ο Παναγιώτης Μάρκης (Φωτογραφία) με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε το λάθος των παικτών του ΑΠΟΚ και πέτυχε το 0-1. Πρώτο και τελευταίο γκολ για τον Μάρκη στο φετινό πρωτάθλημα.

 



Δοκάρι με Κ. Ρούσση


 

Ο Φθιωτός Κώστας Ρούσσης στο 7΄ μετά την σέντρα του Αποστόλη Φούκα σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων χάνοντας σημαντική στιγμή για το 0-2. Ο Ρούσσης με 15 γκολ κατακτά το «χρυσό παπούτσι», παρότι δεν σκόραρε σε αυτό το ματς.

 


Οι καλύτερες φάσεις

1΄:  Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και μετά από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα ο Μάρκης από κοντά έκανε το 0-1.

8΄: Ο Μπόνιας έδωσε στον Φούκα, που σέντραρε από δεξιά και ο Ρούσσης Κ. σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.

9΄: Ο Αδάμ πάσαρε στον Ρούσση Κ., ο οποίος τετ  α τετ με τον Τσιάκο πλάσαρε και ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ απέκρουσε.

10΄: Ο Παχής με εξαιρετική πάσα τροφοδότησε τον Φούκα, που μόνος του σούταρε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

15΄: Ο Παχής έδωσε στον Αδάμ, ο οποίος σούταρε χαμηλά και ο γκολκίπερ του Βελουχίου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.

26΄: Ο Παχής τροφοδότησε τον Αδάμ, που σουταρε και ο Τσιάκος απέκρουσε σωτήρια.

39΄: Ο Παχής μοίρασε στον Ρούσση Κ., ο οποίος σούταρε και ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ έκανε μια ακόμη σωτήρια επέμβαση.

43΄: Ο Παχής έδωσε στον Μάρκη, που σούταρε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.

 

Β΄ Μέρος

 

Μόνιμα στην επίθεση

Και το δεύτερο μέρος βρήκε τον Αίολο να έχει την μπάλα στα πόδια του να κάνει διαρκείς επιθέσεις και να φτάνει στο τελικό 0-2.

 

«Κλείδωσε» την νίκη


 

Ο Παναγιώτης Χρυσικός (Φωτογραφία) στο 68΄ μετά την σέντρα του Άγγελου Παχή από τα δεξιά το λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΚ σκόραρε σε κενή εστία «σφραγίζοντας» την νίκη της ομάδας του 0-2. Πρόκειται για το 4ο γκολ του Χρυσικού στο τρέχον πρωτάθλημα.

 



Οι καλύτερες φάσεις

48’: Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Αδάμ πέρασε πάνω από το τέρμα του Τσιάκου.

56΄: Ο Αδάμ ξεαμαρκαρίστηκε, σούταρε, και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε.

66΄: Ο Παχής σέντραρε από δεξιά και σουτ του Αδάμ απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσιάκος.

67΄: Ο Μισύρης σέντραρε από αριστερά, ο Παχής έδωσε στον Χρυσικό που σούταρε και ο Τσιάκος μπλόκαρε.

68΄: Ο Παχής έβγαλε την σέντρα από δεξιά και μετά από λάθος διώξιμο αμυντικού ο Χρυσικός σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

70΄: Χαμηλό σουτ του Μισύρη δεν βρήκε στόχο και έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

71΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και το απευθείας σουτ στην κίνηση του Ρούσση Δ. απέκρουσε θεαματικά σε νέο κόρνερ ο γκολκίπερ Τσιάκος.

88΄: Προσπάθεια του Παχή και σουτ του ίδιου απέκρουσε ο Τσιάκος.

 

1-2-3 Αίολος!

Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες και οι διοικούντες του Αίολου πανηγύρισαν την επιτυχία στο κέντρο του γηπέδου. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία στέφθηκε για 6η φορά πρωταθλήτρια στην ιστορία της.

 



Κίτρινες Κάρτες

Σεντής, Θεοχάρης, Φούκας

 

Δικαριθέντες

ΑΠΟΚ Βελούχι: Βούρτσας, Κουτούμπας, Τσιάκος

Αίολος: Παχής, Αδάμ

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Πέτρος Δάβαρης): Τσιάκος, Μουτσώκος, Σεντής, Κουτούμπας, Θεοχάρης, Ντότσικας, Σεϊντής, Ζαχαράκης, Μπομποτσιάρης, Δάβαρης, Βούρτσας

 

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Φούκας(24΄ Πιστιόλης), Σκοπέτος(76΄ Σερπάνος), Ζαραβέλης, Αδάμ, Μάρκης(46΄ Μισύρης), Μπόνιας(76΄ Καρφής), Ρούσσης Δ., Ρούσσης Κ., Παχής, Χρυσικός(76΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.)

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος