Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Π.Α.Κ.-ΑΠΣ Λαμίας 42-74

Ο πιο έμπειρος ΑΠΣ Λαμίας επιβλήθηκε χωρίς δυσκολίες με 42-74 της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.

Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 27 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία 10 μόλις θεατών.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου συμμετέχοντας με πληθώρα νεαρών και ταλαντούχων αθλητών πάλεψε και αυτό το παιχνίδι και αποκόμισε σημαντικής εμπειρίες σε επίπεδο ανδρών. Οι «πράσινοι» που επέστρεψαν σε αγωνιστικούς ρυθμούς γνώρισαν την 4η τους ήττα και είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Γιάννη Τσάνε με 20 πόντους.

Ο ΑΠΣ Λαμία του Κώστα Αργύρη επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στο ρελαντί, παίζοντας ουσιαστικό μπάσκετ. Ο Κώστας Αρσενίου με 24 και 1 εύστοχο 3ποντο ήταν το πρώτο «βιολί» της συνάντσης. Οι Λαμιώτες έχουν 4 νίκες και 2 ήττες, βρισκόμενοι στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Για την επόμενη (7η) αγωνιστική η Πανευρυτανική θα παίξει την Κυριακή 3 Απριλίου στον Ορχομενό με την τοπική ομάδα, ενώ ο ΑΠΣ υποδέχεται τον ΓΑΣ Άμφισσας.

 

Επιστροφή στο παρκέ

Η Πανευρυτανική αγωνίστηκε μετά από αρκετό διάστημα, καθώς τα δυο προηγούμενα παιχνίδια της με Ιστιαία και Πρωτέα αναβλήθηκαν. Έχει δώσει ματς μόνο εντός Καρπενησίου.

 

Προκρίνεται ο ΑΠΣ

Η ομάδα της Λαμίας θα καταλάβει μια από τις τρεις προνομιούχες θέσεις, που οδηγούν στη 2η φάση.

 

Μόνος ένας «μεγάλος»


 

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με 7 αθλητές, οι 6 από τους οποίους είναι κάτω των 17 ετών. Την πρώτη του φετινή συμμετοχή έκανε ο Κώστας Ευθυμίου (Φωτογραφία).

 

Ξεχωρίζει ο Τσάνε


 

Για τους ηττημένους ο Γιάννης Τσάνε (Φωτογραφία) πέτυχε 20 πόντους. Δεύτερος σκόρερ της Π.Α.Κ. με 6 πόντους ήταν ο Θεοδόσης Κοτσιμπός. Απουσίαζε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Γιώργος Λάνης.

 


«Ψυχή» ο Λάιος


 

Οργανωτικός υπεύθυνος και ιδρυτικό μέλος του ΑΠΣ είναι ο Παναγιώτης Λάιος (Φωτογραφία) με καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο Φθιώτιδας.

 

Σταμάτησαν ψηλά

 

 

 

 

 

 

 

Για τους νικητές ο Κώστας Αρσενίου (Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε 24 πόντους με ένα εύστοχο 3ποντο, ενώ στους 20 σταμάτησε ο Βαγγέλης Κουναλάκης (Φωτογραφία δεξιά).

 

Άνετος ο ΑΠΣ

Ο φιλοξενούμενος ΑΠΣ Λαμίας προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 4-21 της Ευρυτανικής ομάδας.

 

Βελτιώθηκε η Π.Α.Κ.

Το συγκρότημα της Κατερίνας Μπαλωμένου βελτίωσε την απόδοση του στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μετά από ένα επιμέρους 17-19 το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 21-40.

 

Στο ίδιο μοτίβο

Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 34-55 υπέρ του ΑΠΣ. Το επιμέρους σκορ ήταν 13-15 υπέρ των φιλοξενούμενων.

 

Τέλος με +32

Με το τελικό 42-74 ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δυο ομάδων. Οι Λαμιώτες είχαν ένα επιμέρους 8-19 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με 5 φάουλ αποβλήθηκε ο Μαρκ Κιαφγοβάντα του ΑΠΣ.

 

Τα δεκάλεπτα

4-21, 21-40, 34-55, 42-74

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Ευθυμίου 2, Γραμματίκας 5(1), Ανδρεάκης 2, Κοτσιμπός 6, Κολλημένος 2, Τσάνε 20, Κότσιεβ 5(1)

 

ΑΠΣ Λαμίας (Κώστας Αργύρης): Κιαφγοβάντα 5(1), Παρίσης 5(1), Αρσενίου 24(1), Κουφαλιώτης 3(1), Κουναλάκης 20, Λάιος 3(1), Ξηρομερίτης 4, Πολυχρονόπουλος 10

 

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Νίκος Μακρής (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας0

Χρονομέτρης: Αλεξάνδρα Τσιαμάκη

 

























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος