Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Αίολος-Ποταμιά 2-0

Ο Αίολος ήταν ο νικητής του ντέρμπι κορυφής της Α΄ ΕΠΣΕ, επικρατώντας με 2-0 της Ποταμιάς και βρίσκεται «ένα τρίποντο» μακριά από τον τίτλο.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου και ξεκίνησε στις 15.45.  Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 150 θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε το 7Χ7 και βρίσκεται μια «ανάσα» από την απευθείας κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία προηγήθηκε στο 23΄ με τον Παναγιώτη Χρυσικό και έκανε δυο τα τέρματα της στο 41΄ με εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Ρούσση. Στο δεύτερο μέρος είχε και δοκάρι στο 71΄ σε προσπάθεια του Δημήτρη Ρούσση.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη παρότι μπήκε «ζωηρά» στα πρώτα λεπτά του ματς δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και μοιραία γνώρισε μια κρίσιμη ήττα, η οποία της στερεί ουσιαστικά την διεκδίκηση του τίτλου. Ελαφρυντικό οι σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστών της, με τους Μεγαλοχωρίτες να γνωρίζουν την ήττα με ψηλά το κεφάλι.

Την επόμενη (9η) αγωνιστική ο Αίολος «κοντράρεται» στο παραδοσιακό ντέρμπι της πόλης με τον ΑΠΟΚ, ενώ η Ποταμιά θα αγωνιστεί με την Ακαδημία. Ο Αίολος βρίσκεται στην 1η θέση με 21 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά στην 2η με 12.

 

Με τον περισσότερο κόσμο

Το ντέρμπι κορυφή της Α΄ Ευρυτανίας παρακολούθησαν περίπου 150 θεατές και ήταν το ματς της φετινής σεζόν με την μεγαλύτερη προσέλευση.

 


1 νίκη από τον τίτλο

Ο Αίολος με νίκη κόντρα στον ΑΠΟΚ την επόμενη αγωνιστική κατακτά το πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας, το οποίο και θα είναι το 6ο της ιστορία του.

 

«Ραντεβού» στο κύπελλο

Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στον τελικό του κυπέλλου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

 

Διαιτησία Super League 1


 

Το παιχνίδι σφύριξε ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Φωτογραφία) από τα Γρεβενά, που δεν συνάντησε δυσκολίες. Ο ταλαντούχος ρέφερι βρίσκεται στους πίνακες της μεγάλης κατηγορίας του Ελληνικού πρωταθλήματος. Πολύ καλοί και οι αξιολογημένοι βοηθοί διαιτητές 3ης κατηγορίας Σπύρος Μπύρος και Θοδωρής Κατσαρός της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

MVP ο Φούκας 


 

Με μια ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι ο βραχύσωμος δεξιός οπισθοφύλακας του Αιόλου Τόλης Φούκας ήταν ο κορυφαίος της συνάντησης.

 

Μηδέν παθητικό

Ο Σπύρος Κοκονδυνης του Αίολου δεν έχει δεχτεί γκολ στις 7 αναμετρήσεις και όπως όλα δείχνουν θα καταρρίψει το ρεκόρ της καλύτερης άμυνας της Α΄ Ευρυτανίας. Η καλύτερη επίδοση είναι 2 γκολ παθητικό και την έχει ο ΑΠΟΚ από την σεζόν 2019-2020 με προπονητή και πάλι τον Δημήτρη Τσιγαρίδα.

 

Πλήρης ο Αίολος

Ο Αίολος παρουσιάστηκε πλήρης, έχοντας την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Εξαίρεση αποτελεί ο μακροχρόνια τραυματίας Παναγιώτη Κωτίτσης, που δεν έχει καταφέρει να «ντεμπουτάρει».

 

Παρουσία Παπαντζίμα-Σβερώνη

Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καρπενησίου και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Γιάννης Σβερώνης.

 

Έναρξη στις 15.45

Ο αγώνας ξεκίνησε με δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση, με τη σέντρα να γίνεται στις 15.45.

 

3Χ3 Αίολου

Ο Αίολος σκοράρει για τρίτο σερί ματς δυο γκολ κόντρα στην Ποταμιά και την κερδίζει και στις 3 αναμετρήσεις. Με 2-0 είχε λήξει και το σκορ του Α΄ γύρου, ενώ για το κύπελλο ο Αίολος κέρδισε με 2-1.

 

Απουσίες Ποταμιάς

Για τους Μεγαλοχωρίτες δεν αγωνίστηκαν μεταξύ των άλλων οι: Χρήστος Κατσαρής, Μιχάλης Νούλας, Αχιλλέας Καβαλάρης και Κώστας Καλύβας. Ο τελευταίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες επανέκδωσε το δελτίο του και ο πρώην τερματοφύλακας Super League Γιάννης Σιδεράκης, που δεν κατάφερε να δώσει το «παρών», με τον Γιώργο Καλύβα να έχει θετική παρουσία.

 

Ο μεγαλύτερος ηλικιακά


 

Ο αειθαλής άλλοτε παίχτης Α΄ Εθνικής Κώστας Γουλετάς (Φωτογραφία) της Ποταμιάς είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης της κατηγορίας, αφού είναι γεννημένος το 1975.

 

Α΄ Μέρος

 

Σαφές προβάδισμα

Ο Αίολος πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης από το πρώτο κιόλας 45λεπτο, αφού προηγήθηκε με 2-0.

 

Άνοιξε το σκορ με Χρυσικό


 

Το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα προηγήθηκε στο 23΄, όταν ο Τόλης Φούκας έκανε έξοχη προσπάθεια από τα δεξιά, σέντραρε και ο Παναγιώτης Χρυσικός από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία πραγματοποίησε το 1-0. Ο νεαρός άσος πέτυχε το 3ο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

 




Με την δεύτερη


 

Ο Αίολος στο 41΄ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κώστα Κουτσουπιά πάνω στον Τόλη Φούκα. Ο Κώστας Ρούσσης (Φωτογραφία) εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, την πρώτη του εκτέλεση απέκρουσε ο Γιώργος Καλύβας (Στην συνέχεια της φάσης ο Παναγιώτης Χρυσικός σκόραρε), ο οποίος όμως ήταν σε λανθασμένη θέση, με τον ρέφερι Κωνσταντίνο Τσέτσιλα να υποδεικνύει επανάληψη. Την δεύτερη εκτέλεση ο Λαρυμνιώτης φορ την έστειλε ψηλά στην αριστερή γωνία «γράφοντας» το τελικό 2-0. Ο 40χρονος πρώτος σκόρερ της κατηγορίας έφτασε τα 15 γκολ.

 







Οι καλύτερες φάσεις

9΄: Ο Αθανασκόπουλος σέντραρε από αριστερά και μετά από λάθος στην άμυνα του Αίολου ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά και ο Κοκονδύνης μπλόκαρε μετά την απόκρουση αμυντικού.

15΄: Ο Παχής κινήθηκε από δεξιά, σούταρε εκτός περιοχής και ο Καλύβας μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.

23΄: Ο Φούκας έκανε έξοχη ενέργεια από δεξιά, σέντραρε και ο Χρυσικός με πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς πέτυχε το 1-0.

27΄: Σουτ του Αθανασόπουλου εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας του Αίολου.

37΄: Χτύπημα φάουλ του Μπακαλίδη από καλή θέση απέκρουσε ο γκολκίπερ της Ποταμιάς.

39΄: Ο Αθανασόπουλος σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Λέρη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.

41΄: Ο Φούκας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κουτσουπιά Κ., κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Ρούσσης Κ. το εκτέλεσε, με την πρώτη φορά να αποκρούεται από τον Καλύβα τον Χρυσικό να σκοράρει στην επαναφορά και τον ρέφερι να δίνει επανάληψη αφού ήταν σε λανθασμένη θέση  ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς και τον Ρούσση Κ. να εκτελεί την δεύτερη φορά ψηλά στην αριστερή γωνία (2-0).

 

Β΄ Μέρος

 

Έλεγξε τον ρυθμό

Ο Αίολος έλεγξε τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος και παράλληλα δημιούργησε και τις ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ.

 

«Πρώτη» Γιαννακόπουλου-Σαπούνη

 

 

 

 

 

 

 

Για την Ποταμιά την πρώτη τους φετινή συμμετοχή κατέγραψαν οι Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία Δεξιά). Τραυματίας αποχώρησε ο έμπειρος Γιάννης Ηλιάδης.

 

Δοκάρι Δ. Ρούσση


 

Ο γηπεδούχος Αίολος είχε δοκάρι στο 71΄ όταν ο Χριστόδουλος Μισύρης σέντραρε από αριστερά και το χαμηλό γυριστό σουτ του Ρούσση Δ. κατέληξε στο δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.

 


Οι καλύτερες φάσεις

54΄: Ο Λέρης πάσαρε στον Σταμούλη Κ., που εκτός περιοχής σούταρε ψηλά άουτ.

62΄: Ο Αδάμ βρήκε τον Ρούσση Κ. που τετ α τετ με τον Καλύβα άργησε να πλασάρει με τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς να πέφτει στα πόδια του και να μπλοκάρει.

67΄: Ο Μπόνιας βρήκε τον Μπακαλίδη, που σούταρε από καλή θέση και ο Καλύβας απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία.

71΄: Ο Μισύρης σέντραρε από αριστερά και το χαμηλό γυριστό σουτ του του Ρούσση Δ. κατέληξε στο δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

 

Πανηγυρισμοί Αίολου

Μετά την λήξη της αναμέτρησης οι παίκτες του Αίολου πανηγύρισαν την σημαντική τους νίκη, η οποία τους φτάνει μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου.

 




Κίτρινες Κάρτες

Φούκας, Παχής, Πλεξίδας

 

Δικαριθέντες

Αίολος: Φούκας, Μπόνιας, Παχής, Χρυσικός

Ποταμιά: Αθανασόπουλος, Καλύβας Γ.

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαριδας): Κοκονδύνης, Φούκας, Μισύρης, Ζαραβέλης, Αδάμ(66΄ Μάρκης), Παχής, Μπόνιας(77΄ Καλύβας Τ.), Ρούσσης Δ., Ρούσσης Κ.(82΄ Σκοπέτος), Μπακαλίδης, Χρυσικός Π.(82΄ Πιστιόλης)

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ., Μπουμπουρής, Αθανασόπουλος, Ξαγάρας, Κουτσουπιάς Κ., Κουτσουπιάς Θ.(69΄ Γιαννακόπουλος), Γούλας(72΄ Σαπούνης), Γουλέτας, Ηλιάδης(59΄ λ.τρ. Πλεξίδας), Λέρης, Σταμούλης Κ.

 

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (ΣΔΠ Γρεβενών)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος