Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Κ.Ο. Καρπενησίου: «Ποιος θα δώσει τις απαντήσεις στα παιδιά;»Με ανάρτηση του ο Κ.Ο. Καρπενησίου, του οποίου Πρόεδρος είναι ο Χρήστος Κακαβας τονίζει σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του κολυμβητηρίου: 

«Για άλλη μια φορά οι «κολυμβητές των βουνών» αναγκάζονται να απέχουν από το αγαπημένο τους άθλημα, αυτό της κολύμβησης, στο κολυμβητήριο Καρπενησίου .Η απόφαση του Δημάρχου για αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου μας άφησε άναυδους ! Το καμάρι της πόλης που αθλήθηκαν σε αυτό τόσα ευρυτανόπουλα θα παραμείνει κλειστό.Οι διεθνείς διοργανώσεις που φιλοξένησε κατά καιρούς το κολυμβητήριό μας σε αγώνες πόλο,οι τελικοί πανελληνίων και τόσα άλλα, που έδωσαν αίγλη στον τόπο μας και έβαζαν τα θεμέλια για υψηλού επιπέδου και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων αποκλείονται για φέτος με αυτή την απόφαση.Τα έξοδα πολλά, συμφωνούμε, αλλά ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε τα προηγούμενα δυο χρόνια που με τις συνθήκες της πανδημίας παρέμεινε κλειστό το κολυμβητήριο δεν εξοικονομήθηκαν χρήματα; Και σε όλα αυτά τα παιδιά ,που σίγουρα δεν είναι 35, αλλά πολύ περισσότερα ποιος θα δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις ,όταν τους στερούν τον αγαπημένο τους χώρο άθλησης; Μόνο πίκρα και απογοήτευση μας διακατέχει, αλλά και μια ξέχειλη οργή για όσα ειπώθηκαν ως δικαιολογία περί ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία και θέρμανσης των μαθητών των σχολείων(όλοι γνωρίζουμε πως τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και πηγαίνουν κατευθείαν στις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).Επιπροσθέτως, το υπουργείο εσωτερικών αποφάσισε την έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων με 114 εκ. ευρώ για τις ενεργειακές τους ανάγκες καθώς και με 14 εκ. ευρώ τις σχολικές επιτροπες.Ταυτόχρονα, κάναμε τιμολογημένη και τεκμηριωμένη πρόταση για την μείωση του μηνιαίου κόστους λειτουργίας του κολυμβητηρίου κατά 6-7000 ευρώ το μήνα,αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.Καλούμε το Δήμαρχο να ανακαλέσει αυτή την απόφαση και να μη στερήσει στα παιδιά και τους πολίτες την κολύμβηση.

Σημειολογία των ημερών: Σήμερα των Αγίων Θεοδώρων ευχόμαστε στην κυρία Μπακογιάννη χρόνια πολλά αναστέλλοντας τη λειτουργία του κολυμβητηρίου Καρπενησίου που η ίδια ως Υπουργός πολιτισμού το εγκαινίασε το 1993.

Υ.Γ. Σημερινά μετάλλια του συλλόγου μας από το πανελλήνιο πρωτάθλημα master νότιου Ελλάδας.

Σταθοπούλου Αργυρώ, Κωτσοκάλης Αθανάσιος!