Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Καρπενήσι:Σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων στα social media για το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου


Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από τους κατοίκους της πόλης του Καρπενησίου στο διαδίκτυο και όχι μόνο μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Καρπενησίου να κλείσει προσωρινά το Κολυμβητήριο.Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα καθώς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα ενεργειακά έξοδα που χρειάζεται για να λειτουργήσει.

Πλήθος σχολίων παρουσιάζονται στα social media από κατοίκους της πόλης που διαμαρτύρονται έντονα γι'αυτή την απόφαση αφήνοντας αιχμές ότι ο Δήμος Καρπενησίου δαπανάει χρήματα σε εκδηλώσεις φιέστες κλπ ενώ χρήματα για το Κολυμβητήριο της πόλης δεν έχουν..όπως αναφέρουν σε αναρτήσεις τους και σχόλια.

Η επίθεση μέσα από τα δημοσιευμένα σχόλια καταφέρεται κατά του Δημάρχου Καρπενησίου  κ.Νίκου Σουλιώτη και των αρμόδιων Αντιδημάρχων καθώς τους είχαν υποσχεθεί όπως λένε ότι δεν θα έκλεινε.

Δείτε μερικά από τα πολλά σχόλια των κατοίκων της πόλης που αναρτήθηκαν στη σελίδα του Δήμου Καρπενησίου στο Facebook:

Σχόλιο:"Το δυσάρεστο είναι ότι μετά από συνάντηση που είχαμε με τον δήμαρχο και τον αντιδημαρχο εμείς οι γονείς πριν 2 περίπου εβδομάδες, μας βεβαιωσαν οτι δεν θα κλείσει."

Σχόλιο:"Η λύση βρέθηκε όταν πριν 2 εβδομάδες ζητήσατε από τους γονείς για να μην κλείσει να βάλουν ένα λιθαράκι σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε και να μην τα περιμένουμε όλα από τον Δήμο. Τελικά δεχτήκαμε και όλα καλά μέχρι που αποφασίζετε τώρα ότι θέλετε. Μαλλον ότι έχει να κάνει με αθλητισμό σε αυτή την πόλη εσείς δίνετε όσο λιγότερα μπορείτε....αν ήταν για κανένα παρτάκι θα τα πληρώνατε όλα εσείς τα έξοδα και με το παραπάνω!!!"

Σχόλιο:"Μια ακόμη απόδειξη της "μέριμνας"και των"προτεραιοτήτων"του Δήμου,τα επιτελικά στελέχη του οποίου,αντί να σκεφτούν τις παραμέτρους και να βρούν βιώσιμες λύσεις,επιλέγουν τη λογική του ό,τι δεν λύνεται (που τελικά κάποια άλλα "καλά και συμφέροντα"λύνονται πολύ εύκολα) κόβεται... Απλά απαράδεκτο και σίγουρα δηλωτικό της δήθεν "σπουδής και"του ενδιαφέροντος"για την προώθηση του αθλητισμού και την προαγωγή του."

Σχόλιο:"Προπονητές και συντηρητές χωρίς δουλειά, αθλούμενοι χωρίς χώρους άθλησης και το χειρότερο όλων άτομα με αναπηρίες χωρίς μέρος άσκησης. Αυτές και ακόμα περισσότερες είναι οι επιπτώσεις μιας τέτοιας πράξης. Δηλαδή έκοψε όλα τα άσκοπα έξοδα του ο Δήμος, και έφτασε στην εσχάτη λύση. Τι θα πείτε σε όλα αυτά τα άτομα που στερούνται τα παραπάνω, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείτε το πετρέλαιο που λέτε ότι δεν έχετε για να κάνετε  άσκοπες βόλτες με τα δεκάδες δημοτικά αυτοκίνητα. Αν δεν μπορεί ο Δήμος να ζητήσει από το κράτος χρήματα, που παίρνει και τα έσοδα από το πετρέλαιο, τότε ποιος μπορεί; Και ποια είναι η λύση; Λογικά το να στερηθούμε τα βασικά. Κρίμα."

Σχόλιο:Αυτό γίνεται όταν υπάρχουν σε θέσεις ευθύνης άνθρωποι χωρίς αθλητική παιδεία και κουλτούρα. Το κολυμβητήριο δεν εξυπηρετεί μόνο αθλητές αλλά και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και ΑΜΕΑ. Πρώτα σ αυτούς πρέπει να λογοδοτήσουν.

Σχόλιο:"Κάθε αθλητική σεζόν ξεκινάει Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται Αύγουστο έτσι και σε κάθε κολυμβητήριο της χώρας η εκκίνηση των προγραμμάτων γίνεται από την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται τέλος Ιουλίου και οποιαδήποτε εργασία συντήρησης γίνεται τον Αύγουστο. Τα χρονοδιαγράμματα που διατηρεί η διαχείριση του κολυμβητηρίου σίγουρα είναι πρωτότυπα και μοναδικά στην Ελλάδα εκτός αν το Καρπενήσι διαφέρει τόσο πολύ από την υπόλοιπη Ελλάδα. Το κολυμβητήριο και το Γήπεδο του Καρπενησίου θα έπρεπε να είναι προορισμός προετοιμασίας για πολλές ομάδες που θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν το στάδιο της προετοιμασίας τους και αντί αυτού στέλνουμε τα παιδιά μας στα πάρκα και τις αλάνες.

Κυριακή κοντή γιορτή.. και στις εκλογές μεθαύριο θα τα θυμηθούν αυτά οι κάτοικοι του Καρπενησίου.."

Πηγή: dytikievritania.blogspot.com