Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Πρώτη η Ελληνική αποστολή στην τελετή έναρξης με τον Γιάννη Αντωνίου


Η τελετή έναρξης των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο “Παλάτι του Πάγου” στο Πεκίνο ήταν, όπως αναμενόταν, εντυπωσιακή και μεγαλοπρεπής, με την ελληνική αποστολή να μπαίνει πρώτη στο Στάδιο.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε μεν στις 2 Φεβρουαρίου αλλά η τελετή έναρξης ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ενώ η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 20 Φεβρουαρίου

Οι πέντε αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα είναι οι Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα που θα αγωνιστούν στους Δρόμους Αντοχής. Οι Γιάννης Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου στο Αλπικό Σκι.

Οι προπονητές που συνοδεύουν τους αθλητές στο Πεκίνο είναι οι Τιμολέων Τσουρέκας και Χρήστος Τίτας για τους Δρόμους Αντοχής και οι Στέργιος Πάππος και Αλέξανδρος Τσακνάκης για το Αλπικό Σκι. Αρχηγός αποστολής είναι ο Δημοσθένης Γυρούσης και  αναπληρωτής αρχηγός αποστολής ο Στράτος Καρέτος.

Ποιος είναι ο Γιάννης Αντωνίου

Ο Γιάννης  Αντωνίου γεννήθηκε στη Λαμία στις 27 Ιανουαρίου 1995, είναι στους καλύτερους αθλητές της Αλπικής Χιονοδρομίας των τελευταίων ετών, με εξαιρετικές επιδόσεις από πολύ μικρή ηλικία.  Έμαθε να κάνει σκι από την ηλικία των τεσσάρων ετών, με τη βοήθεια του πατέρα του. Το επόμενο βήμα το έκανε με τον σύλλογό του, ΕΟΣ Καρπενησίου, συμμετέχοντας στους πρώτους αγώνες. Είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών Χιονοδρομίας από το 2011 με συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες, ενώ έχει μία προηγούμενη Ολυμπιακή Συμμετοχή στους Αγώνες της PyeongChang 2018. Έχει κατακτήσει την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Roccarasoτης Ιταλίας το 2012 στης κατηγορία Εφήβων.

«Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό»

«Δεν ξέρω τι να περιμένετε από εμένα σε αυτή την Ολυμπιάδα, όπως και κάθε αθλητής, αλλιώς δεν θα κάναμε τον αγώνα. Σίγουρα θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Είμαι σε μια αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση και τα αποτελέσματα φαίνονται πως είναι αρκετά δυνατά. Θα βάλω τα δυνατά μου» είπε μεταξύ άλλων για τη συμμετοχή του ο Γιάννης Αντωνίου.

Το Πεκίνο είναι έτσι η πρώτη πόλη που θα έχει διοργανώσει τόσο τους Θερινούς όσο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 είναι η πρώτη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί σε προγραμματισμένες ημερομηνίες από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, αλλά θα γίνει μέσα σε συνθήκες “φούσκας”, φυσικά χωρίς την παρουσία ξένων θεατών και με περιορισμένο τον αριθμό των ντόπιων, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.


 

Πηγή: ilamia.gr