Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 0-3 α.α.

Μια ακόμη "μαύρη" σελίδα έγραψε στην ιστορία του το Βελούχι, καθώς δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Ποταμιά.

Η αναμέτρηση επρόκειτο να γίνει την Κυριακή 6/2 και ώρα 3 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου για την 5η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Η Ποταμιά παρουσιάστηκε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο, ενώ από πλευράς ΑΠΟΚ παρόντες ήταν έξι ποδοσφαιριστές και δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό των 9 ατόμων, ώστε να αρχίσει το παιχνίδι, που καταλήγει με 3-0 υπέρ της Ποταμιάς στα χαρτιά, όπως είχε γίνει πριν από 15 ημέρες και στο ματς κυπέλλου.

Ο διαιτητής Σπύρος Μπύρος ανέγραψε στο φύλλο αγώνος, το οποίο υπέγραψε ο αρχηγός των Μεγαλοχωριτών Κώστας Καλύβας: «Την προκαθορισμένη ώρα και εφόσον έγραψα τα δελτία της φιλοξενούμενης ομάδας Α.Ο. Ποταμιάς η γηπεδούχος ομάδα ΑΠΟΚ το Βελούχι δεν έδωσε το παρών. Αναμέναμε την προβλεπόμενη ώρα και κλείσαμε το φύλλο αγώνα. Καμία άλλη παρατήρηση."

Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη έφτασε τους 6 πόντους και έχει εξ αναβολής ματς απέναντι στην Ακαδημία για το φινάλε του πρώτου γύρου. Η Ακαδημία είναι και ο επόμενος αντίπαλος των Μεγαλοχωριτών για το κύπελλο της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Δυσοίωνο το μέλλον του Βελουχίου, που παραμένει χωρίς διοικητική και προπονητική υποστήριξη και εφόσον δεν κατέβει σε ένα ακόμη ματς πρωταθλήματος αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και υποβιβάζεται στη Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Το άρθρο 17 (παράγραφος 3) αναφέρει: "Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί σε τρεις (3) αγώνες της ίδιας διοργάνωσης αποβάλλεται με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της διοργανώτριας και υποβιβάζεται στην αμέσως επόμενη κατηγορία." 

 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (-):

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ., Μπουμπουρής, Ξαγάρας, Λέρης, Χρυσικός, Καλύβας Κ., Αθανασόπουλος, Σταμούλης Κ., Καβαλάρης, Γούλας, Χειλάς (Κατσαρής, Πλεξίδας, Σβερώνης, Γουλέτας, Κουτσουπιάς Θ., Κατσαρός)

 

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 







Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος