Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Φάλαρα-Γ.Σ. Άτλας 44-64

Θριαμβευτική εκτός έδρας νίκη για τον Άτλαντα, που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, καταβάλλοντας με 44-64 τα Φάλαρα.

Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου για την 9η αγωνιστική της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ (Β΄ Όμιλος), αρχίζοντας στη 1 στο ΔΑΚ Λαμίας.

Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά έπαιζαν το τελευταίο τους «χαρτί» για την παραμονή τους στην κατηγορία και ήταν ανταγωνιστικά στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη γνώρισαν εύκολα την ήττα, με τον Κώστα Μαλλή με 10 πόντους να είναι ο πρώτος τους σκόρερ. Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει 9 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και υποβιβάζεται απευθείας στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη παρουσιάστηκε αποφασισμένος και προσηλωμένος στον στόχο του, πανηγυρίζοντας ένα πολύτιμο «διπλό» μετά το άσχημο αποτέλεσμα στον Μώλο. Η ομάδα του Καρπενησίου είναι στην 6η θέση με 3 νίκες και 6 ήττες, διεκδικώντας την παραμονή της με πολλές πιθανότητες. Εξαιρετικό ματς για τον έφηβο Γιάννη Κοκοτίνη που πέτυχε 18 πόντους.

Για την επόμενη (10η) αγωνιστική την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου οι Στυλιδιώτες θα αγωνιστούν εκτός έδρας με τον πρωτοπόρο Κένταυρο Λιβαδειάς, ενώ ο Άτλας δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο Καρπενήσι με τη δυνατή Προοδευτική Λάρυμνας.

 

Με το 1,5 πόδι στη Γ΄

Οι Στυλιδιώτες βρίσκονται κοντά στον υποβιβασμό τους στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και θα πρέπει να γίνουν τα αδύνατα-δυνατά, ώστε να αποφύγουν την τελευταία θέση, που οδηγεί στην παρακάτω κατηγορία.

 

Πηγαίνει για 6ος

Ο Άτλας μετά το τρίτο του θετικό αποτέλεσμα διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις την 6η θέση, που δίνει την απευθείας σωτηρία εφόσον παραμένει στη Β΄ Εθνική έστω ένας εκ των δυο εκπροσώπων της Στερεάς Ελλάδας (Αναγέννηση Λαμίας και Τελεθριακός Ιστιαίας). Σε περίπτωση που υποβιβαστούν και η Αναγέννηση και ο Τελεθριακός οι Καρπενησιώτες διατηρούν και πάλι ελπίδες παραμονής μέσω του αγώνα μπαράζ μεταξύ των δυο ομάδων που θα τερματίσουν στην 6η θέση των δυο ομίλων. Στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ θα υποβιβαστούν από 3 έως 5 ομάδες.

Το επόμενα ματς και ειδικά αυτό με τον Σύλλα Αιδηψού την τελευταία αγωνιστική στο Καρπενήσι είναι υψίστης σημασίας για την ομάδα του Δημήτρη Λερογιάννη.

 

Ένας διψήφιος

Για τα Φάλαρα ο Κώστας Μαλλής σημείωσε 10 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα. Με 9 ακολούθησαν οι: Γεράσιμος Μεσσήνης και Γιάννης Λαΐνας, με τον Μεσσήνη να σκοράρει όλους τους πόντους του με τρίποντα.

 

Στο χρονόμετρο ο Λούβαρης

Εκ των κριτών του παιχνιδιού ήταν ο Κώστας Λούβαρης, ο οποίος στο πρώτο ματς του Καρπενησίου ήταν ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων. Εκ των διαιτητών ήταν ο Καρπενησιώτης Θανάσης Χουσιάδας.

 

«Ματσάρα» Κοκοτίνη


 

Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε ο Γιάννης Κοκοτίνης (Φωτογραφία) του Άτλαντα, που αποκτήθηκε πριν από λίγους μήνες από την Π.Α.Κ. Πέτυχε 18 πόντους με ένα εύστοχο 3ποντο. Ο έμπειρος Δημήτρης Σταλίκας ήταν ξανά καθοριστικός με 13.

 

Θετικό ντεμπούτο

Σε έναν ακόμη νεαρό αθλητή έδωσαν χρόνο συμμετοχής ο Δημήτρης Λερογιάννης με τον συνεργάτη του Βασίλη Δόση. Πρόκειται για τον Χρήστο Τριανταφυλλόπουλο, που πέτυχε μάλιστα 7 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Πρόκειται για τον 22ο αθλητή που συμμετέχει φέτος με τους άνδρες του Γυμναστικού.

 

Ισόπαλο δεκάλεπτο

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 13-13.

 

Ευρυτανικό προβάδισμα

Το συγκρότημα του Δημήτρη Λερογιάννη έκλεισε το α΄ μέρος προηγούμενο 19-25. Έκανε ένα επιμέρους 6-12, παίζοντας πολύ καλή άμυνα.

 

Πήρε διψήφια διαφορά

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασιστικά στην επανάληψη και προηγήθηκαν με 30-44. Το επιμέρους σκορ ήταν 11-19 υπέρ τους.

 

«Φόρτσαρε» ο Άτλας

Η ομάδα του Καρπενησίου έφτασε θριαμβευτικά στο τελικό 44-64. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 14-20.

 

Τα δεκάλεπτα

13-13, 19-25, 30-44, 44-64

 

Συνθέσεις Ομάδων

Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Αραπάι 6, Μαυροειδής, Γρύλλης 1, Δημητρίου 5(1), Μεσσήνης 9(3), Μαλλής 10(2), Λαΐνας 9, Χαρίτος, Χρυσαφόπουλος 4

 

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας 13, Σταμούλης, Κοκοτίνης 18(1), Λύγδας 4, Λιάπης 4, Τσιγαρίδας 7(1), Χονδρός 2, Ελεζάι 7, Τριανταφυλλόπουλος 7(1), Γεωργαλής 2 

 

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Κώστας Λούβαρης-Ανθή Τσιμπρικά (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος