Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Π.Α.Κ.-Ορχομενός 55-90

Ο νεοσύστατος και δυνατός Ορχομενός επιβλήθηκε με 55-90 της νεανικής Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης και έκανε το 2 στα 2 στο φετινό πρωτάθλημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 2. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία λιγοστών θεατών.

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου προσπάθησε αρκετά και τα νέα της παιδιά παίρνουν σημαντικές εμπειρίες σε επίπεδο ανδρών. Ήταν αρκετά καλή στο πρώτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως η «νεκρή» δεύτερη περίοδος ήταν καθοριστική για την έκβαση του παιχνιδιού. Οι Ευρυτάνες έδωσαν το πρώτο τους παιχνίδι, καθώς δεν είχαν κατεβεί στην πρεμιέρα με τον ΑΠΣ. Ο Γιώργος Λάνης ξεχώρισε στο επιθετικό κομμάτι με 24 πόντους και δυο εύστοχα 3ποντα.

Ο ΓΑΣ Ορχομενού του Γιώργου Σκόνδρα έφυγε εύκολα με το «διπλό» από το Καρπενήσι, παίζοντας καλό μπάσκετ. ΟΙ Βοιωτοί συμμετέχουν στο πρωτάθλημα με έμπειρους και ποιοτικούς για την κατηγορία αθλητές, ξεχωρίζοντας για την οργάνωση της. Ο Σπύρος Τσιλιγιάννης και ο Γιώργος Ζυγογιάννης έβαλαν από 22 πόντους έκαστος.

Για την επόμενη (3η) αγωνιστική η Πανευρυτανική θα υποδεχτεί τον ΓΑΣ Άμφισσας, ενώ οι νικητές παίζουν εκτός έδρας σε ένα δύσκολο ματς με την Ακαδημία Ιστιαίας.

 

2/2

Οι Βοιωτοί πέτυχαν το 2 στα 2, έχοντας κερδίσει στην πρεμιέρα τον Πρωτέα Λαμίας με 78-60.

 

Κέρδος οι μικροί

Η Πανευρυτανική της Κατερίνας Μπαλωμένου και της βοηθού της Δήμητρας Τσούμα συμμετείχε με πληθώρα αθλητών των τμημάτων υποδομής, που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο φέρελπις Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος πέτυχε 8 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα.

 

Ντεμπούτο Ράπτη


 

Ο Άγγελος Ράπτης (Φωτογραφία) έκανε ντεμπούτο με τους «πράσινους». Επιπλέον, μετά από αρκετά χρόνια αγωνίστηκε ο Δημήτρης Κατσούδας.

 

2 χρόνια μετά

Οι άνδρες της Π.Α.Κ. συμμετείχαν σε παιχνίδι πρωταθλήματος, ύστερα από δυο ολόκληρα χρόνια. Το περυσινό πρωτάθλημα δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας του covid-19.

 

Εξαιρετικός ο Λάνης


 

Ο Φθιωτός αθλητής της Π.Α.Κ. Γιώργος Λάνης (Φωτογραφία) με 24 ποντους και δυο εύστοχα τρίποντα έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Ακολούθησε με 9 και μια τρίποντη «βόμβα» ο Μιχάλης Κότσιεβ.

 


Ξεχώρισαν ο μπασκετικός και ο..ποδοσφαιρικός 

 

 

 

 

 

 

 

Για τους νικητές ο πρώην αθλητής αρκετών ομάδων εθνικών κατηγοριών Σπύρος Τσιλιγιάννης (Φωτογραφία αριστερά) σημείωσε 22 πόντους, όσους και ο Γιώργος Ζυγογιάννης (Φωτογραφία δεξιά).

Ο πρώτος έχει αγωνιστεί ως καλαθοσφαιριστής σε: Πανελευσινιακό, Παναιτωλικό, Α.Ε. Λιβαδειάς, Δαύλεια, Ληξούρι, Ίκαρους Τρικάλων, Ηρακλή Κοζάνης, ΑΓΕ Χαλκίδας, Ερμή Περάματος και Αλίαρτο.

Ο δεύτερος έχει υπάρξει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και  βρεθεί στο Καρπενήσι για τελευταία φορά με τη φανέλα της Αταλάντης. Έχει επίσης υπάρξει μέλος μεταξύ άλλων του Πανιωνίου, του Πανελευσινιακού, της ΑΕΚ Λάρνακας, του Φωστήρα, της Χαλκίδας και του Αμβρυσσέα Διστόμου, διακρινόμενος στο κέντρο της άμυνας.

 


Κοντά στο σκορ

Πολύ καλή παρουσία είχε στο πρώτο δεκάλεπτο η Ευρυτανική ομάδα. Οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Ορχομενό να προηγείται με 19-23.

 


«Καταστροφικό» δεκάλεπτο

Με ένα εντυπωσιακό επιμέρους 3-29 στη δεύτερη περίοδο, ο Ορχομενός προηγήθηκε με 22-53, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι.

 

Εύκολα ο Ορχομενός

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 34-77. Έκαναν ένα επιμέρους 12-24, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +43.

 

Πάλεψε η Π.Α.Κ.

Με τα νέα παιδιά να ξεχωρίζουν η Π.Α.Κ. έκανε ένα επιμέρους 21-13 στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το σκορ να «κλείνει’» στο 55-90. Με 5 φάουλ αποβλήθηκε ο Γιάννης Τσάνε της Πανευρυτανικής.

 

Τα δεκάλεπτα

19-24, 22-53, 34-77, 55-90

 

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου):  Ρουμελιώτης 8(2), Πιπέρας 2, Κότσιεβ 9(1), Λάνης 24(2), Κατσούδας, Κολλημένος, Ανδρεάκης, Κοτσιμπός 2, Γεμενής 2, Ράπτης 2, Τσάνε 6

 

Ορχομενός (Γιώργος Σκόνδρας): Θανέλλας 15(1), Ζγουρός 1, Ζυγογιάννης 22, Παγώνης, Πάττας 9(1), Ντουρντουρέκας 2, Γελάρδος 3(1), Τσαντζούρης 2, Σκλάβος, Τσιλιγιάννης 22, Πανουργιάς 4, Αδάμ 10

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος-Νίκος Μακρής-Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος