Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Ακαδημία-Ποταμιά 0-3

Χάρης σε δυο γκολ του φορμαρισμένου Χρήστου Λέρη και ένα του επανεμφανιζόμενου Κώστα Σταμούλη η Ποταμιά νίκησε την ταλαντούχα Ακαδημία με 0-3 και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Ο ημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από συννεφιά, κρύο και παρουσία λιγοστών θεατών.

Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα για ακόμη ένα παιχνίδι κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσία της και την μαχητικότητα. Προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έχοντας και δοκάρι στο 59ο λεπτό σε κεφαλιά του Γιώργου Κελεσίδη.

Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το 90λεπτο και προηγήθηκε νωρίς στο 12΄ με τον Χρήστο Λέρη, για να φτάσει στο 0-2 του ημιχρόνου στο 42΄με τέρμα του Κώστα Σταμούλη. Ο φορμαρισμένος Χρήστος Λέρης σκόραρε ξανά στο 73΄, ενώ στο 57΄ ο Αχιλλέας Καβαλάρης είχε δοκάρι για την Ποταμιά.

Το συγκρότημα του Μεγάλου Χωριού θα αναμετρηθεί στον τελικό κυπέλλου ενάντια στον Αίολο, ενώ η Ακαδημία στρέφει την προσοχή της στον πρωτάθλημα.

 

Κάτω από κρύο

Ο δεύτερος ημιτελικός της ΕΠΣ Ευρυτανίας έγινε κάτω από συννεφιά, χαμηλή θερμοκρασία, κρύο και παρουσία λιγοστών θεατών.

 


Ενάντια στον Αίολο

Η Ποταμιά θα βρει αντιμέτωπη στον τελικό τον Αίολο, διεκδικώντας το 4ο της κύπελλο.

 

Πρώτη Αχιλλέα


 

Ο Αχιλλέας Καβαλάρης (Φωτογραφία) των Μεγαλοχωριτών έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την νέα του ομάδα αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Αποκτήθηκε από τη Θύελλα Μοσχάτου.

 

Επανεμφάνιση «Σταμ»


 

Μετά από σχεδόν δυο χρόνια ο ικανός φορ Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) αγωνίστηκε ξανά παίζοντας στην επιθετική γραμμή της Ποταμιάς. Σκόραρε στο 42ο λεπτό το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

 

Εντυπώσεις η Ακαδημία

Οι νεαροί παίκτες της Ακαδημίας για ακόμη μια φορά κέρδισαν τις εντυπώσεις με την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο.

 

Αλλαγή ρέφερι


 

Ο αρχικά ορισθείς διαιτητής Σπύρος Μπύρος λόγω έκτακτης επαγγελματικής υποχρέωσης αντικαταστάθηκε από τον Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο (Φωτογραφία).

 

Εξ αναβολής στο πρωτάθλημα

Οι δυο ομάδες αναμένεται το επόμενο διάστημα να αγωνιστούν και για το εξ αναβολής παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

 

Α΄ Μέρος

 

«Μίλησε» η εμπειρία

Το πιο έμπειρο συγκρότημα της Ποταμιάς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν και προηγήθηκε με 0-2.

 

Εκμεταλλεύτηκε το λάθος


 

Ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) στο 12΄ πήρε το «δώρο» από το λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα και σε κενή εστία εύκολα με πλασέ έκανε το 0-1.

 



Σε καθοριστικό σημείο το 0-2

Τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου και σε καθοριστικό σημείο η Ποταμιά «ζευγάρωσε» τα τέρματα της. Ο Χρήστος Λέρης σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Σταμούλης από κοντά εύκολα με σουτ πέτυχε το 0-2.

 



Οι καλύτερες φάσεις

9΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Λέρη, που σούταρε και ο Νικοπολίδης απέκρουσε σε κόρνερ.

11΄: Καλογυζισμένο σουτ του Μουρτογιάννη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.

12΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Νικοπολίδης έκανε τραγικό λάθος, χάνοντας την μπάλα και ο Λέρης με πλασέ στην κενή εστία έγραψε το 0-1.

28΄: Σουτ του Σταμούλη Κ. απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

37΄: Ο Καλύβας Κ. βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, σούταρε η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο και κατέληξε κόρνερ φεύγοντας πάνω από την εστία της Ακαδημίας.

42΄: Ο Λέρης σέντραρε από δεξιά και ο Σταμούλης Κ. εύκολα στο δεύτερο δοκάρι διπλασίασε με σουτ τα τέρματα της ομάδας του (0-2).

 

Β΄ Μέρος

 

Ίδια συνέχεια

Και το δεύτερο μέρος δεν επεφύλασσε κάτι διαφορετικό, η Ποταμιά έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και έφτασε σε ένα τρίτο τέρμα για το 0-3.

 

Δοκάρι Ποταμιάς

Στο 57΄ ο Αχιλλέας Καβαλάρης έπαιξε το 1-2, με τον Κώστα Καλύβα βρέθηκε σε θέση βολής, όμως σούταρε στο αντίπαλο δοκάρι.

 


Κοντά στην μείωση


 

Δυο λεπτά μετά η Ακαδημία παραλίγο να μπει στο ματς όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Υφαντή από δεξιά, η κεφαλιά του Γιώργου Κελεσίδη (Φωτογραφία) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

 


0-3 με Λέρη

Ο Χρήστος Λέρης στο 73΄ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα , όταν με σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

 


Χρόνο σε «Τακαρέλ»


 

Ο τερματοφύλακας Κώστας Χειλάς (Φωτογραφία) που επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην Ποταμιά από την ΑΕΚ πήρε χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του.

 

Οι καλύτερες φάσεις

51΄: Ο Καβαλάρης έδωσε στον Κατσαρή, που σούταρε αουτ.

53΄: Ο Χρυσικός σέντραρε από αριστερά και η σκαστή κεφαλιά του Σταμούλη Κ. έφυγε άουτ.

57΄: Ο Καβαλάρης έπαιξε το 1-2 με τον Καλύβα Κ. μπήκε στην περιοχ,  όμως το σουτ του σταμάτησε στο αντίπαλο δοκάρι.

59΄: Ο Υφαντής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η κεφαλιά του Κελεσίδη Γ. κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

73΄: Ο Λέρης με ατομική προσπάθεια και φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, που κατέληξε στη δεξιά γωνία του Νικοπολίδη πραγματοποίησε το τελικό 0-3.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 

Δικαριθέντες

Ακαδημία: Κελεσίδης Γ., Τσιάρας, Κοτρώνης

Ποταμιά: Λέρης, Κατσαρής, Σταμούλης Κ., Αθανασόπουλος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Νικοπολίδης, Υφαντής, Ρεσίτης, Κοτρώνης, Μπίκας Β.(46΄ Ρουμελιώτης), Παλαιολόγος(58΄ Καραγιάννης), Κελεσίδης Γ., Κελεσίδης Κ.(69΄ Καραντάνας), Παρούτσας(56΄ Καρδαμπίκης), Μουρτογιάννης(58΄ Σβερώνης), Τσιάρας

 

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ.(82΄ Χειλάς), Μπουμπουρής, Αθανασόπουλος, Ξαγάρας, Χρυσικός, Κουτσουπιάς Θ., Λέρης, Κατσαρής, Σταμούλης Κ.(64΄ Σταμούλης Θ.), Καλύβας Κ.(58΄ Ηλιάδης), Καβαλάρης

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Νίκος Δημακόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος