Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Γ.Σ. Άτλας-Προοδευτική Λάρυμνας 62-102

Βαριά εντός έδρας ήττα με 62-102 από την ισχυρή Προοδευτική Λάρυμνας γνώρισε ο Άτλας.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/2 και άρχισε στις 16:30. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη αντιμετώπισε ένα αρκετά δυνατό αντίπαλο και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ σε πιο χαμηλά επίπεδα. Στα θετικά η παρουσία 9 αθλητών κάτω των 19 ετών στη σύνθεση της ομάδας του Καρπενησίου, που δίνει τη μάχη της για την παραμονή. Με 19 πόντους τελείωσε το ματς ο γκάρντ Μανώλης Κάππας. Ο Γ.Σ.Α. έχει 3 νίκες και 7 ήττες, διεκδικώντας την 6η θέση.

Η Προοδευτική Λάρυμνας του Κώστα Ιωακείμ είχε ένα άνετο πέρασμα από την Ευρυτανική πρωτεύουσα, παίζοντας όμορφο μπάσκετ. Ο Δημήτρης Φωτητζόγλου συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, σταματώντας στους 33 πόντους. Με 8 νίκες και μόλις 1 ήττα οι Λοκροί έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο γκρουπ της ανόδου.

Για την επόμενη (11η) αγωνιστική, η οποία θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου ο Άτλας θα αγωνιστεί στο Δίστομο με τον Μεδεώνα. Η Προοδευτική παίζει την ίδια ημέρα στη Λαμία με τα τελευταία και υποβιβασμένα Φάλαρα.

 

Υποστήριξη κόσμου

Πολύ ωραία ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι φίλαθλοι του Άτλαντα, ενθαρρύνοντας την προσπάθεια των παιχτών του Γυμναστικού.

 


Ίδιοι συντελεστές

Η διαιτητική 2αδα των: Γιώργου Ζάχου και Θανάση Χουσιάδα, καθώς και οι κριτές των: Γιάννη Χαντζόπουλου, Θανάση Γιαννόπουλου και Νίκου Μακρή είχε οριστεί και στο ματς της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ Π.Α.Κ.-Ορχομενός, το οποίο έγινε στις 2. Tο ματς άρχισε με καθυστέρηση μισής ώρας λόγω μη διαθέσιμων αποδυτηρίων.

 


Ξεχώρισαν Κάππας& Λιάπης

 

 

 

 

 

 

 

Ο Μανώλης Κάππας (Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε 19 πόντους για τον Άτλαντα, με τον έμπειρο Κωνσταντίνο Λιάπη (Φωτογραφία δεξιά) να ακολουθεί με 17. Πέτυχαν από ένα τρίποντο ο καθένας.

 


«Κακό» αποτέλεσμα

Η νίκη του Σύλλα επί των Μπούκαλη με 67-50 δεν συμφέρει βαθμολογικά την ομάδα των Δημήτρη Λερογιάννη και Βασίλη Δόση, που συνεχίζει την προσπάθεια της για την παραμονή.

 

Προχωρά η Λάρυμνα

Η Προοδευτική θα συνεχίσει μαζί με τον Κένταυρο Λιβαδειάς στην επόμενη φάση, διεκδικώντας την άνοδο στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ.

 

Ασταμάτητος ο Φωτητζόγλου


 

Ο Δημήτρης Φωτητζόγλου (Φωτογραφία) έκανε καταπληκτικό ματς, σημειώνοντας 33 πόντους. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας του ήταν ο Παναγιώτης Κλούρας με 24 πόντους και δυο τρίποντες «βόμβες».

 


Προπονητής-παίχτης

Ο Κώστας Ιωακείμ (Φωτογραφία) της Προοδευτικής έχει τον ρόλο του προπονητή-παίχτη.

 


Δυνατά η «Πρόο»

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν με 12-23.

 

Σκόραραν 50

Οι δυο ομάδες πέτυχαν 50 πόντους συνολικά σε μια παραγωγική δεύτερη περίοδο, με επιμέρους σκορ το 20-30. Συνεπώς, οι Λοκροί πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 32-53.

 

Σε υψηλά επίπεδα

Η Προοδευτική έκανε ένα επιμέρους 10-23 επί του Άτλαντα στο τρίτο δεκάλεπτο, με το σκορ να ανεβαίνει στο 42-76.

 

«100αρα» Λάρυμνας

Το συγκρότημα του Κώστα Ιωακείμ ξεπέρασε τους 100 πόντους για το τελικό +40(62-102). Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 20-26.

 

Τα δεκάλεπτα

12-23, 32-53, 42-76, 62-102

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Σταλίκας, Μπίκας 1, Κοκοτίνης 2, Κάππας 19(1), Σεριανάι 6(1), Λιάπης 17(1), Τσιγαρίδας 8(1), Χονδρός 1, Μόκκας, Ελεζάι 2, Μπουμπουρής, Μάκκας 6

 

Προοδευτική Λάρυμνας (Κώστας Ιωακείμ): Θάνος 3, Καραμέρης 3(1), Παπακωνσταντίνου 10, Δάρρας 16, Ιωακείμ 9(1), Φωτητζόγλου 33, Ρομπόκας, Κλούρας 24(2), Δημάκης 4, Δαραμάρας, Θεοδώρου

 

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος-Νίκος Μακρής-Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 




























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος