Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Προς μετάθεση των αγωνιστικών στην επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΣΕ


Η διακοπή των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΣΕ λόγω της έξαρσης της πανδημίας μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου, δημιουργεί τα πρώτα προβλήματα όσο αφορά τη ροή των πρωταθλημάτων, αλλά σε πρώτη φάση ξεπερνιούνται, αρκεί ασφαλώς η αναστολή να μην πάρει…παράταση!

Όπως φαίνεται, η Ένωση προσανατολίζεται στη μετάθεση της αγωνιστικής δράσης, ώστε όταν ξεκινήσουν εκ νέου οι διοργανώσεις στις 22-23 Ιανουαρίου, η επανεκκίνηση να γίνει με μετάθεση των αγωνιστικών και τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν 15 μέρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό τους. Στο έκτακτο Δ.Σ. που θα πάρει την απόφαση και το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το πιθανότερο σενάριο είναι στις 22-23/1 να γίνουν οι αγώνες που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 8-9/1 και κάπως έτσι να επιστρέψουν και πάλι οι ομάδες σε αγωνιστική δράση.

Το ”κλειδί” πάντως έχει να κάνει με τη χρονική διάρκεια της διακοπής. Αν είναι για 2 εβδομάδες, όπως ανακοινώθηκε, τότε όποιο πρόβλημα υπάρξει μπορεί να λυθεί. Αν όμως, δοθεί παράταση, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα της πανδημίας, τότε τα πράγματα θα ζορίσουν.

Ουσιαστικό ζήτημα υπάρχει με το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΣΕ αλλά και με εκείνο των εφήβων, όπου οι ημερομηνίες είναι περιορισμένες για διαφορετικούς λόγους.

Στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ ο φετινός μαραθώνιος έχει διάρκεια 26 εβδομάδων, συν τα playoffs κάτι που σημαίνει πως το πρωτάθλημα με τη διακοπή των 15 ημερών θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο.

Το πρωτάθλημα εφήβων έχει επίσης χρονικούς περιορισμούς λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά όλα μέχρι στιγμής φαίνονται να είναι υπό έλεγχο.

Αν υπάρξει νέα παράταση στην διακοπή των πρωταθλημάτων, τότε η ΕΣΚΑΣΕ όπως και οι υπόλοιπες Ενώσεις, είναι λογικό να πάνε σε plan b που θα έχει να κάνει με fast track διοργανώσεις, με λιγότερα παιχνίδια όσο αφορά τα πρωταθλήματα υποδομής και ενδεχομένως χωρίς playoffs για την Α’ ΕΣΚΑΣΕ.

Αλλά αυτό είναι ένα σενάριο που δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή, καθώς αν η διακοπή είναι για δύο εβδομάδες δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί κανένα plan b.

Πηγή: www.sterebasket.gr