Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

ΓΓΑ: «Η αθλητική κοινότητα οφείλει να τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα»


Ιδιαίτερη προσοχή και πειθαρχία στα μέτρα από όλους ζητάει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη (5/1) με την οποία ζητάει από την αθλητική κοινότητα να τηρεί με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της έξαρσης του Covid-19.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:   

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθώς το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται έξαρση των κρουσμάτων εξαιτίας κυρίως της παραλλαγής «Omicron» του κορονοϊού, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΥΕΕ/ΓΓΑ)  θα ήθελε να υπενθυμίσει τη σημασία πιστής εφαρμογής των οδηγιών και πρωτοκόλλων και να εστιάσει την προσοχή της αθλητικής κοινότητας στα εξής:

* Κατά τις προπονήσεις πρέπει να τηρούνται με σχολαστικότητα οι οδηγίες που αφορούν στους ελέγχους COVID-19 και τους περιορισμούς χωρητικότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

* Θα πρέπει να τηρούνται με ιδιαίτερη προσοχή οι οδηγίες διαχείρισης κρούσματος στον αθλητισμό οι οποίες έχουν επικαιροποιηθεί πρόσφατα.

* Η χρήση της μάσκας θα πρέπει να είναι συνεχής από όλους, εκτός από τους αθλητές κατά τη διάρκεια της άθλησης. Για το επόμενο χρονικό διάστημα συστήνεται προς όλους η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας (FFP2, KN95, N95) ή διπλής μάσκας.

* Η τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου αποδεικνύεται ότι προστατεύει δραστικά από την εμφάνιση σοβαρών συμπτωμάτων της COVID-19 και εκφράζεται ισχυρή σύσταση προς τους αθλητές και προπονητές που δεν έχουν κάνει ενισχυτική δόση, να την προγραμματίσουν.

* Συστήνεται στον αθλητικό κόσμο να περιορίσει τις εκτεταμένες κοινωνικές συναναστροφές και να γίνονται τηρώντας τα μέτρα, καθώς και να αποφεύγονται οι εποχιακές κοινωνικές εκδηλώσεις (βραβεύσεις κλπ) των αθλητικών σωματείων και γενικά των αθλητικών φορέων, τουλάχιστον για το τρέχον διάστημα που υπάρχει επιδημιολογική έξαρση».

Σε δηλώσεις προέβη και ο συντονιστής της ΥΕΕ/ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος ανέφερε τα ακόλουθα:

«Η αθλητική κοινότητα έχει δείξει από την αρχή συνέπεια και πειθαρχία στις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν τεθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Έχουμε μπει όμως σε μια δύσκολη φάση της πανδημίας που ελπίζω να είναι και η τελευταία περίοδος στον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό. Για τον λόγο αυτό, εφιστούμε την προσοχή στη σχολαστική τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων τα οποία επικαιροποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο, επιδιώκουμε την προώθηση του εμβολιασμού γενικά, αλλά και του εμβολιασμού με την ενισχυτική δόση ειδικότερα για όσους αθλητές έχει παρέλθει το απαιτούμενο διάστημα, και τέλος συστήνουμε στην αθλητική κοινότητα περιορισμό και τήρηση των μέτρων στις κοινωνικές συναναστροφές και την αποφυγή των εποχιακών κοινωνικών εκδηλώσεων από αθλητικούς συλλόγους και φορείς που θα πρέπει να μετατεθούν για αργότερα, όταν θα έχει βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα».

Πηγή: www.a-sports.gr