Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Καρπενήσι Futsal-Λάρισα Futsal 8-2

Με το «δεξί» μπήκε στο 2022 το Καρπενήσι Futsal, το οποίο κέρδισε την πρωτοπόρο Λάρισα Futsal με 8-2 και «κλείδωσε» την πρόκριση στα προημιτελικά του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν με αποστολή μόλις 6 αθλητών στην Ευρυτανική πρωτεύουσα.

Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και ήταν εξ αναβολής για την 10η αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Futsal League. Παρόντες ήταν περίπου 50 θεατές. Οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν και στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Το Καρπενήσι Futsal του Δημήτρη Αντωνίου ήταν αρκετά καλό και έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, διαθέτοντας πληθώρα επιλογών και δείχνοντας τις δυνατότητες που έχει ως ομάδα. Μάλιστα κάλυψε το σκορ του πρώτου αγώνα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον αντίπαλο. Δυο τέρματα σημείωσε ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος. Οι Ευρυτάνες βρίσκονται στην 3η θέση με 15 βαθμούς (5 νίκες-3 ήττες), εξασφάλισαν μια θέση στα νοκ-άουτ παιχνίδια της 8αδας και κοιτάζουν ακόμη ψηλότερα.

Η Λάρισα Futsal του Βασίλη Παπακωνσταντίνου αγωνίστηκε με σύνθεση ανάγκης και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατόν, έχοντας πληθώρα δοκαριών. Επιπλέον στάθηκε άτυχη και στο αμυντικό κομμάτι, καθώς τρία γκολ στην εστία της ήρθαν από τελική επαφή ποδοσφαιριστών της. Οι Θεσσαλοί βρίσκονται στην 1η θέση με 18 πόντους (6 νίκες-3 ήττες), όσους έχει και ο Αδέσποτος Αθηνών.

Για την επόμενη (11η) αγωνιστική οι Ευρυτάνες θα παίξουν στα Τρίκαλα σε ένα ακόμη ντέρμπι με τον τοπικό Α.Ο.Τ. Από την πλευρά της η Λάρισα θα υποδεχτεί τον ΠΑΣ Λαμία.

 

10% εμβολιασμένων

Η χωρητικότητα του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου ανέρχεται στα 500 άτομα και συνεπώς στο γήπεδο δικαίωμα εισόδου είχαν 50 άτομα.

 


Εξ αναβολής ματς

Το παιχνίδι ήταν εξ αναβολής, καθώς επρόκειτο να γίνει το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων covid-19 σε ποδοσφαιριστές του Καρπενησίου. Τις προηγούμενες ημέρες και οι Λαρισαίοι ταλαιπωρήθηκαν από τον κορονοϊό, ωστόσο δεν δόθηκε δεύτερη αναβολή από τη διοργανώτρια αρχή. 

 

Ένα κρούσμα

Από πλευράς Καρπενησίου απουσίαζε ο Γιάννης Τσούκας, ενώ εξέτισε τη μία αγωνιστική της τιμωρίας του ο Γιώργος Πλεξίδας. Απόντες ήταν και ο Σάκης Τσιλίκας και Θωμάς Τσίπρας. Πληθώρα ποδοσφαιριστών των Καρπενησιωτών επέστρεψε σε αγωνιστικούς ρυθμούς, έχοντας διαγνωστεί το προηγούμενο διάστημα θετικό στον covid-19.

 

Γενέθλια με γκολ


 

Ο Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος γιόρτασε τα 15α του γενέθλια, φτάνοντας τα 9 γκολ στη Β΄ Εθνική σάλας.

 

Γνώριμοι αντίπαλοι

 Ο Άλεξ Μπακαλίδης του Καρπενησίου και ο Ανδρέας Καρλιάμπας της Λάρισας έχουν τεθεί κατά το παρελθόν αρκετές φορές αντίπαλοι στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.

 


«Μισή» ομάδα

Οι Θεσσαλοί ταξίδεψαν στο Καρπενήσι με αποστολή μόλις 6 αθλητών, έχοντας αρκετές απουσίες κυρίως λόγω κρουσμάτων Covid-19. Μεταξύ των απόντων ήταν οι: Γιώργος Κολονιώτης, Θανάσης Σαΐτης, Γιάννης Σχοινάς, Δημήτρης Πλιάγκας και η βοηθός προπονητή Θεανώ Γρέκα. Την αποστολή συνόδεψε ο Πρόεδρος Χρήστος Παπαδημητρίου.

 


Νέα εμφάνιση

Οι φιλοξενούμενοι φόρεσαν για πρώτη φορά τη νέα τους στολή.

 

Αρκετά δοκάρια


 

Οι Λαρισαίοι είδαν περίπου 7-8 φορές τις προσπάθειες τους να σταματούν στα δοκάρια των Γιώργου Καλύβα (Φωτογραφία) και Βασίλη Δόση. Ο Καλύβας που έπαιξε περίπου 37 λεπτά είχε εξαιρετική απόδοση.

 

Έφτασε τα 16


 

Για ένα ακόμη παιχνίδι σκόραρε ο Ηλίας Μαυρομάτης (Φωτογραφία) της Λάρισας, που έφτασε τα 16 γκολ, ένα περισσότερο από τον Χρήστο Λέρη του Καρπενησίου που βρήκε και αυτός δίχτυα. Το άλλο τέρμα των ηττημένων σημείωσε ο Τάσος Καπετάνης, ο οποίος ανέβηκε στα 14. Ο Καπετάνης ταλαιπωρήθηκε και αυτός το προηγούμενο διάστημα από τον covid-19, όπως και ο Λερης.


 

Απέκτησε «συγκάτοικο»

Η Λάρισα ισοβαθμεί πλέον με τον Αδέσποτο Αθηνών στην κορυφή με 18 βαθμούς, ενώ το Καρπενήσι ακολουθεί με 15.

 

Δυο για Γενιτσαρόπουλο


 

Για την ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου δυο τέρματα πέτυχε ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) και από ένα οι: Χρήστος Λέρης, Άγγελος Παχής, Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος και Φώτης Ζαχαράκης. Αυτογκόλ σημείωσαν οι: Ηλίας Μαυρομάτης και Ανδρέας Καρλιάμπας, ενώ το γκολ του Λέρη επετεύχθη με απευθείας κόρνερ και παρέμβαση του αρκετά καλού τερματοφύλακα Χρήστου Μενουδάκου.

 


Μπροστά με 4-1

Το Καρπενήσι προηγήθηκε με 4-1 στο α΄ μέρος. Ο Χρήστος Λέρης στο 6΄, ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος στο 9΄ και ο Άγγελος Παχής στο 14΄ έκαναν το 3-0. Ο Τάσος Καπετάνης μείωσε στο 15΄ σε 3-1, με τον Ηλία Μαυρομάτη να πετυχαίνει αυτογκόλ στο 16΄ για το 4-1 υπό την πίεση του Ναπολέοντα Μουρτογιάννη μετά την προσπάθεια του Άλεξ Μπακαλίδη.

 





«Κάλπασε» το Καρπενήσι

Έχοντας πληθώρα επιλογών οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τελικό 8-2. Ο Κωνσταντίνος Γυφτομήτρος σημείωσε το 5-1  στο 25΄, ενώ με αυτογκόλ του Ανδρέα Καρλιάμπα μετά από σέντρα του Άλεξ Μπακαλίδη έγινε το 6-1 στο 27΄. Ο Φώτης Ζαχαράκης στο 30΄ σημείωσε το 7-1 και ο Ηλίας Μαυρομάτης στο 39΄ το 7-2. Με τέρμα του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου «γράφτηκε» το 8-2 στο 40΄.

 





Συνθέσεις Ομάδων

Καρπενήσι Futsal (Δημήτρης Αντωνίου): Καλύβας, Μαντέκας, Λέρης, Παχής, Μπακαλίδης (Μπουμπουρής, Γενιτσαρόπουλος, Καραγιάννης, Γυφτομήτρος, Δόσης, Ζαχαράκης, Μουρτογιάννης, Φακίτσας, Αθανασόπουλος)

 

Λάρισα Futsal (Βασίλης Παπακωνσταντίνου): Μενουδάκος, Καρλιάμπας, Καλούσης, Μαυρομάτης, Νεράτζης (Καπετάνης)

 

Διαιτητές: Γιάννης Σέλελης& Λάμπρος Κολοκώτσιος

Χρονομέτρης: Στέλιος Σώμαλης

 































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος