Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Αίολος-ΑΕΚ 5-0

Στο ρελαντί ο Αίολος έκανε το 2Χ2, επικρατώντας της ΑΕΚ με το εμφατικό 5-0.

Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια εξαιρετικές συνθήκες για την εποχή και παρουσία 40 περίπου θεατών.

Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης. Είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων έχοντας σωρεία τελικών προσπάθειών. Παράλληλα στο δεύτερο μέρος χρησιμοποιήθηκαν και αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές παίρνοντας σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Χατ-τρικ σημείωσε ο Κώστας Ρούσσης, ενώ μια φορά σκόραραν οι: Πάνος Χρυσικός και Γιάννης Πιστιόλης. Ο Αίολος είχε και τρία δοκάρια με τους: Κώστα Μπόνια, Άγγελο Παχή και Πάνο Χρυσικό, βρισκόμενος μόνος στην κορυφή με 6 πόντους.

Η ΑΕΚ του Δημήτρη Κολλημένου παίζοντας με αρκετές και σημαντικές ελλείψεις, αμύνθηκε σε όλο το 90λεπτο προσπαθώντας να αποφύγει την συντριβή. Δέχτηκε 3 τέρματα στο α΄ μέρος και 2 στην επανάληψη, παρουσιάζοντας για ακόμη μια φορά οργανωτικά εικόνα ομάδας. Ο «δικέφαλος» έχει δυο ήττες σε ισάριθμα ματς.

Την επόμενη (3η) αγωνιστική η ΑΕΚ παίζει το Σάββατο(13/11) ενάντια στον ΑΠΟΚ, ενώ την Κυριακή (14/11) θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι Αίολος-Ποταμιά.

 

Ηλιόλουστο μεσημέρι

Την αναμέτρηση της Κυριακής παρακολούθησαν γύρω στα 40 άτομα, η οποία έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και πολύ καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή.

 


2Χ2 για Αίολο

Ο Αίολος έκανε το 2Χ2 μετά την νίκη και την πρεμιέρα με την Ακαδημία, βρισκόμενος στην κορυφή.

 

Χωρίς τέρμα

Στις πρώτες δυο αγωνιστικές ο Αίολος έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

 

Κιτρινόμαυρες απουσίες

Αρκετές και σημαντικές απουσίες, είχε η ΑΕΚ, ωστόσο παρόλα αυτά είχε 18αδα.

 

Ντεμπούτο Κρίντα


 

Ντεμπούτο για τους φιλοξενούμενους έκανε ο μέσος Κώστας Κρίντας (Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από τον Αίολο και αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα.

 

Α΄ Μέρος

 

Μπροστά με 3-0

Οι παίκτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπήκαν δυνατά στο ματς και έφτασαν στο υπέρ τους 3-0 στο ημίχρονο.

 

Δοκάρι στο ξεκίνημα


 

Μόλις στο δεύτερο λεπτό οι γηπεδούχοι πλησίασαν το γκολ όταν το δυνατό σουτ του Κώστα Μπόνια (Φωτογραφία) από τα όρια της περιοχής τράνταξε το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ.

 


Προηγήθηκε με Χρυσικό


 

Ο Πάνος Χρυσικός (Φωτογραφία) στο 6΄ εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Πάνου Μάρκη από τα δεξιά και την κακή εκτίμηση του αντίπαλου τερματοφύλακα και με πλασέ στην αριστερή γωνία άνοιξε το σκορ (1-0).

 



Ακόμη ένα δοκάρι


 

Ο Αίολος είχε δοκάρι ξανά στο 13΄ όταν μετά το κόρνερ του Κώστα Μπόνια από τα αριστερά το πλασέ του Άγγελου Παχή (Φωτογραφία) χτύπησε πρώτα στο δεξί δοκάρι και στην συνέχεια ο Ιωάννου μπλόκαρε.

 


Διπλασίασε ο Ρούσσης


 

Στο 27΄ ο Κώστας Ρούσσης (Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε την ασιστ του Πάνου Χρυσικού και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Κώστα Ιωάννου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

 



Ζήτησε πέναλτι

Ο Αίολος ζήτησε πέναλτι στο 33΄ σε μαρκάρισμα του Γιάννη Τσάκνη πάνω στον Τόλη Φούκα.

 

Το κέρδισε με την δεύτερη

Ό,τι δεν κέρδισε στο 33΄ το πέτυχε δυο λεπτά μετά ο Αίολος σε μια παρόμοια φάση, ο Γιάννης Τσάκνης ανέτρεψε τον Τόλη Φούκα με τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Κώστας Ρούσσης με άψογη εκτέλεση ψηλά στην αριστερή γωνία του «δικεφάλου» διαμόρφωσε το 3-0.

 




Οι καλύτερες φάσεις

2΄: Δυνατό σουτ του Μπόνια από όρια της περιοχής τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Ιωάννου.

5΄: Ο Καββαδίας σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο Μουτσούλας από κοντά δε μπόρεσε να πλάσαρει.

6΄: Ο Μάρκης σέντραρε από δεξιά και ο Χρυσικός με πλασέ και μετά από τη λάθος εκτίμηση του Ιωάννου έκανε το 1-0.

13΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά το πλασέ του Παχή στο πρώτο δοκάρι χτύπησε στο δεξί δοκάρι και στην συνέχεια ο Ιωάννου μπλόκαρε.

27΄: Ο Χρυσικός έπαιξε το 1-2 με τον Ρούσση, με τον δεύτερο να πλασάρει στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ, πετυχαίνοντας το 2-0.

35΄: Ο Τσάκνης ανέτρεψε τον Φούκα μέσα στην περιοχή με τον Αίολο να κερδίζει το πέναλτι. Ο Ρούσσης ανέλαβε να το εκτελέσει και με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων έγραψε το 3-0.

42΄: Σουτ του Ρούσση απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία ο Ιωάννου.

44΄: Ο Μάρκης σέντραρε από δεξιά, ο Χρυσικός σούταρε πάνω από την εστία της ΑΕΚ.

 

Β΄ Μέρος

 

Έπεσε ο ρυθμός

Εμφανώς πεσμένος ήταν  ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος, με τον Αίολο να σκοράρει δυο ακόμη φορές για το τελικό 5-0.

 

Πρώτη Αθανασόπουλου


 

Την πρώτη του εμφάνιση με τους γηπεδούχους έκανε ο Θοδωρής Αθανασόπουλος (Φωτογραφία) που αποκτήθηκε από την Ακαδημία. Πρόκειται για τον γιο του παλαιού Προέδρου του συλλόγου Γιάννη.

 

Αρχή με γκολ

Η ομάδα του Προφήτη Ηλία ξεκίνησε με γκολ στην επανάληψη, ο Πάνος Μάρκης στο 46΄ σέντραρε από δεξιά, ο γκολκίπερ της ΑΕΚ (Ήταν αρκετά θετικός με καίριες επεμβάσεις) έκανε άστοχη έξοδο και ο Κώστας Ρούσσης με κενή εστία εύκολα με κεφαλιά πέτυχε χατ-τρικ για το 4-0. Ο έμπειρος φορ έφτασε τα 4 γκολ και είναι ο 2ος σκόρερ του πρωταθλήματος.

 


Έχασε Ίβρο


 

Ο στόπερ Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία) του Αίολου αποχώρησε στο 48΄ εξ αιτίας τραυματισμού με τον Κώστα Σερπάνο να τον αντικαθιστά.

 


«Τρίτωσαν» τα δοκάρια

Για τρίτη φορά οι παίκτες του Αίολου είδαν προσπάθεια τους να σταματάει στα αντίπαλα δοκάρια, όταν στο 57΄ το δυνατό σουτ του Πάνου Χρυσικού σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της ΑΕΚ.

 

Κίτρινη στον πάγκο

Στο 73΄ ο διαιτητής Λάμπρος Κολοκώτσιος κιτρίνισε για διαμαρτυρία τον αναπληρωματικό της ΑΕΚ Δημήτρη Γιαννόπουλο.

 


«5σφαιρός» με Πιστιόλη


 

Ο φέρελπις Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία) στο 82΄ με ατομική προσπάθεια και διαγώνιο πλασέ στην αριστερή γωνία του Κώστα Ιωάννου πέτυχε το τελικό 5-0.

 



Οι καλύτερες φάσεις

46΄: Ο Μάρκης σέντραρε από δεξιά και ο Ρούσσης με κεφαλιά σε κενή εστία σκόραρε χατ-τρικ (4-0).

57΄: Δυνατό σουτ του Χρυσικού εκτός περιοχής σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της ΑΕΚ.

67΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρούσση απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία ο Ιωάννου.

70΄: Εξ επαφής πλάσε του Ρούσση απέκρουσε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

80΄: Σουτ του Μάρκη μπλόκαρε ο Ιωάννου.

82΄: Ο Ρούσσης πάσαρε στον Πιστιόλη, που με ατομική προσπάθεια και χαμηλό διαγώνιο πλασέ στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ για το 5-0.

84΄: Σουτ του Καλτσή εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Κοκονδύνη.

 

Κίτρινες Κάρτες

Μάρκης, Τσάκνης, Γιαννόπουλος

 

Δικαριθέντες

Αίολος: Μάρκης, Χρυσικός, Ρούσσης

ΑΕΚ: -

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κοκονδύνης, Φούκας(46΄ Αθανασόπουλος), Μισύρης(57΄ Καρφής), Ζαραβέλης, Ίβρος(48΄ λ.τρ. Σερπάνος), Μάρκης, Μπόνιας(46΄ Σκοπέτος), Πιστιόλης, Ρούσσης, Παχής, Χρυσικός

 

ΑΕΚ (Δημήτρης Κολλημένος): Ιωάννου, Μπλέντζος, Τσάκνης, Λάππας, Νιαβής(68΄ Καλτσής), Τόλης, Μαστρογιάννης(46΄ Τσαγιάννης), Κρίντας, Μουτσούλας(53΄ Κοτσιμπός), Φλωράκης, Καββαδίας(73΄ Μάκκας Χ.)

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος