Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Έφηβοι: Γ.Σ. Άτλας-Έσπερος Λαμίας 57-71

Κοίταξε στα μάτια για ένα ημίχρονο τον δυνατό Έσπερο Λαμίας ο Άτλαντας, με τους ισχυρούς φιλοξενούμενους να επικρατούν τελικά με 57-71

Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 24 Οκτωβρίου και ώρα 12 στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία πληθώρα θεατών.

Ο Άτλας του Δημήτρη Λερογιάννη απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια. Μάλιστα στο πρώτο μέρος ήταν μπροστά στο σκορ και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις. Με 12 πόντους τελείωσε τη συνάντηση ο Παναγιώτης Κατσαρός. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε στην 3η θέση με μια νίκη και δυο ήττες για το Ευρυτανικό συγκρότημα, που θα διεκδικήσει την πρόκριση με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη.

Ο Έσπερος Λαμίας του Μάνθου Σοφογιάννη μετά από δυο εύκολες επικρατήσεις δυσκολεύτηκε για αρκετό διάστημα, όμως απέδειξε την ποιότητα του για μια ακόμη φορά και έφτασε στο 3ο ροζ φύλλο αγώνος σε ισάριθμα ματς. Εντυπωσίασε με 33 και 8 τρίποντα ο Θανάσης Χαρίλας. Οι Λαμιώτες βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου, έχοντας εξασφαλισμένη την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στις 6 Νοεμβρίου στη Λαμία για την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου και την 4η αγωνιστική.

 

Δίψα του κόσμου

Η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα αποδεικνύει πόσο τους έλειψε ο αθλητισμός και το μπάσκετ το διάστημα που οι αγώνες ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

 

Πρωτιά Κατσαρού 


 

Ο γκάρντ του Άτλαντα Παναγιώτης Κατσαρός (Φωτογραφία), που είχε αγωνιστεί μια ημέρα νωρίτερα και στο παιχνίδι των ανδρών πέτυχε 12 πόντους με δυο εύστοχα 3ποντα. Άγγελος Τσιγαρίδας και Γιάννης Κοκοτίνης σημείωσαν 10, με τον πρώτο να βάζει και δυο τρίποντες «βόμβες».

 


Ολοκλήρωση 1ου γύρου

Με το ματς Άτλαντα και Εσπέρου ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος. Οι Λαμιώτες έκαναν το 3 στα 3.

 

Ντεμπούταρε ο «Κόκο»


 

Την πρώτη του παρουσία με τα χρώματα του Άτλαντα έκανε ο Γιάννης Κοκοτίνης (Φωτογραφία), απόκτημα από την Π.Α.Κ.

 


«Γεμάτο» Σαββατοκύριακο

Ο διαιτητής Θανάσης Χουσιάδας και οι κριτές Θανάσης Γιαννόπουλος και Γιάννης Χαντζόπουλος είχαν δυο ακόμη παιχνίδια το Σάββατο (23/10) στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα τα Άτλας-Φάλαρα (Β΄ ΕΣΚΑΣΕ) και Π.Α.Κ.-Πρωτέας Λαμίας (Παίδες). Ο κ. Χουσιάδας επίσης σφυρίζει και 4ο ματς στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ (Μώλος-Προοδευτική Λάρυμνας).

 

Παράσταση Νάσου Χαρίλα 


 
Ο Θανάσης Χαρίλας (Φωτογραφία) ήταν εξαιρετικός για τον Έσπερο με 33 πόντους και 8 εύστοχα 3ποντα. Ο Γιάννης Μωυσόγλου είχε 17 με μια τρίποντη «βόμβα».



Παρουσία Ι. Σοφογιάννη& Αργύρη

Το παιχνίδι παρακολούθησε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Γιάννης Σοφογιάννης και ο Πρόεδρος Γιώργος Αργύρης. Ο Έσπερος αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική, επικρατώντας με 86-63 της Μελίκης.

 



Μικρό προβάδισμα

Ενδιαφέρον είχε από το ξεκίνημα του το παιχνίδι, με τον Έσπερο Λαμίας να προηγείται με 18-23 των Καρπενησιωτών.

 


Δυνατός ο Άτλας

Το συγκρότημα του Δημήτρη Λερογιάννη έδειξε δυναμική και έκανε την ανατροπή, κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά με +2(29-27). Έκανε ένα επιμέρους 11-6, παίζοντας εξαιρετική άμυνα.

 


Το γύρισαν οι Λαμιώτες

Ο Έσπερος έκανε δυνατό ξεκίνημα στην επανάληψη και έφτασε σε διαφορά ασφαλείας, προηγούμενος με 40-53. Πέτυχε ένα επιμέρους 11-26.

 

Πέρασαν νικηφόρα

Οι αθλητές του Γιάννη Σοφογιάννη διατήρησαν το υπέρ του σκορ και έκαναν το 3 στα 3 με τελικό σκορ το 57-71. Το επιμέρους σκορ ήταν 17-18 για τον Έσπερο όσον αφορά την τελευταία περίοδο.

 

Τα δεκάλεπτα

18-23, 29-27, 40-53, 57-71

 

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Λερογιάννης): Τσιγαρίδας 10(2), Σταμούλης, Κοκοτίνης 10, Μόκκας 6, Μπακατσιάς 2, Τριανταφυλλόπουλος 3, Κατσαρός 12(2), Ελεζάι 6, Δροσίνης 4, Κατσιάρης, Μάκκας 4

 

Έσπερος Λαμίας (Μάνθος Σοφογιάννης): Αργύρης, Μωυσόγλου 17(1), Καραναστάσης, Αλεξίου, Χαρίλας Δ. 9(1), Χαρίλας Α. 33(8), Πιλάτος 5(1), Καλντής, Μαντανίκας, Κύρκος 2, Λεμονής 1, Ντεμάι 4

 

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Γιάννης Χαντζόπουλος& Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής

 


















Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος