Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Λάρισα-Λεβαδειακός 1-0

Με σκόρερ τον Άκη Γιάκο στο 28΄ η εμφανώς βελτιωμένη Λάρισα επικράτησε σε φιλικό τεστ με 1-0 του Λεβαδειακού.

Η αναμέτρηση προετοιμασίας διεξήχθη την Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Άρχισε στις 6 το απόγευμα, έγινε κάτω από υψηλή θερμοκρασία, παρουσία περίπου 150 θεατών.

Η Λάρισα του Κώστα Φραντζέσκου ήταν αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με το φιλικό τεστ με τον Εθνικό Άχνας παρουσιάζοντας ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Ο Άκης Γιάκος στο 28΄ σκόραρε το νικητήριο τέρμα, ενώ ένα λεπτό πριν ο Ματίας Ακούνια είχε χάσει πέναλτι.

Ο Λεβαδειακός του Γιάννη Ταουσιάνη στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι είχε καλή κυκλοφορία μπάλας ανά διαστήματα, όμως δεν μπόρεσε να εκφράσει αρκετές τελικές προσπάθειες, δείχνοντας ότι χρειάζεται δουλειά στην τελική πάσα όσον αφορά τον επιθετικό τομέα.

Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στο Καρπενήσι, επιστρέφοντας στη βάση τους και θα τεθούν αντιμέτωπες στη Super League 2. Ο Λεβαδειακός αναχώρησε μετά το φιλικό, ενώ η Λάρισα επιστρέφει την Κυριακή 8/8 και θα παίξει στις 10 του μηνός με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

 

Με αρκετό κόσμο

Το φιλικό παιχνίδι παρακολούθησαν αρκετοί θεατές, καθώς βρέθηκαν πάνω από 100 άτομα στις εξέδρες του αθλητικού κέντρου.

 


Αφόρητη ζέστη

Το ματς έγινε κάτω από πρωτόγνωρη ζέστη και θερμοκρασία για την περιοχή του Καρπενησίου.

 

Κούγιας και Κομπότης στις εξέδρες

Για ακόμη μια φορά βρέθηκε στο Καρπενήσι ο ισχυρός άντρας της ΑΕΛ ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, καθώς και ο Γιάννης Κομπότης, πρώην μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού.

 



Ο δικός μας Λιάγκας


 

Στο βασικό σχήμα της Βοιωτικής ομάδας αγωνιζόμενος ως αριστερός κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε ο Ευρυτάνας Πάνος Λιάγκας, βασικότατο και πολύτιμο μέλος του Λεβαδειακού για 4η συνεχόμενη χρονιά.

 


Ντεμπούτο «Άραβα»


 

Ο Χρήστος Αραβίδης, απόκτημα του Λεβαδειακού από την Παναχαϊκή έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα. Από πλευράς ΑΕΛ συμμετείχε ο Αλέξανδρος Νικολιάς, που εντάχτηκε στην προετοιμασία το προηγούμενο διάστημα.

 

Α΄ Μέρος

 

Ανοιχτό ματς- Βελτίωση των «βυσσινί»

Καλό παιχνίδι έγινε στο πρώτο 45λεπτο με την Λάρισα να προηγείται με 1-0.

 

Ανάσες δροσιάς

Στα μισά του α΄ μέρος ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος διέκοψε το ματς, για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές. Cooling Break έγινε και στα μισά του δεύτερου μέρους.

 



Χαμένο πέναλτι από Ακούνια


 

Η ΑΕΛ στο 27΄ κέρδισε το πέναλτι μετά την ανατροπή του Σεραφείμ Μανιώτη πάνω στον Άκη Γιάκο της ΑΕΛ. Ο Ουρουγουανός Ματίας Ακούνια εκτέλεσε το πέναλτι, όμως ο Στέφαν Στογιάνοβιτς απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

 


Γκολ με Γιάκο


 

Η Λάρισα σκόραρε λίγα δευτερόλεπτα έπειτα το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης όταν ο Άκης Γιάκος με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα ψηλά στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του αιφνιδιασμένου Στογιάνοβιτς γράφοντας το 1-0.

 





Οι καλύτερες φάσεις

3΄: Δυνατό σουτ του Χάμοντ πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Λάρισας.

11΄: Ο Νίλι πάσαρε στον Αλμπάνη, ο οποίος σούταρε από κοντά, με τον Σουλούκο να αποκρούει σωτηρια.

12΄: Εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ακούνια, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε, με τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να αποκρούει σωτήρια.

27΄: Ο Γιάκος ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή από τον Μανιώτη, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Ακούνια το εκτέλεσε, όμως ο Στογιάνοβιτς απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

28΄: Ο Γιάκος έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά και με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ «αιφνιδίασε» τον Στογιάνοβιτς, «γράφοντας» το 1-0.

 

Β΄ Μέρος

 

Καλύτεροι οι «πράσινοι»

Οι «πράσινοι» της Βοιωτίας είχαν την κατοχή μπάλας και δημιούργησαν δυο επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την εστία της ΑΕΛ. Το 1-0 όμως έμελλε να είναι το τελικό σκορ της συνάντησης.

 

Οι καλύτερες φάσεις

63΄: Ο Πολέτο μπήκε τετ α τετ στην αντίπαλη περιοχή, όμως σούταρε με τον γκολκίπερ Αγγελόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.

85΄: Σουτ του Φιγκειρέδο από δεξιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Λάρισας.

 

Κίτρινες Κάρτες

-

 Συνθέσεις Ομάδων

 Λάρισα (Κώστας Φραντζέσκος): Σουλούκος (46΄ Θεοδωρόπουλος, 81΄ Μισυρλής), Παπαγεωργίου Α. (46΄ Μπέρτος), Ηλιάδης(46΄ Ζαχαράκης), Θεολόγου(46΄ Γκοτζαμανίδης), Μαιδάνος(46΄ Παπαγεωργίου Κ.), Πατράλης(46΄ Αγγελούλης), Κουτσιανούλης(46΄ Γκράουρ), Νικολιάς(46΄ Μιλτιάδης), Γιάκος(46΄ Γλυνός), Συμελίδης(46΄ Κούστα), Ακούνια(46΄ Χαλάτσης)

 

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς (46΄ Αγγελόπουλος), Νίλι (46΄Παναγιώτου), Αλμπάνης(46΄ Δούμτσιος), Χάμοντ(46΄ Μεχία), Λιάγκας(46΄ Φιγκειρέδο), Βήχος(46΄ Τζημόπουλος), Τσιώλης(46΄ Πολέτο), Μανιώτης(31΄ Τσακιράκης, 46΄Βλάχος), Αραβίδης(46΄ Τσάπρας), Πιτσόλης(36΄ Νίκας), Τσιριγώτης(46΄ Μυτίδης)

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος