Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Πήγασος Αγίας Παρασκευής-Αναγέννηση Θρακομακεδόνων 4-3 (3-3 κ.δ.)

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό ο Πήγασος Αγίας Παρασκευής κέρδισε με 4-3 στην παράταση την Αναγέννηση Θρακομακεδόνων και κατέκτησε την άνοδο στην Α΄ Εθνική σάλας. Η κανονική διάρκεια είχε λήξει ισόπαλη με σκορ 3-3.

Ο μεγάλος τελικός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιουνίου, αρχίζοντας στις 5. Οι λιγοστοί προσκεκλημένοι θεατές απόλαυσαν ένα «καθηλωτικό» ματς, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Ο Πήγασος του Αυγουστίνου Κάτσαρη με ενθουσιασμό, νεανικό και καλοδουλεμένο ρόστερ και οικογενειακό κλίμα έφτασε πανηγυρικά και πανάξια στον τίτλο έχοντας ως «χρυσό» σκόρερ στην 6λεπτη παράταση τον Παναγιώτη Τσιακαλάκη. Πιο νωρίς, η παρουσία του Ορέστη Μεχίλλη ήταν κομβικής σημασίας, με τον MVP της διοργάνωσης να σκοράρει δυο τέρματα.

Η Αναγέννηση του Δημήτρη Μπαρδή καταπονημένη από τον ημιτελικό του Σαββάτου έδωσε ξανά τον υπερ πάντων αγώνα και κατάφερε με κορυφαίο τον αρχηγό της Φραγκίσκο Αυλήτη να οδηγήσει το ματς στην παράταση, γυρίζοντας το από το εις βάρος της 3-1. Η φιναλίστ ομάδα των Θρακομακεδόνων έδειξε για ακόμη μια φορά ότι μόνο τυχαία δεν είναι.

Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής θα αγωνίζεται τη νέα σαιζόν στη Futsal Super League, ενώ η Αναγέννηση παραμένει στη Futsal League.

 

Παρουσία Άρη Τασιού

Το παιχνίδι παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, με την Περιφέρεια να καλύπτει το κόστος της διήμερης διοργάνωσης. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Καρπενησίου Χρήστος Γενιτσαρόπουλος και Γιάννης Σβερώνης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας και ο πρώην παρατηρητής Super League Γιάννης Παρούτσας. Την ΠΕΠΣΣ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Νίκος Αυλωνίτης, ο ταμίας Νικήτας Τζιούβελης και ο υπάλληλος Κωστής Χρυσάφης.

 


«Πρωτάρης» και πρωταθλητής

Στην πρώτη του συμμετοχή στη Β΄ Εθνική σάλας ο Πήγασος κατέκτησε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Έτσι, η Αγία Παρασκευή θα έχει εκπρόσωπο στη μεγάλη κατηγορία, μετά τη μη κάθοδο της συντοπίτισσας Ολυμπιάδας.

 

Μοιρασιά στο ημίχρονο


 

Με 1-1 έληξε το πρώτο μέρος. Ο Ορεστής Μεχίλλης (Φωτογραφία) άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό για τον Πήγασο, ενώ ο Μύρωνας Μαρτάκος στο 10΄ ισοφάρισε για την Αναγέννηση. Δοκάρι είχε για την Αγία Παρασκευή ο Δημήτρης Σουλής.

 




«Ματσάρα» και παράταση


 

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση με το τελικό 3-3. Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης έκανε το 2-1 στο 29΄, ενώ ο Ορέστης Μεχίλλης στο 33΄ με δεκάμετρο πέναλτι πέτυχε το 3-1. Ο Φραγκίσκος Αυλήτης (Φωτογραφία) με πέναλτι μείωσε σε 3-2 στο 35΄. Σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε ο Μιχάλης Κοκκινίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο ίδιος παίχτης διαμόρφωσε το 3-3 στο 40΄, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Αστόχησαν σε δεκάμετρα πέναλτι και ενώ το σκορ ήταν 3-2 οι: Ορέστης Μεχίλλης (Δοκάρι και απόκρουση του Παναγιώτη Παπαδόπουλου) και Φραγκίσκος Αυλήτης (Απόκρουση του εξαιρετικού Νίκου Χαραλαμπίδη). Με 5ο παίχτη τον Πινό Σαλλίτα έπαιξε ο Δημήτρης Μπαρδής στα τελευταία λεπτά.

 









Με «χρυσό» σκόρερ τον Τσιακαλάκη


 

Ο Πήγασος έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου στην 6λεπτη παράταση με γκολ του Παναγιώτη Τσιακαλάκη (Φωτογραφία) στο 42΄. Ο Πινό Σαλλίτα έστειλε την μπάλα άουτ σε δεκάμετρο πέναλτι.

 


Πανηγυρισμοί Πήγασου

Μετά και το φινάλε της συνάντησης οι παίχτες του Πήγασου, ο προπονητής Αυγουστίνος Κάτσαρης και ο Πρόεδρος Γιάννης Μαραγκός έγιναν «ένα», πανηγυρίζοντας τη σπουδαία τους επιτυχία.

 





Κίτρινες Κάρτες ποδοσφαιριστών

Χαραλαμπίδης Ν., Ατσόγλου, Χαραλαμπίδης Α., Γκουτσιούδης, Αυλήτης Η.

 

Κίτρινες Κάρτες αξιωματούχων

Κάτσαρης, Μπαρδής, Μελέτης, Καπράνος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Πήγασος Αγίας Παρασκευής (Αυγουστίνος Κάτσαρης): Χαραλαμπίδης Ν., Μεχίλλης, Τσιακαλάκης, Μποντιώτης, Κοκκινίδης (Σουλής, Ατσόγλου, Καπρής, Χαραλαμπίδης Α., Τσιριγώτης, Νογκάρο, Μαργαρίτης)

 

Αναγέννηση Θρακομακεδόνων (Δημήτρης Μπαρδής): Παπαδόπουλος, Τζιούβελης, Γιαλίτσης, Αυλήτης Φ., Λεβεντογιάννης (Ζαράγκας, Γκουτσιούδης, Αυλήτης Η., Αγιακλόγλου, Τσούτσουρας, Σαλλίτα, Μαρτάκος, Μάμμας, Γερόλυμος)

 

Διαιτητές: Αντώνης Αδαμόπουλος-Δημήτρης Ζησιμόπουλος-Βασίλης Χριστοδουλής

Χρονομέτρης: Νίκος Παχάκης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημήτρης Σαχίνης

 




























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος