Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

1-5 Αυγούστου Mountain Days στα Δυτικά Άγραφα


Το MountDays αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή event των Hikers Thessaloniki, καθώς διαθέτει το πληρέστερο και πιο συναρπαστικό πρόγραμμα outdoor sports ενηλίκων στην Ελλάδα!

Πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι εδώ και τέσσερα χρόνια στην περιοχή της κοιλάδας του Αχελώου. Πέντε ημέρες γεμάτες υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες- δύο διαφορετικές δραστηριότητες κάθε μέρα!

Σπορ περιπέτειας που σου ανεβάζουν την αδρεναλίνη και σε βγάζουν από το comfort zone συνδυάζονται με στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης στη σκιά των δέντρων.

Κάνουμε αναρρίχηση σε βράχο, πεζοπορία ανάμεσα στα έλατα, διασχίζουμε φαράγγια και βουτάμε στα κρύα νερά του ποταμού!

Υπέροχα road trips με μουσική στη διαπασών καταλήγουν σε όμορφα καλοκαιρινά βράδια στο χωριό.

Η διαμονή μας στο ξενοδοχείο μας προσφέρει κάθε βράδυ την απαραίτητη ξεκούραση για το απαιτητικό πρόγραμμα τις επόμενης ημέρας!

Το MountDays απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να κάνουν περιπετειώδεις διακοπές μακριά από τα συνηθισμένα.

➡️Δείτε το info book εδώ: https://drive.google.com/file/d/1Vn8ZJW-ppr7_cU4xKYVmQHNyRyYSzUCH/view?usp=sharing

🔸️ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ🔸️
Ο Δήμος Αγράφων είναι από τις ομορφότερες περιοχές τις ελληνικής υπαίθρου και αποτελεί ορεινό όγκο μεγάλης οικολογικής και αισθητικής αξίας. Όσοι επισκέπτες τόλμησαν αυτό το ταξίδι, ανταμείφθηκαν από τις μαγικές εικόνες των δασών από έλατα και τα τρεχούμενα κρύα νερά, εικόνες που σε κάνουν να θες να ζήσεις για πάντα εδώ. Οι δυσπρόσιτες βουνοκορφές προκαλούν δέος και σε συνδυασμό με τα αλπικά λιβάδια, ζωγραφίζουν ένα τοπίο που θυμίζει Ελβετία.
Στα ανατολικά δεσπόζουν τα ψηλά βουνά της Πίνδου ενώ στα δυτικά ο πράος ποταμός Αχελώος ανακόπτεται από το τεχνητό φράγμα και σχηματίζει την καταγάλανη Λίμνη Κρεμαστών, την πιο καθαρή τεχνητή λίμνη της Ευρώπης. Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, ο ποταμός Γρανιτσιώτης σχίζει στα δύο το μαγευτικό τοπίο και χάνεται και αυτός μέσα στον πολύ μεγαλύτερο Αχελώο. Η περιοχή είναι γενέτειρα σημαντικών προσωπικοτήτων όπως ο ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης. Εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε αρκετά από τα σημεία φυσικού κάλλους διεξάγοντας τις δραστηριότητες μας στην ευρύτερη περιοχή.
Η Γρανίτσα είναι το χωριό στο οποίο βρίσκεται και το ξενοδοχείο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» που θα μας φιλοξενήσει. Απέχει 413 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη (μέσω Ιονίας Οδού), και το ταξίδι με Ι.Χ. διαρκεί περίπου 5 ώρες και 30 λεπτά με στάσεις.


🔸️ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ🔸️
Οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν όλες τις μετακινήσεις με δικό του μεταφορικό μέσο. Όσοι δεν διαθέτουν αυτοκίνητο μπορούν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο κάποιου άλλου συμμετέχοντα έπειτα από συνεννόηση.


🔸️ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ🔸️
Το ξενοδοχείο «Πανόραμα» στην Γρανίτσα θα μας φιλοξενήσει για τέσσερα βράδια. Τα δωμάτια είναι δίκλινα και τρίκλινα και θα γίνει διανομή κατόπιν συνεννόησης. Διαθέτει επίσης αυλή, μπαρ και εστιατόριο.
Υπάρχει μικρή διαφοροποίηση στην τιμή ανάλογα με την επιλογή του δωματίου.

🔸️ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ🔸️
•Αναρρίχηση βράχου
•Zip-Line (Εναέριο πέρασμα)
•Αστροπορία
•River Trekking
•Διάσχιση Φαράγγι Μπουζονίκου
•Boat Safari
•The Forest Games
•Hikers Barbeque
•Τοξοβολία
•Team Building Games


🔸️ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ🔸️

□Κυριακή 1 Αυγούστου

Αναχωρούμε από τη Θεσσαλονίκη στις 08:00 με ιδιωτικά οχήματα με κατεύθυνση προς Άρτα όπου στις 12:00 κάνουμε στάση για φαγητό. Στη συνέχεια ακολουθούμε την επαρχιακή οδό προς Γρανίτσα Ευρυτανίας και φτάνουμε στο ξενοδοχείο κατά τις 16:00. Κάνουμε check-in και ξεκουραζόμαστε πριν την απογευματινή δραστηριότητα στις 19:00 όπου και θα γνωριστούμε μεταξύ μας μέσω των Team Building Games στα πανέμορφα λιβάδια της Γρανίτσας. Ακολουθεί το βραδινό γεύμα στο χωριό και ξεκούραση.

□Δευτέρα 2 Αυγούστου

Ξυπνάμε στις 09:00 και αφού πάρουμε το πρωινό μας στη βεράντα του ξενοδοχείου, ετοιμαζόμαστε για την πρωινή μας περιπέτεια. Στις 11:00 κάνουμε Zip-Line στο ποτάμι, πηγαίνοντας με ταχύτητα από όχθη σε όχθη με τη χρήση τροχαλίας και το μεσημέρι επιστρέφουμε στο χωριό για φαγητό και ξεκούραση. Στις 20:00 το βράδυ έχουμε ραντεβού με τον έναστρο ουρανό καθώς θα εξερευνήσουμε τους μύθους των αστερισμών και θα περπατήσουμε στο σκοτάδι. Όλα αυτά στην αγαπημένη μας Αστροπορία!

□Τρίτη 3 Αυγούστου

Σήμερα ξυπνάμε πιο νωρίς, στις 08:00 και αυτό γιατί η μέρα είναι μεγάλη! Μετά το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε με τα αυτοκίνητα στο Φαράγγι Μπουζονίκου όπου στις 10:00 θα κάνουμε Αναρρίχηση Βράχου. Οι εκπαιδευτές μας με τη χρήση σχοινιού διατηρούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων οι οποίοι δοκιμάζουν γενναίες δόσεις αδρεναλίνης όσο πιο ψηλά σκαρφαλώνουν. Με το τέλος της δραστηριότητας στις 15:00, επισκεπτόμαστε το χωριό Βαλαώρα για φαγητό και καφέ και έπειτα επιστρέφουμε στη Γρανίτσα. Αφού ξεκουραστούμε, το απόγευμα μας «περιμένει» η Θεά Άρτεμις, για να αναμετρηθούμε στην Τοξοβολία ενώ το βράδυ χαλαρώνουμε στην πλατεία του χωριού με μπύρες και μεζέδες.

□Τετάρτη 4 Αυγούστου

Με ώρα αφύπνισης 09:00, ακολουθούμε την πρωινή μας ρουτίνα και επιστρέφουμε στην Βαλαώρα. Αυτή τη φορά όμως θα διασχίσουμε το Φαράγγι του Γρανιτσιώτη ποταμού, και θα δροσιστούμε στη δραστηριότητα River Trekking. Θα διανύσουμε μια απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων εξ’ ολοκλήρου μέσα στα ρηχά νερά, μέχρι το σημείο που σμίγουν με τον Αχελώο. Στις 13:00 ακολουθεί φαγητό και καφές στη Βαλαώρα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Στις 17:00 έχουμε τη μεγάλη μάχη των Forest Games, όπου δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τη νίκη και το τρόπαιο-έκπληξη! Αμέσως μετά, ανάβουμε φωτιά και κάνουμε το πιο ωραίο βουνίσιο ψήσιμο!

□Πέμπτη 5 Αυγούστου

Στις 08:00 είμαστε στο πόδι καθώς δεν θέλουμε να αφήσουμε ούτε την τελευταία μέρα να χαθεί χωρίς ενεργητικότητα. Αφού ετοιμάσουμε τις αποσκευές μας, αποχαιρετούμε τη Γρανίτσα και κάνουμε check-out στις 09:30. Στις 10:00 φτάνουμε στη γέφυρα Τατάρνας που συνδέει την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία για να κάνουμε Boat Safari στη τεχνητή Λίμνη Κρεμαστών. Σε αυτό το σημείο με την παράξενα νησιώτικη θέα παρόλο που βρισκόμαστε σε βουνό, τρώμε το μεσημεριανό μας και αφού πιούμε τον καφέ μας ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής στην Θεσσαλονίκη, με γεμάτες αποσκευές από αναμνήσεις και στιγμές περιπέτειας.
Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση.

🔸️ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ🔸️
▫️Χαρακτήρας: περιπέτειας, αναψυχικός
▫️Ιδιαίτερες απαιτήσεις: καμία
▫️Αντενδείξεις: καμία
▫️Περιεχόμενα: υπαίθρια σπορ περιπέτειας,
Προτείνετε για ηλικίες: 18-35 ετών
                           
🔸️ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ🔸️
• Μποτάκια πεζοπορίας ή αθλητικά παπούτσια
• Δεύτερο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που θα βραχούν ή σανδάλια ή amphibian
• Παπούτσια αναρρίχησης όσοι διαθέτουν
• Μακρύ παντελόνι ή κολάν, σορτς
• Ζακέτα ή αντιανεμικό
Ελαφρύ μπουφάν
Φακός κεφαλής
• Σακίδιο δραστηριότητας έως 30 lt. Σε αυτό πρέπει να περιέχονται νερό 1 ½ lt, σνακ, αλλαξιές για τον ιδρώτα, κάλτσες και ένα αδιάβροχο,
• Μαγιό και πετσέτα θαλάσσης
• Αντηλιακό, εντομοαπωθητικό
• Καπέλο και γυαλιά ηλίου
• Φωτογραφική μηχανή (προαιρετικά)
• Αδιάβροχη θήκη κινητού
Αδιάβροχο σακίδιο (προαιρετικά)
• Προσωπική ιατροφαρμακευτική αγωγή αν χρειάζεται
• Κάποιο ποσό σε μετρητά για τυχόν προσωπικά σας έξοδα
• Γενικά αποφύγετε να πάρετε μαζί σας μεγάλες και μη απαραίτητες αποσκευές. Προτιμήστε να πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα για την διαμονή σας και τις δραστηριότητες.

Λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό θα σταλούν σε κάθε συμμετέχοντα.

🔸️ΚΟΣΤΟΣ🔸️
🏷Το κόστος συμμετοχής είναι €220/ άτομο.

Περιλαμβάνει:

▪Επαγγελματίες συνοδούς των Hikers Thessaloniki για πέντε ημέρες
▪Φωτογράφο
▪Αναμνηστικό t-shirt “MountDays”
▪Το κυτίο πρώτων βοηθειών
▪Την οργάνωση της εξόρμησης
▪Τον εξοπλισμό των δραστηριοτήτων
▪Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό. Το κόστος του ξενοδοχείου καταβάλλεται στο ξενοδοχείο.
▪Νόμιμοι φόροι

Το κόστος ΔΕΝ περιλαμβάνει:

▪Τις μετακινήσεις, τα καύσιμα και τα διόδια
▪Τη διατροφή των συμμετεχόντων
▪Λοιπά έξοδα όπως εστιατόρια και cafe
▪Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στην ενότητα «ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ»

🔸️ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ🔸️


✏Δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στη φόρμα: https://forms.gle/8TdEvDvXiRcUNBvTA

🆘️Για την ολοκλήρωση της εγγραφής και την κατοχύρωση της θέσης σας πρέπει να καταβάλετε προκαταβολή  €70/ άτομο. Το υπόλοιπο το εξοφλείτε το αργότερο έως και 7 ημέρες πριν από τη δραστηριότητα.
🆘️Κατά την κατάθεση σημειώστε το ονοματεπώνυμό σας και τη δραστηριότητα που δηλώσατε συμμετοχή. Αμέσως μετά ενημερώστε μας για την κατάθεση σας.
🆘️ Τυχόν τραπεζική προμήθεια θα επιβαρύνει εσάς και σε περίπτωση που η επιχείρηση μας χρεωθεί με τραπεζική προμήθεια μεταφοράς θα κληθείτε να καλύψετε την χρηματική διαφορά.
🆘️ Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσετε το WAIVER συμμετοχής που θα σας αποσταλεί μέσω email.
🆘️Σε περίπτωση που ακυρώσετε τη συμμετοχή σας έως και:
• Είκοσι μία (21) ημέρες πριν τη δραστηριότητα γίνεται κράτηση του 40% της προκαταβολής.
• Δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν τη δραστηριότητα, γίνεται κράτηση του 100% της προκαταβολής.
• Επτά (7) ημέρες πριν τη δραστηριότητα δεν γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προκαθορισμένων λειτουργικών εξόδων της δραστηριότητας.


🔸️ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ🔸️
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
IBAN: GR7001102230000022300566423
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΒΑΝΑΚΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

🔸️ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ SARS-CoV-2🔸️
Η επιχείρηση μας ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ σε κάθε δραστηριότητα.
Οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται από εμάς για τα ισχύοντα μέτρα με τα οποία οφείλουν να εναρμονίζονται πλήρως.
Για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα απαιτείται rapid test ή PCR ως και 48 ώρες πριν την αναχώρηση μας. Δεκτό γίνεται και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

⚠️LEADER NOTE⚠️
🔹️Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με την κρίση του αρχηγού, τις ανάγκες της δραστηριότητας και τις καιρικές συνθήκες.
🔹️Οι συνοδοί είναι επαγγελματίες, πτυχιούχοι ΣΕΦΑΑ με ειδικότητα στις Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες
🔹️Οι συνοδοί έχουν πιστοποιημένες γνώσεις Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό.
🔹️Οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες του αρχηγού και των συνοδών δραστηριότητας.
🔹️Ο αρχηγός μπορεί να αποκλείσει κάποιον από τη δραστηριότητα σύμφωνα με την κρίση του για λόγους ασφάλειας, επάρκειας εξοπλισμού ή φυσικής ικανότητας.
🔹️Η δραστηριότητα απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.

🛡Η διαμονή οργανώνεται από την IOLE Travel.
A.EOT 09.33.Ε.60.00.00.71.500🛡

🛡Η δραστηριότητα οργανώνεται και υλοποιείται από την Hikers Thessaloniki | Outdoor Sport Activities & Mountain Skills🛡