Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Καρπενήσι Futsal-Διογένης Ολυμπιακού Χωριού 9-1

Με το «δεξί» μπήκε στο πρωτάθλημα της Futsal League το Καρπενήσι Futsal, που επικράτησε εύκολα του αξιόμαχου Διογένη Ολυμπιακού Χωριού με 9-1.

Η  αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 12. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής σάλας.

Το Καρπενήσι Futsal που δεν είχε στον πάγκο του τον Δημήτρη Αντωνίου λόγω τιμωρίας έφτασε σε ρυθμούς ρελαντί στην τελική επικράτηση, δείχνοντας νωρίς-νωρίς ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Τέσσερις ποδοσφαιριστές των Ευρυτάνων πέτυχαν από δυο γκολ.

Ο Διογένης αποτελεί μια αυτοοργανωμένη ομάδα, η οποία ξεχωρίζει για το ήθος των ποδοσφαιριστών του, προάγοντας το «ευ αγωνίζεσθαι». Το συγκρότημα του Ολυμπιακού Χωριού που τερμάτισε πέρυσι στην τελευταία θέση έπαιξε χωρίς άγχος και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Για τη 2η αγωνιστική που θα γίνει στις 1 Νοεμβρίου οι «μπλε» θα αγωνιστούν στους Θρακομακεδόνες με την τοπική Αναγέννηση, ενώ ο Διογένης υποδέχεται στην Κηφισιά τον Αδέσποτο Αθηνών.

 

Κεκλεισμένων των θυρών

Οι γηπεδούχοι τήρησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του Covid-19, με τον παράγοντα της ομάδας Κώστα Κονιαβίτη να προβαίνει στη θερμομέτρηση όλων των εισερχομένων στην εγκατάσταση.

 

Εξέτισαν την ποινή τους

Για το Καρπενήσι ο προπονητής Δημήτρης Αντωνίου και ο αμυντικός Πάνος Αζακάς εξέτισαν τη μια αγωνιστική της τιμωρίας τους. Είχαν αποβληθεί στην εκτός έδρας αναμέτρηση κυπέλλου με την Αναγέννηση Θρακομακεδόνων με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο κ. Αντωνίου παρακολούθησε το παιχνίδι εκτός πάγκου και οι γηπεδούχοι δεν είχαν δικαίωμα να πάρουν time out.

 

Από δυο γκολ

Δυο φορές «χτύπησαν» οι: Γιάννης Τσούκας, Άλεξ Μπακαλίδης, Χρήστος Γενιτσαρόπουλος και Άγγελος Παχής. Απουσίαζε και σε αυτή τη συνάντηση ο Δημήτρης Κατσαδούρος για επαγγελματικούς λόγους.

 

Ιδανική αρχή

Η ομάδα του Καρπενησίου έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, δείχνοντας τις προθέσεις της από το ξεκίνημα. Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε προκριθεί στους «16» του κυπέλλου μετά το δύσκολο εκτός έδρας 5-6 επί της Αναγέννησης Θρακομακεδόνων.

 

Προεδρική παρουσία

Τις προσπάθειες των νικητών παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας και ο Γενικός Γραμματέας της ίδιας Ενώσεως Παναγιώτης Κολλημένος.

 

Απουσίες Διογένη

Η ομάδα του Ολυμπιακού Χωριού ταξίδεψε στο Καρπενήσι με αρκετές απουσίες και αποστολή 9 ατόμων. Την αποστολή συνόδεψαν ο ιατρός της ομάδας Ηλίας Τσαφάρας και η προπονήτρια Άννα Μαρία Τζώτζη. Αρχηγός του Διογένη είναι ο έμπειρος Μάκης Σταματόπουλος. Ο Διογένης είχε ξεκινήσει με ήττα τις υποχρεώσεις του στο κύπελλο, χάνοντας με 12-5 από τους Τράχωνες Αλίμου.

 

«Πρώτη» στη σάλα

Για τους νικητές ο τερματοφύλακας Γιώργος Καλύβας και ο νεαρός Μάριος Πατρώνης έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση. Δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας αμυντικός Γιώργος Μαντέκας, που παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο.

 

Δυναμικό ξεκίνημα



 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

Με 6-1 υπέρ των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Ο Άγγελος Παχής(Φωτογραφία πάνω αριστερά) στο 2΄, ο Σάκης Τσιλίκας(Φωτογραφία πάνω δεξιά) στο 3΄ και ο Γιάννης Τσούκας επίσης στο 3΄ πέτυχαν το 3-0 νωρίς-νωρίς. Ο Άγγελος Παχής «έγραψε» το 6-0 στο 6ο λεπτό, ενώ ο Νίκος Δημητρακόπουλος(Φωτογραφία κάτω αριστερά) μείωσε στο 12΄ σε 4-1 για τον Διογένη. Με δυο τέρματα του Άλεξ Μπακαλίδη(Φωτογραφία κάτω δεξιά) στο 17΄ και στο 20΄ διαμορφώθηκε το σκορ ημιχρόνου σε 6-1, το πρώτο μάλιστα με εντυπωσιακό «κεραυνό».

 


Πέτυχε ακόμη τρία



 

 

 

 

 

 

Έχοντας «κατεβασμένους» ρυθμούς στην επανάληψη οι Ευρυτάνες έφτασαν στο τελικό 9-1. Ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) στο 33΄ και στο 34΄ και ο Γιάννης Τσούκας(Φωτογραφία δεξιά) στο 36΄ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

 


 

Συνθέσεις Ομάδων

Καρπενήσι Futsal (Δημήτρης Αντωνίου): Δόσης, Παχής, Μπακαλίδης, Τσιλίκας, Τσούκας(Μπουμπουρής, Γενιτσαρόπουλος, Πατρώνης, Καλύβας, Τσίπρας, Φλωράκης)

 

Διογένης Ολυμπιακού Χωριού (Άννα Μαρία Τζώτζη): Νασιούλας, Δημητρακόπουλος, Σαλεβουράκης, Αναστασιάδης, Παΐτέρης(Ρόμπολας, Σταματόπουλος, Μπουγιούκος, Σταυράκης)

 

1ος Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος

2ος Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης

Χρονομέτρης: Γιάννης Σέλελης

 


























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος