Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Φραγκίστα-ΠΑΟΚ 3-2

Σε ματς που κρίθηκε στην τελευταία του φάση και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων η Φραγκίστα επικράτησε με 3-2 του ΠΑΟΚ. Οι δυο ομάδες προσέφεραν συγκινήσεις, κρατώντας «ζωντανό» το ενδιαφέρον έως το τέλος.

Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας λίγο μετά τις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία περίπου 30 φιλάθλων.

Η Φραγκίστα κατάφερε να «συνέλθει» μετά την κακή εμφάνιση στο Ραπτόπουλο που έπαιξε με πολλές απουσίες και σε αυτό συνέβαλλαν και οι μεταγραφικές προσθήκες. Ο Μάκης Ζήκας και ο Κώστας Μπουμπουρής έφεραν μπροστά την ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας με 2-0. Η επανάληψη δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με τον ΑΠΟΔΦ να δέχεται την ισοφάριση, αλλά τελικώς να καταφέρνει στην εκπνοή να φτάνει στο πρώτο του «τρίποντο» με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ζήκα.

Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου βρήκε τον καλό του εαυτό στο δεύτερο ημίχρονο και έφερε στα μέτρα του, ισοφαρίζοντας με πέναλτι του Γιώργου Μουστάκη και κεφαλιά του Δημήτρη Κωσταρέλου. Είχε επίσης μια τεράστια ευκαιρία με τον Δημήτρη Λιάπη για την ολική ανατροπή. Τελικώς ο νεανικός «δικέφαλος» που ξεκίνησε με επτά ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών δεν κατάφερε να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας, γνωρίζοντας τη δεύτερη του ήττα.

Για την 3η αγωνιστική ο ΑΠΟΔΦ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου την Ακαδημία, ενώ ρεπό έχει ο ΠΑΟΚ που θα παίξει ξανά στις 8-11 με την ΑΕΚ.

 

Παρουσία 30

Την αναμέτρηση που έγινε κάτω από αρκετά καλές καιρικές συνθήκες είδαν περίπου 30 θεατές.

 


Πολύ καλή διαιτησία

Αρκετά καλή εμφάνιση για τον διαιτητή Λάμπρο Κολοκώτσιο και τους βοηθούς διαιτητές Θοδωρή Κατσαρό και Σεραφείμ Οικονόμου. Ο κ. Κατσαρός είναι μάλιστα αξιολογημένος στους πίνακες της 3ης κατηγορίας και επανεμφανίστηκε μετά από μεγάλο διάστημα σε τοπικό επίπεδο.

 

Ντεμπούτο Μοτσιόλα


 

Για τον «δικέφαλο» σε όλη την αναμέτρηση έπαιξε ο Γιάννης Μοτσιόλας(Φωτογραφία), απόκτημα από την ΑΕΚ.

 

Επιστροφή του κίπερ


 

Με τα χρώμα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε ξανά ο νεαρός τερματοφύλακας Άγγελος Γυφτομήτρος(Φωτογραφία).

 

Παρουσία Προέδρου

Τις προσπάθειες της ομάδας του παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Φραγκίστας Χρήστος Γαλανός. Ο ΑΠΟΔΦ συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα χωρίς προπονητική υποστήριξη και υπό τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών του.

 


Τα δυο αποκτήματα


 

Την πρώτη τους παρουσία με την Φραγκίστα έκαναν οι: Κώστας Μπουμπουρής και Άγγελος Παχής(Φωτογραφία), που εντάχτηκαν από Αίολο και ΑΠΟΚ αντίστοιχα. Ο πρώτος μάλιστα χρίστηκε σκόρερ.

 

«Κλάση» Ζήκα

Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία του Μάκη Ζήκα με τους νικητές, που σκόραρε δυο γκολ.

 


Δεν έπαιξαν μαζί



 

 

 

 

 

 

 

Ο Στέφανος Γκορόγιας(Φωτογραφία αριστερά) της Φραγκίστας δεν αντιμετώπισε τον αδερφό του Αποστόλη Γκορόγια (Φωτογραφία δεξιά) του ΠΑΟΚ, καθώς ο δεύτερος έμεινε στον πάγκο.

 

Από 4αρα

Οι δυο ομάδες είχαν ξεκινήσεις με ήττες με το ίδιο σκορ(4-0).

 

Α΄ Μέρος

«Χτύπησε» σε 3΄

Παρά το γεγονός ότι το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο η Φραγκίστα κατάφερε να προηγηθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με δυο γκολ διαφορά.

 

Με προβολή Ζήκα

Στο 29ο λεπτό ο «στυλοβάτης» της Φραγκίστας Ταξιάρχης Γούλα συνδυάστηκε με τον Άγγελο Παχή, σέντραρε και ο Μάκης Ζήκας με εξ επαφής πλασέ, αφού η μπάλα αναπήδησε μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα «έγραψε» το 1-0.

 



Άμεσος διπλασιασμός


 

Τρία λεπτά αργότερα ο Κώστας Μπουμπουρής(Φωτογραφία) πέτυχε ένα πανεύκολο γκολ, καθώς μετά από γύρισμα του Γιώργου Μουστάκη πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 2-0, αφού η μπάλα είχε περάσει πάνω από τον Άγγελο Γυφτομήτρο.

 




Οι καλύτερες φάσεις

2΄: Ο Κελεσίδης Γ. ξεμαρκαρίστηκε εκτός περιοχής και σούταρε, με τον Κατσαδούρο να μπλοκάρει.

29΄: Συνδυασμός Παχή-Γούλα Τ., ο δεύτερος σέντραρε από αριστερά και ο Ζήκας με προβολή εξ επαφής, αφού η μπάλα αναπήδησε μπροστά από τον Γυφτομήτρο άνοιξε το σκορ σε 1-0.

32΄: Ο Μουστάκης έκανε γύρισμα με το κεφαλιά, η μπάλα πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και ο Μπουμπουρής με πλασέ σε άδειο τέρμα διαμόρφωσε το 2-0.

28΄: Σέντρα του Μοτσιόλα από αριστερά, προβολή του Λιάπη έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.

45΄: Χτύπημα φάουλ του Μουστάκη από αριστερά, ο Μοτσιόλας σούταρε και ο Κατσαδούρος μπλόκαρε.

 

Β΄ Μέρος

Δραματικό φινάλε

Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου κατάφερε να φέρει το ματς από το 2-0 στο 2-2, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος της. Ωστόσο μια στημένη φάση έγειρε την «πλάστιγγα» υπέρ της Φραγκίστας για το τελικό 3-2.

 

Γρήγορη μείωση


 

Τέσσερα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Στέφανου Γκορόγια, μετά τη σέντρα του Γιάννη Μπαλωμένου. Ο αρχηγός Γιώργος Μουστάκης(Φωτογραφία) με άψογη εκτέλεση «έγραψε» το 2-1.

 





Αναγκαστική αλλαγή


 

Ο Ντίνος Γούλας(Φωτογραφία) της Φραγκίστας μετά από σύγκρουση στο κεφάλι με αντίπαλο του πέρασε εκτός γηπέδου.

 


Στα ίσια το ματς και παραλίγο ανατροπή


 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι στο 82΄ ισοφάρισαν σε 2-2 με κεφαλιά του Δημήτρη Κωσταρέλου(Φωτογραφία), μετά την εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Μουστάκη. Ένα λεπτό αργότερα ο Δημήτρης Λιάπης αστόχησε από πλεονεκτική θέση, χάνοντας την ευκαιρία για την ολική ανατροπή.

 






«Μίλησε» τελευταία


 

Η Φραγκίστα έφτασε στην πολύτιμη νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα και συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά το χτύπημα φάουλ του Μάκη Ζήκα(Φωτογραφία) από πλάγια αριστερά.

 






Οι καλύτερες φάσεις

49΄: Ο Μπαλωμένος σέντραρε από αριστερά και ο Γκορόγιας έκανε χέρι, υποπίπτοντας σε πέναλτι. Ο Μουστάκης με άψογη εκτέλεση στη δεξιά γωνία του Κατσαδούρου μείωσε σε 2-1.

55΄: Εξαιρετικό μακρινό σουτ του Μοτσιόλα έφυγε μόλις πάνω από την εστία της Φραγκίστας.

56΄: Ο Λιάπης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Ρουμελιώτης έπιασε σουτ το σουτ, που έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσαδούρου.

82΄: Ο Μουστάκης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Κωσταρέλος με κεφαλιά στο κέντρο του αντίπαλου τέρματος ισοφάρισε σε 2-2.

83΄: Ο Μοτσιόλας με μπαλιά βρήκε τον Λιάπη, που σε θέση τετ α τετ πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας.

90΄: Πάσα του Γούλα στον Γερονίκο, σουτ του δεύτερου μπλόκαρε ο Γυφτομήτρος.

93΄: Ο Ζήκας με απευθείας χτύπημα φάουλ από αριστερά «κρέμασε» τον Γυφτομήτρο, με την μπάλα να περνά την γραμμή του αντίπαλου τέρματος(3-2).

 

Κίτρινες Κάρτες

Παχής, Κωσταρέλος, Μοτσιόλας

 

Διακριθέντες

Φραγκίστα: Ζήκας, Μπισμπίκης Ι., Μπίκας

ΠΑΟΚ: Μουστάκης, Κελεσίδης Γ., Κωσταρέλος

 

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (-): Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Γκορόγιας, Μπισμπίκης Φ., Πολύζος, Μπίκας, Ζήκας, Γούλας Κ.(64΄ λ.τρ Γερονίκος Π.), Γούλας Τ., Παχής, Μπουμπουρής

 

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γυφτομήτρος, Κελεσίδης Κ., Κωσταρέλος, Μουστάκης, Τσάκνης, Κελεσίδης Γ., Ρουμελιώτης, Καραντάνας(46΄ Χότζα), Μπαλωμένος(78΄ Γκριμόπουλος), Μοτσιόλας, Λιάπης

 

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Σεραφείμ Οικονόμου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 


























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος