Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Έφηβοι: Αναγέννηση Λαμίας-Π.Α.Κ. 66-61

Πολύ καλή εμφάνιση για την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, που διεκδίκησε το «διπλό», αλλά γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες με 66-61 από την Αναγέννηση Λαμίας.

Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκινώντας στις 12 και 30. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Οι δυο ομάδες επιχείρησαν να πάρουν την πρώτη τους νίκη, παλεύοντας έως το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού.

Η Αναγέννηση του Θεόφιλου Μελισσάρη ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με την «παρθενική» της νίκη, βρίσκοντας αντίσταση από τον πολύ καλό της αντίπαλο. Ο Γιώργος Μωυσόγλου με 30 πόντους αποδείχτηκε παίχτης-«κλειδί», ώστε οι Φθιωτοί να πάρουν το «2ποντο».

Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου με έξι μόλις αθλητές στην αποστολή της κατέβαλλε σημαντική προσπάθεια, πλησιάζοντας στο θετικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν κλείσει το ημίχρονο με +7, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η ομάδα της Ευρυτανίας τελικώς γνώρισε την 3η της ήττα σε ισάριθμα ματς. Με 24 πόντους και μια τρίποντη «βόμβα» έκλεισε το ματς ο γκάρντ Γιάννης Κοκοτίνης.

Οι Λαμιώτες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους για τον πρώτο γύρο με απολογισμό 1 νίκη-3 ήττες, καθώς την 5η αγωνιστική έχουν ρεπό. Η Πανευρυτανική από την πλευρά της θα υποδεχτεί στις 7 Νοεμβρίου τον Έσπερο Λαμίας.

 

Ιδιαίτερων συνθηκών

Η ομάδα του Καρπενησίου αγωνίστηκε με μόλις έξι αθλητές εξ αιτίας των πολλών απουσιών, με την coach Κατερίνα Μπαλωμένου να έχει ελάχιστες επιλογές στη διάθεση της.

 

Κομβικός ο Μωυσόγλου


 

Ιδανική παρουσία για τον Γιώργο Μωυσόγλου(Φωτογραφία) της Αναγέννησης, που πέτυχε 30 πόντους. Ο Πάνος Κεραμάρης ήταν δεύτερος σκόρερ των νικητών με 14.

 

Ίδιοι πρωταγωνιστές



 

 

 

 

 

 

Μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γιάννης Κοκοτίνης (Φωτογραφία αριστερά). Πέτυχε 24 πόντους, ενώ αρκετά καλός ήταν και ο Γιάννης Τσάνε(Φωτογραφία δεξιά) με 17. Οι δυο τους σημείωσαν και από ένα τρίποντο, ενώ είχαν πρωταγωνιστήσει πριν λίγες ημέρες και στο παιχνίδι παίδων με τον Πρωτέα στο ίδιο γήπεδο.

 

Κοντά οι ομάδες

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 13-11.

 

Πολύ καλή η Π.Α.Κ.

Το συγκρότημα της Κατερίνας Μπαλωμένου με πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο πέρασε μπροστά με 22-29. Έκανε ένα επιμέρους 9-17.

 

Ισόπαλοι στα 30΄

Αντεπιτέθηκε στην τρίτη περίοδο η γηπεδούχος ομάδες, κάνοντας ένα επιμέρους 24-17. Οι δυο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 46-46 με τη λήξη του δεκαλέπτου.

 

«Λύγισε» στο φινάλε

Οι Καρπενησιώτες δεν κατάφεραν να φύγουν με το «ροζ» φύλλο αγώνος, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 66-61 υπέρ των γηπεδούχων. Το επιμέρους σκορ ήταν 20-24 για την τελευταία περίοδο.

 

Τα δεκάλεπτα

13-11, 22-29, 46-46, 66-61

 

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση (Θεόφιλος Μελισσάρης): Μωυσόγλου 30, Κουμπούρας 1, Σταθόπουλος, Λαδάς 4, Φασούλας 10, Νταβάκος, Κεραμάρης 14, Θεοδωρόπουλος 2, Στεφανής 5, Σαΐτης

 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κοκοτίνης 24(1), Κουδουνάς 3(1), Φλωράκης, Μαυραγάνης 9, Τσάνε 17(1), Μπόνιας 8

 

Διαιτητής: Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Ανθή Τσιμπρικά(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, stereabasket.gr