Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Παναιτωλικός-Α.Ο. Τρίκαλα 2-1

Την αντίσταση των πολύ καλών Τρικάλων έκαμψε ο Παναιτωλικός, που ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και επικράτησε με 2-1.

Η φιλική συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 23 Αυγούστου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 6.  Τις δυο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία, με τα «καναρίνια» να αγωνίζονται στη Super League 1 και τους Θεσσαλούς να προβιβάζονται στη Super League 2.

Ο Παναιτωλικός του Μάκη Χάβου αγωνίστηκε τέσσερις ημέρς μετά την ισοπαλία με τη Λαμία και έφτασε στο υπέρ του αποτέλεσμα με γκολ-πέναλτι του Γκρέγκορι Αριγίμπι στο πρώτο ημίχρονο και με τέρμα του Αλέξανδρου Καββαδία στην επανάληψη.

Τα Τρίκαλα του Απόστολου Χαραλαμπίδη στο πρώτο τους φιλικό «τεστ» είχαν αρκετά καλή εικόνα. Μάλιστα προηγήθηκαν νωρίς με τον Βασίλη Πέλκα και είχαν και άλλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.

Οι δυο ομάδες θα αναχωρήσουν από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας την επόμενη εβδομάδα. Ο Παναιτωλικός επιστρέφει στο Αγρίνιο την Παρασκευή 28 Αυγούστου, ενώ τα Τρίκαλα αναχωρούν δυο ημέρες νωρίτερα, αγωνιζόμενα την Τετάρτη 26/8 με τη Λάρισα στην Καλαμπάκα.

 

Εκδρομείς Τρικάλων

Το φιλικό ματς παρακολούθησαν και φίλαθλοι των Τρικάλων, που βρέθηκαν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας. 

 

 

Σφύριξε ο Νεκτάριος

Το παιχνίδι σφύριξε ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος, με τον έμπειρο ρέφερι να παίρνει την «σκυτάλη» από τον Δημήτρη Κουρλό. Βοηθοί του ήταν οι: Σπύρος Μπύρος (Αξιολογημένος στην 3η κατηγορία και φέτος) και Γιώργος Δροσίνης. Ο τελευταίος θα επιχειρήσει να μπει στους πίνακες βοηθών διαιτητών 3ης κατηγορίας και το μέλλον του ανήκει.

 

 

Θετική εικόνα

Ο Α.Ο.Τ. στην πρώτη παρουσία του Απόστολου Χαραλαμπίδη στον πάγκο της ομάδας είχε πολύ καλή παρουσία, ξεκινώντας τα φιλικά του ματς.

 

Α΄ Μέρος

 

Προβάδισμα Τρικάλων

 

Οι Θεσσαλοί, που είχαν πολύ καλή παρουσία έφτασαν στην επίτευξη ενός γκολ μόλις στο 9ο λεπτό με τον Βασίλη Πέλκα (Φωτογραφία). Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Αλέξανδρου Πιαστόπουλου και γύρισμα με το κεφάλι του Χρήστου Νιάρου. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ζαχαρίας Στεφανίδης σούταρε ελάχιστα άουτ από την εστία του Νίκου Μελίσσα. 


 

 

Ισοφάριση με πέναλτι

 

Τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Βασίλης Ευθυμίου ανέτρεψε τον Φρεντερίκο Ντουάρτε, με τον κ. Χρυσαφόπουλο να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο Νιγηριανός Γκρέγκορι Αριγίμπι ευστόχησε και «έγραψε» το 1-1. 



 

 

 

Οι καλύτερες φάσεις

9΄: Ο Πιαστόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Νιάρος έπιασε την κεφαλιά και ο Πέλκας με σουτ από κοντά διαμόρφωσε το 0-1.

19΄: Μακρινό σουτ του Ντουάρτε μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Γιακουμής.

25΄: Ο Πέλκας τροφοδότησε τον Στεφανίδη, που έκανε μπάσιμο από αριστερά και το σουτ που πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μελίσσα.

42΄: Ο Ευθυμίου ανέτρεψε τον Ντουάρτε εντός περιοχής, υποπίπτοντας σε πέναλτι. Ο Αριγίμπι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία των Τρικάλων (1-1).

 

Β΄ Μέρος

 

Τρεις υπό δοκιμή

Για τους Τρικαλινούς χρόνο συμμετοχής πήραν οι: Μπεν Γκοσέρ (Αμυντικός από την Ολύμπια Λιουμπλιανας), Γκοτιέ Κλεμέντε (Επιθετικός από τον Ολυμπιακό Βόλου) και Βασίλης Ζώγκος (Αγωνιζόταν στην Αλεσάντρια ως δανεικός από τον ΠΑΣ Γιάννινα), που τελούν υπό δοκιμή.

 

Από το κεφάλι του Καββαδία

 

Οι Τρικαλινοί είχαν δυο καλές ευκαιρίες με τον Κώστα Παπαγεωργίου και τον Χρήστο Νιάρο. Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που έφτασε στην επίτευξη του τελικού 2-1 με κεφαλιά του 20χρονου Αλέξανδρου Καββαδία (Φωτογραφία) στο 73ο λεπτό, μετά τη σέντρα του Φράνκο Μάζουρεκ.

 

Στον «δρόμο» της Ποταμιάς

Στην επανάληψη έπαιξαν για τα Τρίκαλα οι: Μάρκος Διαμαντόπουλος και Απόστολος Νικλητσιώτης, που αντιμετώπισαν στο περυσινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής την Ποταμιά με Θησέα Αγριάς και Μετέωρα αντίστοιχα.

 

Οι καλύτερες φάσεις

46΄: Ο Παπαγεωργίου σούταρε εντός περιοχής, αφού ξεμαρκαρίστηκε, με τον αντίπαλο τεματοφύλακα να αποκρούει σωτήρια.

55΄: Ο Λίτσιος τροφοδότησε τον Νιάρο, που πλάσαρε μόλις άουτ από την εστία του Παναιτωλικού.

73΄: Ο Μάζουρεκ έβγαλε την σέντρα και ο Καββαδίας με γυριστή κεφαλιά πραγματοποίησε το 2-1.

*Ο Παναιτωλικός απείλησε επίσης στο 81΄ με τον Ματσόλα και στο 86΄ με τον Καββαδία

 

Συνθέσεις  Ομάδων

 

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μελίσσας(46΄ Κνετ), Τζανακάκης(46΄ Σκόνδρας Σ.), Βέργος (46΄ Κωνσταντόπουλος), Τσιγγάρας(46΄ Λιάβας), Μαλής(46΄ Ντάλσιο), Ταχάρ(46΄ Ντίας), Αριγίμπι(64΄ Καββαδίας), Ντουάρτε(46΄ Σκιαδάς), Άλβαρες(46΄ Μεντόσα),  Μπελεβώνης(46΄ Μάζουρεκ), Σιέστεντ(46΄ Ματσόλα)

 

Α.Ο. Τρίκαλα (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιακουμής(46΄ Γκάρας), Πιαστόπουλος(46΄ Γκοσέρ), Σουλιώτης(56΄ Ζώγκος), Ντιαλόσι(56΄ Κατσαντώνης), Νιάρος(61΄ Διαμαντόπουλος), Σκόνδρας Ν.(68΄ Λαμπίρης), Παπαγεωργίου(68΄ Νικλητσιώτης), Πέλκας(61΄ Λαζαρίδης), Ευθυμίου(46΄ Λίτσιος, 77΄ Γκοτιέ), Στεφανίδης(68΄ Χατζηκωνσταντίνου), Σταματής(46΄ Ποζατζίδης)

 

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

 



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος